WATCHLIST

Άννα Βίσση: Χρόνια πολλά μωρό μου για τα γενέθλιά σου

Χρόνια Πολλά Άννα. Η απόλυτη έχει σήμερα γενέθλια. Να μην κάνουμε και εμείς κάτι για τη θεότητα; Μας αρέσει πολύ δεν μπορούμε να μην το παραδεχθούμε.

Μετρά σχεδόν 40 χρόνια καριέρας. 25 ελληνόφωνους δίσκους, 1 αγγλόφωνο, 2 live albums, 2 όπερες, 1 μιούζικαλ, 11 συλλογές, 23 συμμετοχές σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές, 2 μουσικά DVD, περισσότερες από 70 υποψηφιότητες και 48 βραβεία. Έκανε, κάνει και θα κάνει χαμό η Άννα όπου κι αν βρεθεί.

Η Άννα Βίσση γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1957 στο χωριό Πύλα στη Λάρνακα, στην Κύπρο. Η Άννα είναι η δεύτερη από τις τρεις κόρες της οικογένειας. Στην ηλικία των έξι ετών ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα χορού και πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου, ενώ παράλληλα έδινε συναυλίες στην κυπριακή επαρχία.

Το 1973 με πρωτοβουλία της μητέρας της, Σοφίας, μετακομίζουν στην Αθήνα. Στα 16 της ηχογράφησε στη δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ τα δύο πρώτα της τραγούδια, έχοντας ήδη περάσει από ακρόαση και υπογράψει συμβόλαιο.

Ό,τι κι αν τραγουδήσει της ταιριάζει, ό,τι κι αν φορέσει την κολακεύει, ό,τι χρώμα μαλλί κι αν επιλέξει δείχνει φοβερό. Αυτό το τελευταίο πολύ το ζηλεύουμε.

Το σύνολο της δισκογραφίας της περιλαμβάνει 32 πλατινένιες διακρίσεις και 11 χρυσές, ενώ αποτελεί μία από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών στην Ελλάδα, έχοντας πουλήσει 10 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων παγκοσμίως. Τα έχει πει όλα. Σε όποια φάση κι αν βρίσκεσαι άκου Άννα.

Αφιέρωση στις ξενέρωτες

 

Με έντονο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον

 

Πρώτες βοήθειες

 

Της ανοιχτοχέρας

 

Γεωγραφία είχε άριστα

 

Μεγάλες αποφάσεις

 

Κολλημένη με το ρολόι

Της λησμονιάς

 

Με αισθητική Matrix

 

Της ξεχασιάρας

 

Τάσεις αυτοκτονίας

 

Ποιος μετράει, τι;

 

Στα πατώματα για χάρη σου

Στα χαμένα θα γυρνάει

 

Είναι ανώτερη, χρυσό μου

 

Το Ladylike.gr πατάει το play

H Nicki Minaj το γύρισε στο bondage

Αυτά είναι τα πιο διάσημα τραγούδια για σεξ

Τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του 2014 σε 4 λεπτά