WATCHLIST

Στη δημοσιότητα η επίσημη αιτία θανάτου της Carrie Fisher

Λίγες μέρες πριν την εκπνοή του 2016, μία ακόμα απώλεια ήρθε να προστεθεί στον ήδη μακροσκελή κατάλογο των θανάτων για το απελθόν έτος: εκείνη της Carrie Fisher, της ηθοποιού που ταυτίστηκε στις συνειδήσεις των περισσότερων με την πριγκίπισσα Leia στο Star Wars.

Είχε προηγηθεί η εισαγωγή της στο νοσοκομείο στις 22 Δεκεμβρίου 2016, όταν έπαθε καρδιακή προσβολή στο αεροπλάνο, ενώ ταξίδευε από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες. Ο θάνατός της ακολούθησε 5 ημέρες μετά, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και στη θλίψη τους θαυμαστές της.

Σχεδόν 6 μήνες μετά, ο ιατροδικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση της Fisher, μιλώντας στο E!News ανέφερε ότι η ηθοποιός πέθανε από υπνωτική άπνοια και “άλλους αδιευκρίνιστους παράγοντες”, ενώ πρόσθεσε ότι η καρδιακή προσβολή ήταν αποτέλεσμα “λήψης πολλαπλών φαρμάκων”.

Η εξάρτηση της Carrie Fisher σε ουσίες αλλά και η μάχη της με την κατάθλιψη ήταν κάτι για το οποίο είχε μιλήσει ανοιχτά και τα τελευταία χρόνια της καριέρας της μαχόταν ενάντια στο στίγμα που φέρουν οι ασθενείς ψυχολογικών νοσημάτων αλλά και οι οικογένειές τους.

Κεντρική Φωτογραφία: Andy Kropa/Invision/AP