DISNEY

4 απορίες για την Pocahontas που όλοι έχουμε μέχρι και σήμερα

Οι ταινίες της Disney είναι από τα καλύτερα πράγματα που μας έχουν συμβεί σε αυτή τη ζωή (όχι δεν υπερβάλλω καθόλου) και πραγματικά θεωρώ ότι είμαστε πολύ τυχεροί που μεγαλώσαμε με τις ιστορίες της Belle, της Jasmine και της Pocahontas.

Εκτός του ότι ζήσαμε την πλέον κλασσική εποχή των animation- πριν γίνουν όλα digital και χάσουν λίγο από τη μαγεία της ζωγραφιάς που ζωντανεύει μπροστά σου, είχαμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε υπέροχα πρότυπα και να μάθουμε να αγαπάμε το διαφορετικό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απομυθοποιήσουμε κάποια πράγματα (βασικά εδώ που τα λέμε, γινόμαστε απλά ενοχλητικοί ενήλικες που θέλουν λογικές εξηγήσεις για τα πάντα, αλλά οκ αυτά έχει η ζωή) για αυτό ετοίμασα μια μικρή λίστα με απορίες που μου δημιουργήθηκαν όταν είδα ξανά την Pocahontas.

1. Γιατί οι ιθαγενείς μιλάνε αγγλικά;

Ναι, οκ προφανώς όλες οι ταινίες γίνονται στα αγγλικά και όταν ήμασταν 8 χρονών δεν μας ένοιαζε το γεγονός ότι η Pocahontas, μια κοπέλα που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να μιλάει αγγλικά συνεννοείται μια χαρά με τον John Smith, αλλά πλέον μας χτυπάει λίγο άσχημα.

2. Ποια είναι τελικά η Grandmother Willow;

Η Grandmother Willow θυμάμαι ότι με τρόμαζε και για αρκετό καιρό νόμιζα ότι έβλεπα φιγούρες στους κορμούς των δέντρων (ήμουν 8, εντάξει;). Το σχέδιο φυσικά και η παρουσίασή του χαρακτήρα της ήταν, ειδικά για τότε εξαιρετική αλλά αν το σκεφτείς δεν μάθαμε ποτέ ποια ήταν ακριβώς και γιατί μιλούσε με γρίφους.

(οκ, εξακολουθεί να με τρομάζει λίγο)

3. Πώς στο καλό επέζησε η Pocahontas από αυτή την πτώση;;

Όταν έκανα αυτή την ερώτηση στην ανιψιά μου, μού απάντησε με ύφος ‘Στα ψέματα συμβαίνει αυτό καλέ’ και ναι οκ, μέχρι ένα σημείο μπορώ να το δεχτώ- ωστόσο πάντα θα με τρομάζει το γεγονός ότι πηδάει από ένα καταρράκτη ύψους εκατοντάδων μέτρων σαν να μην τρέχει τίποτα. Όχι τίποτα άλλο τα περισσότερα παιδιά που την βλέπουν πηδάνε με το ζόρι από 3 σκαλοπάτια χωρίς να χτυπήσουν. Ωραίο παράδειγμα δίνεις Pocahontas, μπράβο.

ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΛΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ; (ποτέ. κανείς)

4. Ο Kocoum γιατί δεν αιμορραγεί όταν πεθαίνει;

Θα μου πεις ξανά ότι μιλάμε για animation που το βλέπουν παιδάκια και δεν θέλουν να τα τρομάξουν (ναι, είδαμε και με το άλμα από τον καταρράκτη του θανάτου) αλλά όταν ο Thomas πυροβολεί τον Kocoum δεν τρέχει σταγόνα αίματος, nada. Το αντίθετο δηλαδή από το να είχε σκηνοθετήσει την ταινία ο Tarantino.

Βέβαια ό,τι και να λέω η ιστορία της Pocahontas δεν θα πάψει να είναι μια από τις πιο όμορφες και συγκινητικές που έχει κάνει ποτέ η Disney.