WATCHLIST

7 χριστουγεννιάτικα θρίλερ που θα σε κάνουν να πιστέψεις στον Άγιο Βασίλη

Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με ταινίες όπως το ''Home Alone'', το ''Elf'' και το ''Love Actually'', στις οποίες η αγάπη προς τον συνάνθρωπο τρέχει από τα μπατζάκια, τα έλατα είναι στολισμένα με πολύχρωμα λαμπάκια και οι πρωταγωνιστές χαμογελάνε από ευτυχία και ικανοποίηση. Σε περίπτωση που έχεις βαρεθεί να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια (θα έλεγε κανείς ότι είσαι παλιοgrinch αλλά εντάξει, δεν μας πέφτει λόγος, όπως βολεύεται ο καθένας) μπορείς να δεις τα παρακάτω χριστουγεννιάτικα θρίλερ, τα οποία θέλοντας και μη θα σε κάνουν να πιστέψεις στον Άγιο Βασίλη και σίγουρα θα σε πείσουν να δεις κάτι πιο ανάλαφρο μετά.

Black Christmas

Αν μπορούσα να περιγράψω αυτή την ταινία με μια πρόταση αυτή θα ήταν ”Αχ, δεν τα φτιάχνουνε πια όπως παλιά”. Προτίμησε να δεις την ταινία του 1974 και όχι το φριχτό remake που έγινε αργότερα και ετοιμάσου να τρομάξεις για τα καλά, καθώς η σκηνοθεσία αλλά και το story με τον ψυχοπαθή δολοφόνο, που δραπετεύει από το τρελοκομείο την παραμονή των Χριστουγέννων και επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι, που έχει γίνει γυναικεία φοιτητική εστία, προφανώς δεν έχει καλή κατάληξη (για τις φοιτήτριες, γιατί εσύ θα περάσεις πολύ καλά στον καναπέ σου).

Christmas Evil

Τι γίνεται όταν ένα παιδάκι δει τον μπαμπά του, που είναι ντυμένος Άγιος Βασίλης σε ακατάλληλες σκηνές με την μαμά του; Ε, παθαίνει ένα, κάποιο ψυχικό τραύμα και παθαίνει εμμονή με τον Άγιο Βασίλη, καταλήγει να παρακολουθεί στενά φίλους και συγγενείς για να αποφασίσει ποιος ήταν καλός και ποιος άτακτος τη χρονιά που πέρασε και τέλος πάντως, ας πούμε, ότι όποιος δεν είναι καλός θα περάσει δύσκολα.

Gremlins

Μπορεί να θυμόμαστε με νοσταλγία το ”Gremlins” ωστόσο τα τρομακτικά αυτά τερατάκια που έβγαιναν από τον γλυκούλη Gizmo είναι τρομακτικά και όταν ήμασταν 7 χρονών μας φρίκαραν. Για αυτό και μόνο το λόγο αυτή η ταινία μπαίνει στη λίστα με τα θρίλερ.

Dead End

Θρίλερ που εκτυλίσσεται σε roadtrip, μπορείς να σκεφτείς τίποτα καλύτερο; Το ”Dead End” δανείζεται στοιχεία από τον ”Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι”, τη ”Λάθος Στροφή” και το ”Jeepers Creepers” και αν και δεν πρωτοτυπεί, καταγράφει πετυχημένα την ένταση ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και σίγουρα μας πείθει να αποφεύγουμε τις παρακάμψεις, όταν ταξιδεύουμε.

Silent Night, Bloody Night

Και γυρνάμε ξανά στη δεκαετία του ’70, που μας χάρισε εξαιρετικά θρίλερ και στο ”Silent Night, Bloody Night”, το οποίο έχει να κάνει με έναν άντρα που επιστρέφει στην πόλη του γιατί κληρονόμησε ένα σπίτι το οποίο προφανώς είναι στοιχειωμένο, γεγονός που επηρεάζει φριχτά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του κόσμου. (Αυτά καλό είναι να μην γίνονται).

Better Watch Out

Μια περσινή ταινία, που μπορεί να μην έκανε ιδιαίτερο buzz, αλλά εμείς θα τη βάλουμε στη λίστα μας, γιατί έχει μια baby sitter που καλείται να προστατεύσει τον 12χρονο που προσέχει, αλλά προφανώς το πράγμα ξεφεύγει και ζει μια παρανοϊκή κατάσταση.

The Children

Και κλείνουμε με το επικό ”The Children”, μια ταινία που θα σε πείσει (έστω για λίγο καιρό) να μην κάνεις παιδιά ή έστω να μην χαλάσεις ποτέ ξανά το χατήρι στα πιτσιρίκια σου. Γιατί; Γιατί η ιστορία αφορά χαλαρές χριστουγεννιάτικες οικογενειακές διακοπές που καταλήγουν μες στο αίμα και τον τρόμο γιατί τα παιδιά στρέφονται κατά των γονιών τους!