DONALD TRUMP

Οι Depeche Mode “ρίχνουν άκυρο” στον ακροδεξιό Richard Spencer

Ο ακροδεξιός ιδρυτής του National Policy Institute, Richard Spencer, είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου όταν, στη διάρκεια διαδήλωσης, ένας κουκουλοφόρος διαδηλωτής όρμησε πάνω του χτυπώντας τον στο πρόσωπο, καθώς ο Spencer είναι θερμός υποστηρικτής της "ανωτερότητας της Λευκής Φυλής", ενώ έχει καταγραφεί από το φακό να χαιρετά ναζιστικά σε ομιλίες του Donald Trump, φωνάζοντας "Heil Trump".

 

Τώρα, ήρθε η ώρα να φάει ένα ακόμα “μπουκέτο” αλλά αυτή τη φορά επικοινωνιακό και μάλιστα από την μπάντα που δηλώνει πως λατρεύει, τους Depeche Mode. Πιο αναλυτικά, ο Richard Spencer αποφάσισε να παρευρεθεί στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης Συντηρητικών όπου και ερωτήθηκε αν του αρέσει η ροκ μουσική. Έτσι, με περισσό θράσος απάντησε ότι “οι Depeche Mode είναι το επίσημο συγκρότημα της alt-right“.

 

Τι το ‘θελε να μιλήσει χωρίς να λογαριάσει τον ξενοδόχο; Προσπάθησε να τα μαζέψει αργότερα στο twitter, λέγοντας πως αστειευόταν και ότι απλώς είναι ένας παλιός θαυμαστής της μπάντας.

 

Ωστόσο η απάντηση από την πλευρά των Depeche Mode δεν άργησε να έρθει μέσω εκπροσώπου τους, ο οποίος δήλωσε τα εξής: “Eίναι εντελώς γελοίο. Οι Depeche Mode δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Richard Spencer ούτε με την alt right και δεν υποστηρίζουν το μόρφωμα της alt right“.

Όχι ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο από τους Depeche αλλά έχουμε έναν ακόμα λόγο να τους ακούμε στη διαπασών.