BILLY PORTER

O Billy Porter θα υποδυθεί τη νεραϊδονονά της Σταχτοπούτας και μπορούμε να το εξηγήσουμε στα παιδιά μας

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Ο κόσμος αλλάζει σιγά σιγά και κάποια πράγματα αρχίζουν να θεωρούνται αυτονόητα, ακόμα και αν δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Η αρχή έγινε με τον επόμενο ρόλο του ασυναγώνιστου Billy Porter στη live action εκδοχή της Σταχτοπούτας. Θα υποδυθεί την καλή νεραϊδονονά, που δίνει το φόρεμα και την άμαξα στη Σταχτοπούτα ώστε να μπορέσει να πάει στο χορό. Αφενός, ο Porter μπορεί να κάνει οτιδήποτε περιλαμβάνει λάμψη και γκλίτερ (το είδαμε και στο Pose, για το οποίο πήρε βραβείο Emmy), αφετέρου μιλάμε για μία αναγκαία αναβάθμιση στην ανάθεση των ρόλων όσον αφορά στο diversity και στις ίσες ευκαιρίες.

Εξάλλου, η αρχή έχει ήδη γίνει με τις ιστορίες των παιδικών ταινιών και με την προσαρμογή στο σήμερα. Εννοείται ότι αγαπάμε τις κλασικές ιστορίες της Disney και θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας τι βλέπαμε εμείς τα Σαββατοκύριακα, όταν ήμαστε στην ηλικία τους, αλλά μόνο για χάρη της νοσταλγίας. Προσωπικά, προτιμώ να ξέρω ότι τα κορίτσια σήμερα θα δουν μία πριγκίπισσα με δική της προσωπικότητα, τσαγανό, που δεν περιμένει να σωθεί από έναν άντρα, αλλά είναι και οκ να ερωτευτεί.

Διάβασε κι αυτό: Ο Billy Porter γράφει ιστορία ως ο πρώτος ανοιχτά gay μαύρος άντρας που κερδίζει Emmy. Έχουμε δρόμο ακόμα

 

Σε αυτήν την περίπτωση, αρχίζει επιτέλους και γίνεται ξεκάθαρο για το τι πρέπει να βλέπουν τα παιδιά, και ποιο μήνυμα παίρνουν όταν βλέπουν ότι ένας μαύρος άντρας μπορεί να ενσαρκώσει ένα γυναικείο ρόλο, και όχι σαρκαστικά, αλλά επειδή έχει το δικαίωμα να το κάνει, είναι μέρος της ζωής του και δεν υπάρχει τίποτα αστείο ή περίεργο σε αυτήν την εικόνα. Τώρα θα μπορέσουν να ταυτιστούν μαζί του όλα τα αγόρια που θέλουν να ντυθούν γυναικεία αλλά έχουν μάθει να ζουν μέσα στη ντροπή εξαιτίας αυτής της επιθυμίας τους.

 

Ο Billy Porter επιβεβαίωσε τα καλά νέα στο 20ο New Yorker Festival, ενώ ακόμα δεν ξέρουμε λεπτομέρειες για την πλοκή του remake της ταινίας. Ξέρουμε σίγουρα ότι θα είναι κάτι εξελιγμένο, ότι βασίζεται σε μία ιδέα του James Corden και ότι η Σταχτοπούτα θα είναι η Camila Cabello, με μεξικάνικες και κουβανές ρίζες, που θα γράψει τη μουσική και θα παίξει για πρώτη φορά στον κινηματογράφο. Στο ρόλο της μητριάς θα είναι η Idina Menzel, που την ξέρεις ως τη φωνή της Elsa από το “Frozen”. Εν αναμονή λοιπόν για να δούμε πώς θα προσεγγίσουν με σύγχρονο τρόπο, ένα από τα πιο κλασικά παραμύθια και μετέπειτα ταινίες της Disney.

 

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP