WATCHLIST

Danny Boyle: Ο λόγος που εγκατέλειψε την σκηνοθεσία του 25ου James Bond

Evan Agostini/Invision/AP

Η παραίτηση του Danny Boyle από το project της 25ης ταινίας με ήρωα τον James Bond την περασμένη εβδομάδα έκανε αίσθηση. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά ο πρωταγωνιστής της ταινίας Daniel Graig και οι παραγωγοί Michael G. Wilson και Barbara Broccoli έκανε λόγο για «δημιουργικές διαφορές» με τον Danny Boyle. Νέα δημοσιεύματα ρίχνουν φως σε αυτές τις διαφορές καθώς θέλουν τον σκηνοθέτη να παραιτείται επειδή οι σεναριογράφοι της ταινίας ήθελαν να σκοτώσουν τον πράκτορα 007 και να τον «αναστήσουν» στην 26η ταινία του.

Σύμφωνα με την The Sun πρόσωπο που εργάζεται στο project σημείωσε ότι όντως έγιναν τέτοιες συζητήσεις με τον Danny Boyle να είναι εντελώς αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Ούτως ή άλλως μία τέτοια εκδοχή δεν έχει υπάρξει ποτέ στις ταινίες του James Bond παρά τις αλλαγές στα πρόσωπα που ενσάρκωσαν τον θρυλικό πράκτορα. Ειδικά η εκδοχή της «αναγέννησης» που σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα γινόταν όπως συμβαίνει ανά κάποια χρόνια και στη σειρά Doctor Who ώστε να αλλάζει ο κεντρικός πρωταγωνιστής. Η τελευταία βέβαια είναι μια σειρά επιστημονικής φαντασίας, η άλλη είναι μια σειρά κατασκοπικών ταινιών και μία «αναγέννηση» του Bond σε αυτό το στυλ έβρισκε απέναντι της τον σκηνοθέτη που έπρεπε να υπογράψει τον θάνατο του Βρετανού πράκτορα, εξού και αποχώρησε πανηγυρικά.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για την αντικατάστασή του είναι εκείνα των Jean-Marc Vallee, Edgar Wright, David Mackenzie και Yann Demange, ενώ δεν είναι βέβαιο αν η νέα ταινία καταφέρει να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου 2019 όπως ήταν το αρχικό πλάνο. Το ίδιο πρόσωπο είπε στη The Sun ότι οι προστριβές στην δημιουργική ομάδα της ταινίες αφορούν και το budget της και έχουν επιφέρει ήδη πολλές αποχωρήσεις από την φιλόδοξη παραγωγή.

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP