WATCHLIST

5 ταινίες για να δεις με τον σύντροφο σου το βράδυ της Κυριακής

Το βράδυ της Κυριακής- όπου «βράδυ» βλέπε από 19:00 και μετά, με το που σκοτεινιάζει- πέφτουν κατακόρυφα οι ορμόνες της χαράς στους περισσότερους. Είναι ψυχολογικό και πολύ εξηγήσιμο. Κατάλειπο από τότε που πηγαίναμε σχολείο και το βράδυ της Κυριακής έπρεπε να έχουμε διαβάσει, πλυθεί, ετοιμαστεί ώστε να πέσουμε νωρίς για ύπνο. Αλλά και ως εργαζόμενοι, ε, όπως και να το κάνεις, Δευτέρα ακολουθεί, δεν είναι κι ό,τι πιο εκπληκτικό. Απλά πληκτικό.

Οπότε, τα κεφάλια μέσα και πάμε για πράγματα χαλαρά. Αφού γυρίσετε από την απογευματινή βόλτα, τακτοποιείτε τις όποιες μικρές εκκρεμότητες, βουτάτε κουβέρτα και παίρνετε θέση αναπαυτικά στον καναπέ για ταινία. Επιλογές υπάρχουν χιλιάδες, που ειδικά όταν τις θες, το μυαλό κομπλάρει κι εσύ αναρωτιέσαι, «αφού είχα κατά νου 15 ταινίες να δούμε, γιατί τώρα δεν θυμάμαι καμία;». Μην σκας, οι παρακάτω επιλογές είναι χαλαρές, ό,τι πρέπει για Κυριακή, θα σου δώσουν έμπνευση- στην περίπτωση που τις έχεις δει ήδη- και θα του αρέσουν κι εκείνου. Ό,τι πρέπει για ένα γλυκόπικρο βραδάκι σαν κι αυτό.

Το animation

 

Υπάρχει καλύτερο timing απ’ αυτό για ν’ ανακαλύψετε με τον καλό σου τι σημαίνει στ’ αλήθεια αγάπη; όχι βέβαια, και για να μην γίνει με τρόπο βαθιά επώδυνο- ένα δακρύβρεχτο δράμα ας πούμε- θα σας συμβεί υπό το πρίσμα ενός animation. To “Up” («Ψηλά στον Ουρανό», όσες φορές κι αν το δεις, το χαίρεσαι. Φοβερή εναλλακτική και το “Wall E”.

Το rom-com

Καλό το mood και για μία ρομαντική κομεντί. Μην τον ρίξεις στα «βαριά» και αδοκίμαστα, πήγαινε με μία πετυχημένη συνταγή, κάτι εμβληματικό, όπως το «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι». Ο Χάρι κι η Σάλι επιμένουν να είναι φίλοι κι όχι εραστές. Τα καταφέρνουν;Μπα κι αυτό είναι το απολαυστικό στην ταινία με την πιο διάσημη σκηνή οργασμού στην ιστορία του σινεμά.

To ακόμα πιο δραματικό rom-com

 

Kαι μετά τον έρωτα, ο χωρισμός. Το «Όταν με παράτησε η Σάρα» (“Forgetting Sarah Marshall) είναι η ιστορία ενός άσημου μουσικού, ο οποίος μετά από 6 χρόνια σχέσης με τη διάσημη τηλεπερσόνα Sarah, βιώνει την ερωτική απογοήτευση. Πάει να ξεχαστεί στη Χαβάη και πέφτει πάνω της, και στον νέο της σύντροφο, ο οποίος είναι ροκ σταρ και πολύ πιο επιτυχημένος από εκείνον. Και κάπου εκεί εμφανίζεται η γλυκιά ρεσεψιονίστ Mila Kunis. Βατό, ευχάριστο, χιουμοριστικό, διδακτικό, ό,τι πρέπει.

Το θρίλερ

Αν πάλι έχετε πιο άγριες διαθέσεις και θέλετε να μετατρέψετε την Κυριακάτικη μελαγχολία σε τρόμο, τι καλύτερο από ένα θρίλερ με αξιώσεις. Το “Get Out” έχει φτάσει μέχρι τα Όσκαρ, πράγμα σπάνιο για ταινία του είδους της. Γιατί ως θέαμα δεν εξαντλείται στο να σε ανατριχιάσει, σε φρικάρει στ’ αλήθεια, όχι επιφανειακά, με εξαιρετικούς χαρακτήρες και κοινωνικά μηνύματα που πονάνε.

Το κλασικό

 

Αν θέλετε να αφιερώσετε το τελευταίο βράδυ της εβδομάδας σε μια παλιά, κλασική ταινία, από εκείνες που όλο βάζετε στο πρόγραμμα να δείτε κι όλο δεν βλέπετε, μια καλή πρόταση είναι το «Μπόνι & Κλάιντ» του 1967, με Faye Dunaway και Warren Beatty στους θρυλικούς ρόλους του ζευγαριού των ληστών. Μία από τις πιο αιματηρές στην ιστορία του κινηματογράφου, λόγω των τελευταίων σκηνών της, μία από τις καλύτερες όλων των εποχών.