WATCHLIST

Οι ταινίες που αξίζει να δεις τον Δεκέμβριο στις αίθουσες

Επιτέλους φτάσαμε στον Δεκέμβριο και αυτό σημαίνει ένα πράγμα- εκτός από τα Χριστούγεννα και τα μελομακάρονα που μας περιμένουν- η πρεμιέρα της καινούριας ταινίας Star Wars ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Αν βέβαια δεν είσαι θαυμάστρια αυτού του σύμπαντος, μην ανησυχείς, για αυτό τον μήνα βγαίνουν στις αίθουσες διάφορες ενδιαφέρουσες ταινίες. Κωμωδία θέλεις; Θα βρεις το remake  της κλασσικής ελληνικής ταινίας, ”Θησαυρός”. Animation θέλεις; Το ”Coco: Το γεύμα του Δάντη” είναι ιδανικό. Περιπέτεια θέλεις; Το νέο ”Jumanji” θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Παρακάτω θα βρεις 11 από τις ταινίες που αξίζει να δεις τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

7/12

Ένας ακέραιος άνθρωπος

Ο 35χρονος Ρεζά, έχοντας απομακρυνθεί από την πόλη, ζει μια ήρεμη ζωή με τη γυναίκα και τον μοναχογιό του, σε ένα απόμακρο χωριό στο Βόρειο Ιράν. Περνάει τις ημέρες του εκτρέφοντας χρυσόψαρα. Λίγο πιο δίπλα του, μια ιδιωτική εταιρεία που έχει στενές επαφές με την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές θα πάρει τον έλεγχο σε ο,τιδήποτε κινείται στην περιοχή. Οι πάμπλουτοι μέτοχοί της έχουν πιέσει τους χωρικούς και τους μικροϊδιοκτήτες να ερειπώσουν τη γη τους, τις αγροικίες και τα σπίτια τους, για το συμφέρον της εταιρείας. Όμως ο Ρεζά αντιδρά.

Μαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου

Το “Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου” ακολουθεί τις τρεις αγαπημένες μας, παραγνωρισμένες και υπερφορτωμένες γυναίκες/ μαμάδες, να επαναστατούν ενάντια στις προκλήσεις και τις προσδοκίες του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ των μαμάδων: των Χριστουγέννων. Κι αν η δημιουργία των τέλειων γιορτών για τις οικογένειές τους δεν ήταν αρκετά δύσκολη δουλειά, τώρα θα πρέπει να κάνουν όλα αυτά, ενόσω φιλοξενούν τις δικές τους μαμάδες!

Wonder Wheel

Το ετήσιο ραντεβού με τον αμετανόητα κυνικά μελαγχολικό Γούντι Άλεν είναι γεγονός. Στη νέα του ταινία, Wonder Wheel, ο σκηνοθέτης μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ’50, στο Κόνι Άιλαντ. Εκεί, η σύζυγος ενός μεσήλικα χειριστή καρουζέλ στην παραλιακή Προμενάντ, ερωτεύεται παράφορα έναν ναυαγοσώστη, τον οποίο φλερτάρει παράλληλα και η κόρης της από άλλο γάμο.

Ο θησαυρός

Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η – προσφάτως – χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη, μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, την Λουκία, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο. Ναι, καλά θυμάσαι. Αυτή η ταινία είναι remake της αγαπημένης μας ταινίας ”Ο θησαυρός του μακαρίτη”.

14/12

Star Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι

Η Rey αναπτύσσει τις πρόσφατα ανακαλυφθείσες ικανότητές της με την καθοδήγηση του Luke Skywalker, ο οποίος έχει ταραχτεί από το πόσο δυνατή έχει γίνει, γιατί του θυμίζει έντονα την κατάσταση με τον γιο του. Στο μεταξύ, η Resistance προετοιμάζεται να κάνει μάχη με το First Order.

Χριστούγεννα & ΣΙΑ

Η παραμονή Χριστουγέννων βρίσκεται προ των πυλών, όταν αρχίζει το χάος. Τα 92.000 ξωτικά του Άι Βασίλη ξαφνικά σωριάζονται στο έδαφος και αρρωσταίνουν. Όλα ταυτόχρονα! Το χτύπημα είναι μεγάλο. Τώρα ποιος θα φτιάξει τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου; Ο Άι Βασίλης δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να επισκεφτεί τη Γη μαζί με τους ταράνδους του, ώστε να ανακαλύψει μία λύση. Μόλις φτάνει εκεί, όμως, θα χρειαστεί βοήθεια για να σώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων!

The bookshop

Το 1959, η Φλορίν Γκριν, μία τολμηρή χήρα, αποφασίζει να καταπολεμήσει τη θλίψη του χαμού του άντρα της ανοίγοντας ένα βιβλιοπωλείο σε ένα παλιό σπίτι, σε μια ξεχασμένη παραλιακή πόλη της Αγγλίας, το Χάρντμποροου. Στην αρχή τα πράγματα πηγαίνουν κατ’ ευχή, μέχρι που κάποιοι κάτοικοι αρχίζουν να στρέφονται εναντίον της. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο, βραβευμένο με Μπούκερ, βιβλίο της Πενέλοπε Φιντζέραλντ.

Coco: Το γεύμα του Δάντη

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές -, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel.

21/12

Jumanji: Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα

Όταν τέσσερα γυμνασιόπαιδα ανακαλύπτουν μια παλιά κονσόλα για βιντεοπαιχνίδια με έναν τίτλο video game που δεν έχουν ακούσει ποτέ έως τότε- Jumanji-  και αμέσως μεταφέρονται στην καρδιά της ζούγκλας του παιχνιδιού. Εκεί γίνονται κυριολεκτικά τα avatars που επέλεξαν: ο παίκτης Spencer γίνεται ένας αδίστακτος τυχοδιώκτης, ο ποδοσφαιριστής Fridge χάνει “τα δύο καλύτερα πόδια του σώματός του” και γίνεται ένας Αϊνστάιν, η δημοφιλής Bethany γίνεται ένας μεσήλικας καθηγητής και η συνεσταλμένη Martha γίνεται ένας σκληρός πολεμιστής. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι δεν παίζουν απλά το Jumanji, πρέπει να επιζήσουν από αυτό. Προκειμένου να νικήσουν το παιχνίδι και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, θα πρέπει να επιβιώσουν μέσα από την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους, ή να παραμείνουν κολλημένοι και φυλακισμένοι στο παιχνίδι για πάντα.

Τζαμάικα

Ο Άκης οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ως την Τζαμάικα- το άπιαστο όνειρο που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

All the money in the world

Μία αριστερών πεποιθήσεων παραστρατιωτική ομάδα στην Ιταλία, καταστρώνει ένα τεράστιο σχέδιο απαγωγής, στα ’70s. Πρόκειται για την ιστορία της συστηματικής άρνησης ενός από τους πλουσιότερους άνδρες της υφηλίου, Ζαν Πολ Γκετί, να πληρώσει λύτρα στους απαγωγείς του νεαρού εγγονού του.