BRAD PITT

Ο Brad Pitt παίρνει θέση στο σκάνδαλο Harvey Weinstein με πολύ ουσιαστικό τρόπο

Evan Agostini/Invision/AP)

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από το ξέσπασμα του σκανδάλου που έφερε στην επιφάνεια δυσάρεστες λεπτομέρειες για τη δράση του παραγωγού Harvey Weinstein, ο οποίος όπως όλα έδειξαν, πέρασε το πέος του για σκήπτρο. Με το περιβόητο σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου μέσα από τον οποίο ξεπήδησαν μικρά και μεγάλα εγκλήματα των πάλαι ποτέ λαμπερών «θεών» του Hollywood, η οποίοι εξέπεσαν με τον χειρότερο τρόπο.

Ο 54χρονος Brad Pitt παρακολουθώντας όλα αυτά που βγήκαν στη φόρα φτάνοντας μέχρι τ’ αυτιά μας, δεν είπε πολλά, αλλά επέλεξε να πράξει. Η εταιρεία παραγωγής του θα αναλάβει τη μεταφορά της ανόδου και κυρίως της πτώσης του Harvey Weinstein στη μεγάλη οθόνη. Ο ηθοποιός μαζί με τις εταιρίες Plan B Entertainment και την Annapurna Pictures απέκτησαν τα δικαιώματα της ιστορίας που αποκαλύπτει πώς οι δύο ρεπόρτερς των New York Times, Jodi Kantor και Megan Twohey, ερεύνησαν και τελικά ξεσκέπασαν τις πομπές του Αμερικανού παραγωγού, εστιάζοντας κυρίως σε όλα όσα οδήγησαν στο χρονικό αποκάλυψη και λιγότερο στην εκάστοτε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο μύθος στο Hollywood θέλει τον Brad Pitt να τραμπουκίζει τον Weinstein σ’ ένα πάρτι το μακρινό 1995 γιατί ο παραγωγός είχε κάνει ανήθικη πρόταση στην τότε αγαπημένη του, Gwyneth Paltrow. «Ο Brad απείλησε τον Harvey. Τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής , τον σκούντηξε στο στήθος και του είπε “δεν θα το ξανακάνεις ποτέ αυτό στην Gwyneth”. Οι δύο άντρες συνεργάστηκαν 15 χρόνια αργότερα στο «Άδοξη Μπάσταρδοι», αν και οι πληροφορίες θέλουν τον Pitt να λέει «ναι» για χάρη του Quentin Tarantino.

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP