WATCHLIST

Home Alone: Οι ηθοποιοί που απέρριψαν τον ρόλο του “κακού”

Έχουν περάσει 27 ολόκληρα χρόνια από την πρεμιέρα του ''Home Alone'' στην Ελλάδα, με τις δύο πρώτες ταινίες να προβάλλονται ανελλιπώς κάθε χρόνο, καθιστώντας σαφές πως ο κινηματογραφικός Kevin McCallister είναι πράγματι η πιο διάσημη παιδική φυσιογνωμία του αιώνα.

Η ταινία – φαινόμενο, το ”Home Alone 1”, αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών, με το sequel της να γνωρίζει σχεδόν την ίδια επιτυχία. Οι μετοχές του ξανθού μπόμπιρα –κατά κόσμον Macaulay Culkin- ανέβηκαν εν μία νυκτί, με τους ηθοποιούς που απέρριψαν ρόλους που τους προτάθηκαν στην ταινία να… το μετανιώνουν πικρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του κινηματογραφικού Harry Lime, του ρόλου που πριν αναλάβει ο ταλαντούχος Joe Pesci, είχαν απορρίψει δύο άλλοι, εκπληκτικοί ηθοποιοί.

Ο πρώτος ήταν ο Robert De Niro!

 

Ο ίδιος αποτέλεσε την πρώτη επιλογή για τον ρόλο του συνεταίρου του χαμηλής ευφυΐας Marv, αλλά δεν θέλησε να τον αναλάβει. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον κωμικό ηθοποιό Jon Lovitz, που επίσης αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ταινία.

Φωτογραφία: AP 

Τελικά, εκείνος που εκτίμησε την ευκαιρία που το δόθηκε ήταν ο Pesci, που όχι μόνο κέρδισε το κοινό με την ερμηνεία του, μα κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες κακού του αμερικανικού κινηματογράφου.

Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον άλλο στον ρόλο αυτό; Εμείς, σίγουρα όχι…