WATCHLIST

10 τραγούδια για να υποδειχθείς κεφάτη την Άνοιξη

Οι βιαστικοί, μαζί με το "καλό μήνα" κάθε πρώτη του Μάρτη, εύχονται και καλή Άνοιξη. Οι υπομονετικοί και οι πιο σωστοί, περιμένουν 20 μέρες, καθώς τότε είναι η θερινή ισημερία. 20 Μαρτίου η Άνοιξη κάνει επίσημα πρεμιέρα!

Επιτέλους φτάσαμε στην εποχή του χρόνου που τα λουλούδια ανθίζουν, ο ήλιος φαίνεται συχνότερα αλλά δεν καίει, τα πουλάκια κελαιδάνε και εμείς παλεύουμε να νιώσουμε υπέροχα. Σε αυτό το τελευταίο βοηθάει πάντα η μουσική. Ξεκίνα με την playlist που ακολουθεί και συνέχισε με κέφι. Λένε ότι αυτό που κάνεις την πρώτη μέρα του χρόνου θα το κάνεις όλο τον χρόνο. Ε, αν το πάμε αναλογικά, αν χορεύεις και τραγουδάς την πρώτη μέρα της Άνοιξης θα χορεύεις και θα τραγουδάς όλες. Και δεν ακούγεται καθόλου άσχημο, ε;

Άνοιξη – Λεωνίδας Μπαλάφας

 

Ας ξεκινήσουμε με κάτι Ελληνικό και χορευτικό.  Η Άνοιξη από τον Λεωνίδα Μπαλάφα είναι ένας ύμνος στην εποχή που ανθίζουν τα λουλούδια και απευθύνει κάλεσμα για ρουφηχτά φιλιά. Εξαιρετικά.

Σαν σκιά – Μέλισσες

Άνοιξη χωρίς μέλισσες γίνεται; Δε γίνεται. Το “Σαν σκιά” πάει γάντι στην πρώτη μέρα της Άνοιξης. Με τον καιρό που έχουμε, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή ο ήλιος να κρύβεται και εσύ να λες “μμμ, σα σκιά να έχει”. Γέλα, τσάμπα είναι. Και χόρεψε!

Νικάει το φιλί – Μύρωνας Στρατής

Ο Μύρωνας Στρατής έχει βγάλει καινούργιο δίσκο και σύντομα θα μάθεις περισσότερα για αυτόν (τον δίσκο και τον τραγουδιστή – συνέντευξη alert!). Στο θέμα μας, αυτό το τραγούδι είναι σίγουρο ότι θα παίξει στα ακουστικά σου και στο ραδιόφωνο όλη την Άνοιξη. Οπότε μάθε από τώρα τα λόγια, μην είσαι αδιάβαστη. Άλλωστε, δίνει και το σύνθημα: φιλί, φιλί, φιλί. Γιατί νικάει!

Pocketful of Sunshine – Natasha Bedingfield

E τι να πούμε για αυτό το κομμάτι. Από τον τίτλο του και μόνο, όταν πάει να παίξει βάζουμε γυαλιά ηλίου για να μην τυφλωθούμε από τη λιακάδα. Είναι της εποχής και οφείλει να παίζει δυνατά.

Kookoobadi – Marietta Fafouti

Η λέξη Kookoobadi δεν υπάρχει πουθενά. Είναι ένα μαγικό ξόρκι που κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάνε και να παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Άρα, το χρειαζόμαστε και αυτή την εποχή.

I Really Like You – Carly Rae Jepsen

Το video clip δείχνει το δρόμο. Με ή χωρίς Tom Hanks, η εποχή είναι τέλεια για να περπατάμε κεφάτες στους δρόμους και να λέμε ανοιχτά πως νιώθουμε. I really really like yooou.

Feel Again – OneRepublic

But with you/ I feel again/ Yeah, with you/ I can feel again. Αφιερωμένο στην εποχή που μόλις ήρθε!

Sunshine – Rye Rye

Ο ρυθμός και το sunshiiine, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να μπει αυτό το κομμάτι στη συγκεκριμένη λίστα. Πάμε μαζί: sunshiiine is a friend of mine, κλαπ κλαπ.

Love on the Brain – Rihanna

 

Καλό το Work αλλά το κομμάτι που επιβάλλεται να ακούσεις την πρώτη μέρα της Άνοιξης είναι το φανταστικό Love on the Brain. Πρώτον γιατί μιλάει για αγάπη, δεύτερον γιατί είναι ξεχωριστό κομμάτι της Rihanna και τρίτον γιατί έχει ρυθμό ιδανικό για να ποτίζεις τα λουλούδια παράλληλα. Αργά και ρυθμικά βήματα, πότισμα, επαναφορά. Επιτρέπονται και κορόνες.

Stand By Me – PLAYMEN

 

Και για το τέλος, ένα κομμάτι το οποίο θυμίζει ότι μετά την Άνοιξη είναι το καλοκαίρι. Στην καλύτερη περίπτωση, έχεις κάμπριο, φοράς γυαλιά, πηγαίνεις βόλτα στην παραλιακή και το ακούς δυνατά, με τη σκέψη σε παραλίες και κοκτέιλ. Έννοια σου, λίγοι μήνες έμειναν.