BRADLEY COOPER

Ένα Αστέρι Γεννιέται: 10 πράγματα που δεν ξέρεις για την πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς

Mε τον Bradley Cooper να περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα σε ρόλο σκηνοθέτη και τη Lady Gaga να πραγματοποιεί ντεμπούτο σαν ηθοποιός, οι προσδοκίες ήταν από την αρχή μεγάλες. Μεγάλες, αλλά συγκρατημένες. Kι όταν η θεωρία έγινε πράξη και το «Ένα Αστέρι Γεννιέται» άρχισε να κάνει πρεμιέρες, ξεκίνησε το παραμιλητό. Η Gaga επιβεβαίωσε για νιοστή φορά τον χαρακτηρισμό «φαινόμενο» κι ο Bradley- αχ ο Bradley- μας άφησε με το στόμα ορθάνοιχτο ν' απορούμε πού έκρυβε τόσο καιρό όλη αυτή τη σκηνοθετική στόφα.

Είναι η μεγάλη έκπληξη της σεζόν, δεν θ' ακούσεις ούτε έναν να λέει πως δεν του άρεσε- κι ο πιο μεγάλος hater θα παραδεχτεί πως «οΚ, καλή ήταν». Το "A Star is Born" δεν τετραγώνισε τον κύκλο, αλλά εντυπωσίασε πολύ και πάνω απ' όλα για το διαφορετικό ταλέντο δύο ανθρώπων που δοκιμάστηκαν και πέρασαν το τεστ με άριστα.

Ακολουθούν μερικές αλήθειες που ίσως να μην ξέρεις για την ταινία.

Η ταινία έχει επαναληφθεί τουλάχιστον 3 φορές

Η ιστορία του φτασμένου σταρ που ερωτεύεται και κάνει διάσημη την ταλαντούχα άσημη είναι γνωστό κλισέ στον κινηματογράφο. Κι άκρως επαναλαμβανόμενο. Στο Χόλιγουντ ήταν 1937 όταν γεννήθηκε το πρώτο Αστέρι. Ίδιο στόρι από τότε, νεαρή με όνειρα που πέφτει στην αγκαλιά του αλκοολικού φτασμένου, προσεχώς ξεπεσμένου σταρ. Το πρώτο remake έρχεται το 1954, με Judy Garland και James Mason, το δεύτερο και πιο εμπορικά επιτυχημένο το 1976 με Barbra Streisand και Kris Kristofferson και ο μύθος μόλις επαναλήφθηκε χάρη στoν Bradley Cooper, ο οποίος το επέλεξε σαν βάση για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Το “Α Star is Born” του 1976 είναι ό,τι πιο κοντινό σε ό,τι φαντάστηκε ο Cooper. Εμείς βέβαια, το είδαμε το 1967, με το «Πιο Λαμπρό Αστέρι», την Αλίκη και το Δημήτρη (και την Κατερίνα Χέλμη να τσιρίζει το περίφημο «τσακίσου παλιοκόριτσο»). Ally η μία, Αλίκη η άλλη. Τυχαίο;

Ο Charlie , ο σκύλος του ζευγαριού ανήκει στον Bradley Cooper

Το καφέ μαλλιαρό σκυλάκι που εμφανίζεται στην ταινία δεν είναι όποιο κι όποιο, αλλά ο Charlie Cooper αυτοπροσώπως. «Ήθελα η σχέση μου με το σκύλο να βγάζει κάτι το αληθινό», συμπληρώνοντας πως δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να δώσει το ρόλο σε άλλο τετράποδο. Η PETA έχει ήδη βραβεύσει τον ηθοποιό-σκηνοθέτη για την επιλογή του να μην επιλέξει έναν σκύλο- «ηθοποιό».

Κι ο γιατρός, του Bradley επίσης

Κάποια στιγμή στην ταινία εμφανίζεται ένας κύριος ως ο ωτολόγος του Jack. Δεν είναι ηθοποιός, αλλά ο πραγματικός γιατρός του Bradley Cooper.

