EUROVISION

Eurovision 2019: Η ανακοίνωση για την εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα

AP Photo/Armando Franca

Εκτός από τους 41 καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν εκπροσωπώντας τις χώρες τους στον φετινό Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Tel Aviv, στη σκηνή θα βρεθούν και άλλοι τραγουδιστές που προκάλεσαν αίσθηση με τη συμμετοχή τους τα προηγούμενα χρόνια. Οι φήμες που ήθελαν την Ελένη Φουρέιρα να είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν φέτος στο μη διαγωνιστικό μέρος της Eurovision επιβεβαιώθηκαν μέσα από μία ανακοίνωση που εξέδωσε η δισκογραφική εταιρεία της τραγουδίστριας, Panik Records.

«Ένα χρόνο αφότου έκανε όλη την Ευρώπη να μιλά για εκείνη και να αποθεώνει την “εκρηκτική” της performance, η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision! Η “βασίλισσα” της pop, που πολλοί χαρακτήρισαν ως ουσιαστική νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, θα παρασύρει ακόμα μία φορά το κοινό όπως μόνο εκείνη ξέρει! Συγκεκριμένα, θα βρεθεί στο stage τη βραδιά του τελικού (18 Μαΐου) με τους νικητές Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw και Verka Serduchka και θα ερμηνεύσει το “Dancing Lasha Tumbai”, το τραγούδι με το οποίο ο Verka Serduchka εκπροσωπησε την Ουκρανία το 2007!», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στη Eurovision του 2018 θεωρείται μία από τις iconic του διαγωνισμού, με το “Fuego” να γίνεται anthem, “σαρώνοντας” τα charts, το YouTube views και τις ψηφιακές πλατφόρμες. Εκτός από τα εκατομμύρια YouTube views και digital streams, το τραγούδι αναδείχθηκε πρώτο στις ψηφιακές πωλήσεις στην Ελλάδα το 2018, έγινε πλατινένιο στην Ισπανία και χρυσό στη Σουηδία και τη Νορβηγία. Από τον περσινό Μάιο έως και σήμερα, η super hot performer περιοδεύει ασταμάτητα, έχοντας κάνει sold out εμφανίσεις σε περισσότερους από 35 σταθμούς, τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γαλλία, το Ισραήλ και η Ρουμανία».

Υπενθυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε και η συνεργασία της με τον Κaan και τον Snoop Dog, το «Sirens», δηλαδή την επανεκτέλεση του «Sweet Dreams (Are Made of This)» των Eurythmics και κάπως έτσι συμπεραίνεις ότι όλα στην ζωή της πηγαίνουν εξαιρετικά καλά.

Την ίδια ώρα στην επίσημη σελίδα της Eurovision ανακοινώθηκαν και οι άλλοι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα των ημιτελικών και του τελικού και ανάμεσα τους συναντάμε την περσινή νικήτρια Netta που θα ανοίξει την βραδιά του ημιτελικού, ενώ εκτός από την Ελένη Φουρέιρα στον τελικό θα τραγουδήσουν επίσης οι: Conchita που θα τραγουδήσει το “Heroes” του Måns Zelmerlöw’s (Σουηδία 2015), ο Måns Zelmerlöw που θα τραγουδήσει το “Fuego” της Ελένης Φουρέιρα (Κύπρος 2018), η Verka Serduchka το “Toy” της Netta (Ισραήλ 2018). Στο τέλος όλοι μαζί, και η Ελένη φυσικά θα τραγουδήσουν μαζί με τον Gali Atari το Hallelujah (Ισραήλ 1979). Στον πρώτο ημιτελικό αλλά και στον τελικό θα εμφανιστεί και η Dana International, που κέρδισε την Eurovision για το Ισραήλ το 1998 τραγουδώντας “Viva la diva”. Επίσης με ρόλο έκπληξη θα εμφανιστεί στον τελικό του διαγωνισμού και η ηθοποιός Gal Gadot που κατάγεται από το Ισραήλ. Οι διοργανωτές έχουν πει επιπλέον στο BBC ότι κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί και η Madonna στον τελικό για να πει 2 τραγούδια, όπως σου έχουμε γράψει ήδη.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Armando Franca