WATCHLIST

Η Παγκόσμια Ένωση Κλόουν τα έχει πάρει με τον Stephen King

Η αλήθεια είναι πως η μόδα των κλόουν έχει περάσει προ πολλού, μαζί με την εντύπωση ότι μπορούν να διασκεδάσουν μια ομάδα παιδιών περισσότερο απ' ό,τι θα τα διασκέδαζα εγώ φορώντας απλά τα χειμερινά μου καπέλα.

Βέβαια, το γεγονός ότι περιμένουμε την κυκλοφορία του remake του κλασικού πια θρίλερ, “It”, δεν είναι κάτι που υπόσχεται να αυξήσει τη δημοτικότητά τους. Κάθε άλλο μάλλον.

Η Παγκόσμια Ένωση Κλόουν (σε περίπτωση που δεν το ήξερες, υπάρχει κάτι τέτοιο), λοιπόν, και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της (ο αρχι-κλόουν), Pam Moody (φυσικά και θα τον έλεγαν κάπως έτσι), εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν πως “η τέχνη των κλόουν είναι κάτι που θα έπρεπε να απολαμβάνουν όλα τα κοινά παγκοσμίως. Προσφέρουμε χαρούμενο, διασκεδαστικό, δημιουργικό, και θετικό θέαμα και εμπειρία στο κοινό μας” και ότι – κατά τη γνώμη τους – οι τρομακτικοί κλόουν, όπως αυτός στο “It”, “δεν είναι κλόουν. Ακόμα και ο χαρακτήρας στην ταινία θα έπρεπε να περνάει ως προϊόν φαντασίας – όχι σαν αληθινός κλόουν”.

Συνιστούν τα νέα παιδιά να μην εκτίθενται σε ταινίες τρόμου, με τη μόνη διαφορά ότι δεν ευθύνονται αυτές που οι κλόουν ήταν πάντα τρομακτικοί και σπάνια αστείοι. Για την ακρίβεια, ο δημιουργός του θρίλερ που τους έκανε τη χειρότερη δυσφήμιση, Stephen King, έχει πολύ περισσότερο χιούμορ απ’ αυτούς.