Οι drag queens αυτοσχεδίασαν

«Ελάτε και κάντε αυτό που ξέρετε» είπε ο Cooper στην Willam και τη Shangela κι αυτό έκαναν. Οι περισσότερες αντιδράσεις τους on camera ήταν αυτοσχεδιασμός, κανένα σενάριο, καμία υπόδειξη. Μεταξύ αυτών, η σκηνή που η Willam ζητάει από τον Jack Maine να υπογράψει στο στήθος της.

Οι σκηνές γυρίστηκαν σε πραγματικά μουσικά φεστιβάλ

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκλειναν εισιτήρια για το Coachella του 2017 ότι θα έπαιρναν μέρος σε ταινία του Bradley Cooper και της Lady Gaga. Η τραγουδίστρια πράγματι εμφανίστηκε- ως Gaga αρχικά- στο Coachella και κατόπιν ως Ally. Όσοι δέχτηκαν να υποδυθούν το κοινό της ταινίας πληρώθηκαν 10 δολάρια έκαστος για να αλλάξουν ρούχα ώστε το σκηνικό να θυμίζει συναυλία country μουσικής. Κάτι ανάλογο έγινε στο Stagecoach και στο Glastonbury.

Στο Φεστιβάλ της Βενετίας ακόμα χειροκροτάνε

Μπορεί ως είδηση κάπου να το είχε πάρει το αυτί σου, αλλά τώρα που έχεις ήδη δει την ταινία (θέλω να πιστεύω), έχει μία αξία παραπάνω. Η ταινία, που λες, έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το κοινό χειροκροτούσε εκστασιασμένο (και όρθιο) για 8 λεπτά τουλάχιστον.

Η Barbra Streisand ήταν εκεί

Οι πρωταγωνιστές του “A Star is Born” του 1976, Barbra Streisand και Kris Kristofferson έκαναν το πέρασμά τους από τα γυρίσματα για να δώσουν την ευχή τους στους επόμενους. Μάλιστα η Barbra κάλεσε την Gaga στο σπίτι της για δείπνο. Μεγάλες στιγμές ζήστηκαν.

Όταν ο Bradley γνώρισε την Lady

H πρώτη τους και σίγουρα καθοριστική συνάντηση δεν ήταν σε κάποιο club με drug queens (αν και θα μπορούσε), αλλά σε ένα φιλανθρωπικό event. Η συνέχεια, κάπως γνώριμη. O Cooper άκουσε την Gaga να τραγουδάει το “La Vie En Rose” κι όπως είπε αργότερα, πήγε να του φύγει το μυαλό. Την επόμενη κιόλας μέρα την κάλεσε στο σπίτι του για να της ανακοινώσει τα σχέδιά του.

Κάτι τέτοιο είδε ο Bradley και θαμπώθηκε, κι εμείς μαζί του.

Η ιστορία του Jack έχει κάτι από Bradley

Ο Cooper στα 20κάτι του πάλεψε με εθισμούς όπως το αλκοόλ και τα παυσίπονα κι αυτό είναι το σημείο ταύτισής του με τον Jack Maine. Στα καλά νέα ο Cooper το νίκησε κι είναι νηφάλιος από τα 29 του. Σήμερα είναι 43.

Η Gaga βίωσε την ίδια πίεση όπως η Αlly

Όταν η Gaga έβγαλε το πρώτο της single, ένας παραγωγός την συμβούλευσε να κάνει πλαστική στη μύτη της. Σου θυμίζει κάτι; «Του είπα όχι», αποκάλυψε η ίδια στο φεστιβάλ του Τορόντο. «Σχεδόν κάθε άνθρωπος μου ‘χει πει πως του αρέσει αυτό που ακούει αλλά όχι αυτό που βλέπει σε μέσα» είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες της Ally στην ταινία. Όσο για τη μύτη της, είναι το ψεγάδι που λατρεύει ο Jackson Maine πάνω στην Mother Monster.