TRAILERS

The Favourite: Πρώτο trailer για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Και η προέλαση του Γιώργου Λάνθιμου στα εκλεκτά σαλόνια του Hollywood συνεχίζεται. Αυτή τη φορά ο Έλληνας σκηνοθέτης που κατ' εξακολούθηση μας κάνει να σκάμε από περηφάνια με τα κινηματογραφικά του κατορθώματα, έφτιαξε ένα σκηνικό αριστοκρατικό κι όπως πάντα, αλλόκοτο, με βοήθεια από τις διάσημες, παλιές και νέες, φίλες του. Γιατί το "The Favourite" είναι γυναικεία υπόθεση.

18ος αιώνας και η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία. Η ευάλωτη Βασίλισσα Άννα (Olivia Colman) έχοντας χάσει κάθε αίγλη κι εξουσία, έχει αφεθεί στη φροντίδα της στενής φίλης της, Lady Sarah (Rachel Weisz), η οποία έχει αναλάβει ανεπίσημα τα χρέη της. Και κάπου εκεί φτάνει στο παλάτι η Abigail (Emma Stone), μία υπηρέτρια με ρίζα αριστοκρατική, η οποία θέλει να αποκτήσει όσα έχει στερηθεί, με κάθε κόστος. Η Sarah αρχικά συμπαθεί την Abigail και την παίρνει υπό την προστασία της, αλλά επειδή στο κινηματογραφικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου τίποτα δεν ακολουθεί την πεπατημένη, όπως φαντάζεσαι, η μηχανορραφία πάει σύννεφο.

Το πρώτο trailer του “The Favourite” δίνει την απαραίτητη γεύση.

Πρόκειται για την πρώτη «Λανθιμική» ταινία από τον «Κυνόδοντα» και μετά χωρίς τον Ευθύμη Φιλίππου στην υπογραφή του σεναρίου. Ο Έλληνας σκηνοθέτης αυτή τη φορά συνεργάζεται με τους Tony McNamara και Deborha Davis. Το καστ, ειδυλλιακό: Οlivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn, James Smith, Mark Gatiss.