WATCHLIST

Οι Χρυσές Σφαίρες τιμούν τη Meryl Streep για την προσφορά της στον κινηματογράφο

8 Χρυσές Σφαίρες, 3 Όσκαρ μετά από 19 υποψηφιότητες και σήμερα μία ακόμα σημαντική βράβευση για την σπουδαία Meryl Streep. Η ηθοποιός που ξεκάθαρα αδικείς όταν λες πως πρόκειται για την καλύτερη εκπρόσωπο μιας ολόκληρης γενιάς ηθοποιών θα τιμηθεί με το φετινό βραβείο Cecil B. DeMille για την προσφορά της στην 7η τέχνη, σε απονομή των Χρυσών Σφαιρών, στις 8 Ιανουαρίου.

Και πολύ άργησε, επιτρέψτε μας να πούμε, αν σκεφτείς πως ο Denzel Washington το έχει ήδη στο σαλόνι του. Με το ίδιο βραβείο έχουν επίσης τιμηθεί οι Martin Scorsese, Jack Nicholson και Woody Allen.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, Lorenzo Soria η σεβάσμια Meryl Streep  είναι πρωτοπόρος, καθώς άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1971 στο έργο The Playboy of Seville και στην τηλεόραση το 1977 με την τηλεταινία The Deadliest Season. Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο με την ταινία “Τζούλια” (1977). Γρήγορα ήρθαν καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες με ρόλους στις ταινίες “Ο Ελαφοκυνηγός (1978) και “Κράμερ εναντίον Κράμερ (1979). Για την πρώτη έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ ενώ για τη δεύτερη κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ. Το 1982 κέρδισε το δεύτερο για την ερμηνεία της στην ταινία “Η Εκλογή της Σοφί”. Το 2012 κέρδισε ένα ακόμα χρυσό αγαλματίδιο για τη “Σιδηρά Κυρία”.