DISNEY

Ratatouille: Η σημαντική λεπτομέρεια που αποκλείεται να είχες προσέξει

Η ταινία ''Ratatouille'' της Pixar δίχασε όσο καμία άλλη το κοινό, εξαιτίας του πρωταγωνιστή της που ήταν ένας- όχι και τόσο cute, όπως ο Mickey Mouse- αρουραίος.

Προσωπικά ανήκω σε εκείνους που λάτρεψαν τον Remy, ενώ βρήκα τρομερά ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ταινία επισημαίνει με έντονο τρόπο ότι δεν έχει σημασία η καταγωγή μας και πως όλοι μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας. Αν, λοιπόν, έχεις δει την ταινία θα θυμάσαι φυσικά τον πάρα πολύ αυστηρό, σνομπ και καθόλου ευγενικό γευσιγνώστη Ego, ο οποίος μόλις έφαγε το ratatouille που μαγείρεψε ο Remy έπαθε σοκ από το πόσο νόστιμο ήταν.

Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι τη σκηνή, πάτησε play στο βίντεο που ακολουθεί.

Ωραία, τώρα που είδες σε ποια σκηνή αναφέρομαι, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε κάτι που είχε περάσει ασχολίαστο τόσα χρόνια- τι είναι αυτό που έκανε τον Ego να λατρέψει το φαγητό του Remy; Δηλαδή, οκ, ήταν νόστιμο, αλλά το flash back που έζησε, όταν δοκίμασε την πρώτη μπουκιά, πώς εξηγείται; Κάπου εδώ μπαίνει ο χρήστης του reddit ”ΜanImgurUsernamesAreDifficultToThinkOf”, ο οποίος εντόπισε μια μικρή λεπτομέρεια που δεν είχε παρατηρήσει κανείς.

Η γιαγιά στην πρώτη σκηνή, που βλέπουμε τον Remy να βλέπει το κανάλι μαγειρικής ΕΙΝΑΙ η μαμά του Ego, πράγμα που σημαίνει ότι ο Remy έμαθε να μαγειρεύει το ratatouille ΑΚΡΙΒΩΣ όπως εκείνη! Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα δεις ότι η κουζίνα που επισκέπτεται ο Remy έχει ίδια αντικείμενα με την κουζίνα που βλέπουμε στη σκηνή του flashback, πράγμα που αποδεικνύει ότι η θεωρία που κυκλοφόρησε στο reddit, ισχύει!