Εσύ ακόμα να πιάσεις πάτο;

Ακολουθούν μερικές ταπεινές λεξούλες που γράφονται εν βρασμώ. Γιατί αν δεν φέρει η συγχώρεση τη λύτρωση, μπορεί κάποια μέρα να τη φέρει ο θυμός. Όλες τον έχουμε βιώσει.

Μπορεί όσα γράφω σήμερα να τα μετανιώσω σε μια εβδομάδα, αλλά επειδή τα γραπτά μένουν, θέλω να θυμάμαι διαβάζοντας αυτό, ότι υπήρξε στη ζωή μου μια περίοδος που ένιωσα τέτοιο και τόσο θυμό - ελπίζοντας να κάνω και μερικές από εσάς εκεί έξω να ταυτιστείτε.

Ξέρεις πώς είναι να προσπαθείς να βγάλεις από τη ζωή σου όλους αυτούς τους "τοξικούς" ανθρώπους που σε γεμίζουν αρνητική ενέργεια και μαύρες σκέψεις. Και κάποια μέρα το καταφέρνεις και δεν είναι πια εκεί. Ακόμα κι όταν στέκονται μπροστά σου είναι σαν διάφανοι και ό,τι κι αν κάνουν ή πουν δε σε αγγίζει. Και νομίζεις πως τα πράγματα μπορούν να είναι μόνο όμορφα.

Τότε, είναι μαθηματικά σίγουρο, πως ακριβώς όταν νιώθεις ότι πας να βρεις τον εαυτό σου, θα συμβεί κάτι που θα σε κάνει να τον ξαναχάσεις. Και θα γεμίσεις μαυρίλα. Σε μια απόχρωση τόσο βαθιά και σκοτεινή που δεν ήξερες ότι υπάρχει. Και θα κάνεις κακές σκέψεις και θα εύχεσαι πολύ άσχημα πράγματα και θα νιώθεις από τη μία καλά με τον εαυτό σου γιατί έχεις λόγο που νιώθεις και σκέφτεσαι όλ' αυτά, αλλά από την άλλη θα νιώθεις απαίσια που υπήρξε κάποιος άνθρωπος να σε φτάσει να γνωρίσεις την χειρότερη πλευρά σου. Αγγίζεις έναν πάτο που δεν είχες ξαναπιάσει και αν ανακατεύεσαι, μάλλον έχεις κι εσύ το ίδιο κουβάρι με σκατά στο στομάχι σου, που έχω κι εγώ.

Οι άνθρωποι είναι κάθε μέρα εκεί, πρόθυμοι να σου δείξουν τον χειρότερο εαυτό τους και να σε απογοητεύσουν, το θέμα είναι αν εσύ θα τους επιτρέψεις να σε επηρεάσουν.

Νομίζω πως είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη ζωή σου, να περάσεις από το στάδιο του απόλυτου μίσους και του ορισμού της αηδίας για έναν άνθρωπο, προκειμένου να αναγνωρίσεις με λιγότερες πιθανότητες λάθους την επόμενη μέρα, εκείνους που είναι χρησιμότερο να πιάνουν χώρο στην καρδιά σου.

Όσο τοξικός κι αν είναι ο θυμός, όσο επικίνδυνο κι αν είναι να σε καταπιεί, φτάνει να κρατηθείς και να ισορροπήσεις ανάμεσα σε αυτό που νιώθεις και αυτό που πρέπει να κάνεις και θα βγεις σχεδόν αλώβητη και κατά πάσα πιθανότητα καλύτερη. Και μη νοιάζεσαι για το τι μένει πίσω σου, σίγουρα δεν είναι κάτι που θα βρεις μπροστά σου.

Το να μην παραδέχεσαι το συναίσθημά σου από εγωισμό, δε θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις. Βρίσε, κλάψε, φώναξε, ξέσπασε.  Όλα καλά.

Δεν είναι κακό να είσαι στεναχωρημένη, απογοητευμένη, θυμωμένη ή πληγωμένη. Για την ακρίβεια όταν οι γιαγιάδες έλεγαν "το πάθημα θα σου γίνει μάθημα", ακριβώς αυτό εννοούσαν. Σε κάθε σου στραβή λοιπόν, αφού τη ζήσεις σε όλο της το μεγαλείο και με όσο δράμα σε παίρνει, κοίτα μπροστά και σκέψου τα κλισέ "μια μέρα θα το σκέφτεσαι και θα γελάς", δέξου το πατ-πατ των φίλων σου και ρίξε μια τεράστια μούντζα στα λάθη του παρελθόντος. Πιθανότατα θα τα ξανακάνεις, αλλά τι νόημα έχει μια ζωή χωρίς λάθη;

 

TAGS:

Μάριον Παλιούρα

"Το παίζει έξυπνη", "πουλάει πνεύμα", "δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω". Αυτά είναι τα σχόλια οικογένειας, φίλων και γνωστών για τη Μάριον Παλιούρα. Δε μπορούσε να είναι μια απλή Μαρία, γεγονός που οι δικοί της κατάλαβαν από νωρίς και της άλλαξαν κατάληξη. Γράφει από ψυχοβγαλτικά κείμενα μέχρι κριτική για την Kim Kardashian. Μιλάει πολύ και ονειρεύεται να κάνει ραδιόφωνο, να μεταγλωτίσει cartoon και να γράψει ένα βιβλίο, του οποίου την ιστορία ξέρει ήδη, αλλά βαριέται να καταγράψει. Η αναβλητικότητα θα μπορούσε να είναι το μεσαίο της όνομα, εκτός αν πρόκειται για ταξίδια, θέατρο ή σινεμά. Είναι περήφανη για το nakedathens και για το ότι βρήκε δουλειά πριν καν πάρει το πτυχίο της από τα ΕΜΜΕ. Δίδυμος με ωροσκόπο Τοξότη, καταλάβατε.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