OPINIONS

10 λογαριασμοί instagram που πρέπει να κάνεις τώρα unfollow

Τον τελευταίο καιρό πιάνω τον εαυτό μου να κάνει όλο και πιο εύκολα hide και unfollow σε άτομα που δεν αντέχω να βλέπω (έστω εικονικά) μπροστά μου. Η συνήθειά μου να κρύβω μεμονωμένα posts (ή και ΟΛΑ) από άτομα ή pages που με εκνευρίζουν, ξεκίνησε όταν συνειδητοποίησα ότι ''hey, δεν υπέγραψα πουθενά συμβόλαιο να έχω αιώνιο interaction μαζί σου, I'M FREE''.

(Ιδανικά αυτό θα ήθελα να το κάνω και στην πραγματική ζωή, αλλά μετά θυμάμαι εκείνο το συγκλονιστικό επεισόδιο του ”Black Mirror”, στο οποίο το block στην πραγματικότητα σημαίνει ότι δεν θα δεις/ ακούσεις ποτέ ξανά τον άλλον άνθρωπο, ακόμα και αν στέκεται μπροστά σου. Το λες λίγο creepy).

Βέβαια, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι στο τέλος θα μείνω μόνη μου στο facebook, να βλέπω βίντεο με γάτες και εξωπραγματικά γλυκά αλλά τουλάχιστον θα έχω την ψυχική μου ηρεμία. Ναι, οκ το δραματοποίησα αρκετά, αλλά όταν περνάς σχεδόν την μισή μέρα σου στα social media κουράζεσαι να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια, τα οποία στην τελική δεν σε αφορούν και τόσο. Όταν λοιπόν καταλάβεις τη δύναμη του unfollow και την μαγεία του hide (all) θα απολαύσεις πολύ περισσότερο το scroll down στο instagram ή στο facebook feed σου.

Αν λοιπόν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κάνει πάνω από 5 φορές eye roll με κάποιο post στο instagram και έχεις γκρινιάξει τουλάχιστον μια φορά στην κολλητή σου για ένα συγκεκριμένο account ήρθε η ώρα να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Την παλιά σου συμφοιτήτρια

Όταν έγινε διαθέσιμο το instagram για android ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έκανες follow και της χάριζες απλόχερα τα likes σου. Έχεις να της μιλήσεις από τότε που το instagram είχε λιγότερα από 20 φίλτρα και όλοι έβαζαν το ”hefe” με το κάδρο του, γιατί ήταν καλλιτεχνική άποψη. Γιατί είπαμε να την ακολουθείς ακόμα;

Το account με τα (κακά) memes

Υπάρχουν memes και memes εκεί έξω. Κάποια accounts αξίζουν το follow σου αλλά ορισμένα αξίζουν report for spam ΚΑΙ block, γιατί δεν είναι καθόλου αστεία, επαναλαμβάνονται και τις περισσότερες φορές είναι φοβερά προσβλητικά. Καμιά ντροπή. Unfollow τώρα.

Την ημιδιάσημη ελληνίδα blogger

Την έκανες follow κάποια στιγμή γιατί έκανε giveaway κάτι καλλυντικά που ήθελες, τα οποία φυσικά δεν κέρδισες ποτέ. Έκτοτε περνάνε από μπροστά σου οι κλασσικές ανέμελες και ΚΑΘΟΛΟΥ στημένες φωτογραφίες, στα πιο καλοφωτισμένα και όμορφα σημεία της Αθήνας (στην Πλάκα δηλαδή) με το απαραίτητο caption γεμάτο νόημα, π.χ ”carpe diem”, ενώ στη φώτο ξέρω εγώ θα πίνει ένα κοκτέιλ σε ένα πεζοδρόμιο.

Το άτομο που ανεβάζει τα πάντα

Μπορείς να περιγράψεις με ακρίβεια την καθημερινότητα της φίλης/ ξαδέρφης/ γυμναστή γιατί ανεβάζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο instagram. Ξέρεις πολύ καλά πώς πίνουν τον καφέ τους, αν βάζουν κανέλα στον κιμά για το παστίτσιο, τι ψώνισαν, αν είχε κίνηση στο δρόμο και πόσο μεγάλη ήταν η ουρά στο ΙΚΑ.

