WATCHLIST

Lion King: Η ταινία ορόσημο προκάλεσε “φρενίτιδα” και ποτάμια δακρύων στο κοινό

Όποιος περίμενε το remake του Lion King να σηκώσει το χέρι του. Μετά την κλασική Disney movie του 1994, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Jon Favreau θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της κλασικής ταινίας (έκανε και το The Jungle Book), περιμέναμε να δούμε πώς θα θα είναι η CGI εκδοχή του Lion King.

Οι κριτικοί ενθουσιάστηκαν με το τεχνικό κομμάτι και τα εφέ, βρίσκοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν άρτιο, αλλά δε χάρηκαν με το γεγονός ότι τα λιοντάρια είχαν άψυχο βλέμμα και δεν υπήρχε η παραμικρή έκφραση στο πρόσωπο. Τεχνικά άρτιο ναι, γεμάτο ζωή και συναίσθημα όχι.

Δες κι αυτό: Gossip Girl: Επιστρέφει η σειρά που σημάδεψε τη νιότη μας, με νέους χαρακτήρες

Αυτό όμως δε φάνηκε να στάθηκε εμπόδιο για τους fans (ορκισμένους και μη) που μάλλον περίμεναν να ξαναζήσουν το θάνατο του Mufasa σε high definition, να ακούσουν το “Can you feel the love tonight” από τη φωνούλα της Beyonce, να δουν την ανατολή του ηλίου υπό τη μουσική υπόκρουση του “The Circle of Life” και γενικώς να συγκινηθούν με τις παιδικές αναμνήσεις και όλα αυτά που συνοδεύει η διαχρονική ταινία της Disney.

 

Εδώ και λίγες ώρες, το Twitter κλαίει (κυριολεκτικά) για τον δεύτερο θάνατο του Mufasa και οι fans ανεβάζουν βίντεο με τους ίδιους να δακρύζουν ή με χειροκροτήματα μέσα από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Γενικά είναι μεγάλη μέρα για εμάς που έχουμε αυτήν την ταινία ως ορόσημο της παιδικής μας ηλικίας και φέτος πήγαμε να τη δούμε μετά το γραφείο (ή με τα παιδιά μας). Η πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες, θα γίνει σήμερα 19 Ιουλίου ενώ στην Ελλάδα ξεκίνησε να προβάλλεται την Πέμπτη, 18 Ιουλίου.