BRAD PITT

7 ηθοποιοί που πληρώθηκαν ελάχιστα για τους ρόλους που τους έκαναν διάσημους

Υπάρχει μια σκηνή στο ''Notting Hill'' στην οποία η Julia Roberts, aka Anna Scott αποκαλύπτει ότι για την τελευταία της ταινία πήρε 15 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που έκανε τα μάτια μας να γουρλώσουν και να υπολογίσουμε πόσες ζωές θα ζούσαμε αν είχαμε αυτά τα χρήματα.

Η αλήθεια είναι ότι οι μισθοί στο Hollywood είναι συνήθως εξωπραγματικοί, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι φοβερά άδικοι- συγκριτικά πάντα με την εισπρακτική επιτυχία της εκάστοτε ταινίες. Παρακάτω θα βρεις 7 ηθοποιούς, που πήραν ελάχιστα χρήματα για ρόλους, που τους καθιέρωσαν στο χώρο.

Ryan Gosling- ”Half Nelson”: 1.000 δολάρια/ εβδομάδα

Αρκετά χρόνια πριν το μαγευτικό ”La La Land” ο Ryan είχε πρωταγωνιστήσει στην low budget ταινία ”Half Nelson”, στην οποία πληρωνόταν 1.000 δολάρια την εβδομάδα. Bέβαια είναι η ταινία που του χάρισε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ, οπότε μικρό το κακό.

Hillary Swank- ”Boys don’t cry”: 3.000 δολάρια

Η Hilary Swank μας τσάκισε την καρδιά στην ταινία ”Boys don’t cry”, κέρδισε μάλιστα και το πρώτο της Όσκαρ για αυτή την ερμηνεία αλλά τα κέρδη της από τη συμμετοχή της ήταν μόνο 3.000 δολάρια. Για την ιστορία, ο μισθός της για την επόμενη ταινία ήταν 3 εκ. δολάρια.

Jennifer Lawrence- ”Winter’s bone”: 3.000 δολάρια

Η πρώτη εμφάνιση της Jennifer Lawrence στον κινηματογράφο ήταν το 2010 στη δραματική ταινία ”Winter’s bone”, για την οποία πληρώθηκε με το αστείο ποσό των 3.000 δολαρίων. Η Jen όμως έγινε το επόμενο μεγάλο αστέρι του Hollywood και για την τελευταία της ταινία, ”Passengers” πήρε 20 εκ. δολάρια!

Brad Pitt- ”Thelma & Louise”: 6.000 δολάρια

Να και ο Brad ο Pitt στη λίστα μας, για την αξέχαστη συμμετοχή του στην κλασσική ταινία ”Thelma & Louise”, για την οποία πήρε μόνο 6.000 δολάρια. Δέκα χρόνια μετά πάντως έβγαλε 30 εκ. δολάρια για τη συμμετοχή του στην ταινία ”Ocean’s 11”.

Bill Murray- ”Rushmore”: 9.000 δολάρια

Ο αγαπημένος Bill Murray ήθελε τόσο πολύ να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Wes Anderson, που δεν τον απασχόλησε ιδιαίτερα ότι η αμοιβή του θα είναι μόνο 9.000 δολάρια. Για να καταλάβεις πόσο πολύ πίστευε στην ταινία, όταν η παραγωγή αρνήθηκε να δώσει χρήματα για να πάρουν ελικόπτερο, έδωσε εκείνος 25.000 στον Wes.

Harrison Ford- ”Star Wars, Episode IV, A new Hope”: 10.000 δολάρια

Φήμες λένε ότι ο Ford κόντεψε να αρνηθεί το ρόλο του Han Solo γιατί του είχαν προσφέρει μόλις 1.000 δολάρια για την πρώτη ταινία, τελικά του έδωσαν 10.000 και για τις επόμενες ταινίες, ”Return of the Jedi”, ”The force awakens” έλαβε 500.000 δολάρια και 25 εκ. δολάρια αντίστοιχα.

Dustin Hoffman- ”The graduate”: 17.000 δολάρια

Μπορεί η ταινία ”The graduate” να έκανε τεράστια επιτυχία, ο Dustin Hoffman πάντως είχε πάρει μόνο 17.000 για τη συμμετοχή του, πόσο που όπως έχει αποκαλύψει δεν του έφτανε καν για να ξεχρεωθεί.