ΟΧΙ. Unfollow τώρα.

Την random γνωστή από τα social media

Ποιος ξέρει πότε και γιατί την ακολούθησες. Αυτό που ξέρεις βέβαια είναι ότι συνηθίζει να πίνει φρέντο καπουτσίνο το πρωί, έχει δύο παιδιά, ένα σκύλο, της αρέσει να πηγαίνει στο Σούνιο και δεν της έχει κάνει like ΠΟΤΕ. Π Ο Τ Ε. Δεν νιώθεις λίγο stalker τώρα;

Τον/ την συνάδελφο που έκανες follow από ευγένεια

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι όσοι είμαστε βατοκρυμμένοι (δηλαδή φοβερά ανασφαλείς και ντροπαλοί) είναι να σπάμε τον πάγο με τους καινούργιους συναδέλφους μας ανταλλάσσοντας instagram. Θα μου πεις, σιγά το κακό, πόσο κακές φωτογραφίες μπορεί να βάζει ο άλλος; Και αν βγάζει; Γιατί να καταπιεστείς; Unfollow τώρα (ίσως όχι την επόμενη μέρα, κάνε ένα κουράγιο λίγο καιρό).

Tο ζευγάρι που βγάζει ΜΟΝΟ SELFIE

Γενικότερα στην κόλαση πιστεύω υπάρχει ένα ειδικό καζάνι για όσα ζευγάρια ανοίγουν ΚΟΙΝΟ λογαριασμό στα social. Δεν έχω κάτι με τα παιδιά, να ζήσουν τον έρωτά τους όπως θέλουν, αλλά ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛ.

Το άτομο που τρέχει/ κάνει διατροφή/ πάει γυμναστήριο

Ναι, οκ πας γυμναστήριο. Κάνεις γιόγκα και τρελαίνεσαι να μιλάς για σκόνες πρωτεΐνης ενώ ανακάλυψες (ξαφνικά) ότι η γλουτένη σε πειράζει. Μπράβο. Μαζί σου. Το να φροντίζεις το σώμα σου είναι κάτι που απαιτεί πειθαρχεία και υπομονή, αλλά αν δούμε άλλη μια ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΕΤΗ selfie στον καθρέφτη του γυμναστηρίου ή το hashtag #γιαπανταχοντροι κάτω από τοστ με αβοκάντο νομίζω θα αυτοαναφλεχθεί το κινητό από την προσπάθεια να πατήσουμε unfollow.

Τον/ την πρώην

Στο σύμπαν των φρεσκοχωρισμένων το unfollow αμέσως μετά το χωρισμό δείχνει αδυναμία, από την άλλη βέβαια το να βλέπεις πώς συνεχίζει τη ζωή του αυτός που σε πλήγωσε είναι το αντίστοιχο ”ποιος θα είναι πιο πετυχημένος μετά το χωρισμό”. Επειδή όμως είναι αρκετά ψυχοφθόρο να βλέπεις stories, που δείχνουν πόσο τέλεια (ούτε καν) περνάει αυτός που σε ενδιαφέρει, πάτα το ρημάδι το unfollow (ή το hide στο instagram story- Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ).

Αυτόν/η που βάζει random quotes

Το σκηνικό έχει ως εξής. Ηλιοβασίλεμα (ένα τυχαίο από το shutterstock), comic sans, μια μεγάλη αλήθεια που συνήθως έχει τις εξής λέξεις μέσα: αλητεία, αγάπη, καρδιά, εαυτός, χαμόγελο, φιλότιμο, σύμπαν, ενέργεια, κορμί. Δεν περιγράφω άλλο.

Αλλά όπως έχει πει και η θεά Koko,

Οπότε κάνε follow/ unfollow όποιους θέλεις εσύ και όχι όποιους σου είπε ένα τυχαίο post, μιας τυχαίας συντάκτριας που ενδεχομένως την έχουν κάνει hide επίσης πολλά άτομα.