LIFE

Τα 10 βάσανα των ανθρώπων της τελευταίας στιγμής

Αρχικά ας συστηθώ σε περίπτωση που δε ξέρεις και τόσα για μένα. Είμαι η Μαριέτα και στις Πανελλήνιες μου έπαιρναν την κόλλα μέσα από τα χέρια καθώς είχε λήξει ο χρόνος εξέτασης. Συνήθως τρέχω να πάρω δώρο το ίδιο πρωί που έχω να πάω καλεσμένη σε γάμο. Λούζομαι 10 λεπτά πριν φύγω για τη δουλειά. Γενικά, όσο και να το παλεύω με τα χρόνια, χαρακτηρίζομαι δικαίως "άνθρωπος της τελευταίας στιγμής".

Αν είσαι και εσύ σαν εμένα, τότε ετοιμάσου να ταυτιστείς. Ετοίμασα ένα σχετικό δεκάλογο για να μας κοροϊδέψω αλλά και να δείξω ότι βρε παιδάκι μου, υπάρχει ένα κάποιο σασπένς παραπάνω στη ζωή μας. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει συχνότερα και το χαμόγελο όταν τα καταφέρνουμε είναι τόσο μα τόσο μεγάλο.

1. ΜΑΣΚΑΡΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ

Εννοείται ότι τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνουμε να φύγουμε εντελώς βαμμένες στο σπίτι. Κάτι δε θα έχουμε προλάβει να βάλουμε. Κραγιόν ίσως, μάσκαρα πιθανότερο. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχουν τα φανάρια στο δρόμο. Σύμφωνα με κάτι γρήγορους υπολογισμούς, το τάδε φανάρι στην τάδε οδό, είναι ιδανικό για να βάλουμε μάσκαρα στο ένα μάτι ενώ το άλλο είναι τέλειο για κραγιόν. Όλα υπολογισμένα, αξιοποίηση χρόνου λέγεται.

2. ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΥΟ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΡΑΓΗ

 

Μας έρχεται εκείνο το έρημο το μήνυμα “παρακαλούμε να εξοφλήσετε το λογαριασμό σας. Έχει προγραμματιστεί φραγή για τις τάδε του μήνα”. Το κοιτάμε υπεροπτικά με ύφος “έλα μωρέ τώρα, σιγά θα το προλάβω” και τελικά βρίσκουμε τον εαυτό μας στο ”παρά πέντε” να μπαίνει στο Alpha e-banking για να πληρώσει στο τσακ την οφειλή. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν τόσο εύχρηστα και γρήγορα συστήματα και μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Γίνεται να πληρώσουμε και από σταθερό υπολογιστή αλλά επίσης από κινητό και tablet. Δόξα και τιμή στην τεχνολογία και την Alpha bank!

3. ΛΑΝΤΖΑ ΜΕ ΧΕΡΙΑ, ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙ

Είναι εκείνες οι μέρες που έχουμε πει σε φίλους να έρθουν για καφέ μεσοβδόμαδα. Πιστεύαμε ότι θα είχαμε προλάβει να κάνουμε γενική αλλά τελικά μείναμε μόνο στο σκούπισμα και κανα εικοσάλεπτο πριν φτάσουν τα παιδιά, μόνο φακιόλι δεν βάζουμε για να κάνουμε σφαίρα ένα σωρό δουλειές που πρέπει. Όχι, το ξεσκόνισμα δε θα το προλάβουμε αλλά θα το καταλάβουν οι φίλοι – έχουμε πολλή δουλειά, κούραση κλπ. Αλλά με τη λάντζα κάτι πρέπει να γίνει. Με το χρονόμετρο πλένουμε ποτήρια, πιάτα, κατσαρόλες. Κοιτάμε το ρολόι και βλέπουμε ότι ήρθε η ώρα. Ευτυχώς αργούν. Στο και 5 καθόμαστε στον καναπέ γεμάτοι ανακούφιση και φοράμε το βλέμμα “καλέ έχω κάνει γενική με τρελή άνεση”.

4. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΖΑΝΑΚΗ

Ειλικρινά δεν αντέχουμε τους τύπους που κανονίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές από τον Ιανουάριο. “Δηλαδή, πραγματικά, λίγο έλεος. Χρειάζεται τρέλα η ζωή, να μην είναι όλα τόσο σε κουτάκια”. Αυτό το ρεπερτόριο ακολουθούμε μέχρι τον Ιούνιο οπότε και διαπιστώνουμε ότι είναι πολύ αργά για να κλείσουμε δωμάτια και εισιτήρια για δημοφιλείς προορισμούς. Δεν σκάμε, όμως. Ξεκινάμε τα τηλέφωνα και έτσι γρήγορα και αποτελεσματικά κανονίζουμε να πάμε στον μπαντζανάκη του κολλητού μας που έχει ένα εξοχικό σε εκείνο το νησί. Μένουν μόνο τα ακτοπλοϊκά αλλά με ένα μαγικό τρόπο όλα βρίσκονται την τελευταία στιγμή λες και το σύμπαν έχει προνοήσει και για εμάς.

5. ΜΗΝΥΜΑΤΑ “ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΠΑΤΑΡΙΑ”

Μα δε μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται αυτό το πράγμα. Όλο φορτίζουμε το κινητό και όλο ξεφορτίζεται. Και να, που το βράδυ που πρέπει οπωσδήποτε να μείνει ανοιχτό, αρχίζει και δείχνει σημάδια θανάτου. Πιάνουμε τον κατάλογο και στέλνουμε σε 5 ανθρώπους ότι ζούμε αλλά για τις επόμενες ώρες θα είμαστε χωρίς κινητό. Δε χρειάζεται καν να εξηγήσουμε, ξέρουν. Μόλις έχουμε ολοκληρώσει την ενημέρωση, βρίσκουμε φορτιστή και τελικά όλα λύνονται έτσι μαγικά. Μα ποιοι είμαστε τελοσπάντων.

6. “ΤΩΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ”

 

“Αγαπητοί μας πελάτες. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κατάστημα μας κλείνει σε 15 λεπτά. Παρακαλούμε τακτοποιήστε τις αγορές σας”. Κάθε άνθρωπος της τελευταίας στιγμής που σέβεται τον εαυτό του, ακούει σε κάθε του επιδρομή στα μαγαζιά αυτή τη φράση από τα μεγάφωνα. Καμία ταραχή. 15 λεπτά σημαίνει άπλετος χρόνος για δοκιμή 12421526 μπλουζακίων μέχρι να έρθει η πωλήτρια και να ενημερώσει ότι “κλείσανε”. Τελικά, φεύγουμε με τα ψώνια μας και περιμένουμε λιγότερο στο ταμείο, γιατί ω της έκπληξης, ήμασταν οι τελευταίοι στο μαγαζί.

7. ΒΕΝΖΙΝΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ

Βρε πως τα φέρνει έτσι η ζωή πάντα και ξεμένουμε με 3 λίτρα βενζίνης στο αυτοκίνητο μέσα στη νύχτα. Είναι να απορείς πως το σύμπαν μας φέρεται έτσι ορισμένες φορές αλλά εντάξει δεν το βάζουμε κάτω. Επειδή φυσικά και δεν έχουμε προγραμματίσει ανεφοδιασμό, σταματάμε κάπου δεξιά και τσεκάρουμε αν στο λογαριασμό μας έχουμε ρευστό και πόσο. Το Alpha e-banking να είναι καλά! Κοιτάμε τα λεφτά μας, βεβαιωνόμαστε ότι μπορούμε να πληρώσουμε. Ανάβουμε μηχανή, προχωράμε, βρίσκουμε βενζινάδικο εννοείται και όλα πάνε καλά. 

8. ΚΟΡΜΙ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Ξέρουμε απ’ έξω πότε περνάει το λεωφορείο από τη στάση που μας ενδιαφέρει και τα υπολογίζουμε όλα με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάνουμε στο σημείο την ώρα που ανοίγουν οι πόρτες. Πάντα τρέχουμε και πάντα προλαβαίνουμε. Οκ σχεδόν πάντα.

9. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΡΕ (ΕΣΤΑΛΗ 23.55)

Είμαστε οι άνθρωποι που παλεύουμε να στείλουμε χρόνια πολλά εντός προθεσμίας. Μπαίνουμε το πρωί στο Facebook και λέμε “ααααα, να του στείλω”, όταν βλέπουμε ότι κάποιος φίλος έχει γενέθλια. Ωστόσο, με έναν διαολεμένο τρόπο πάει 11 το βράδυ και δεν έχουμε ευχηθεί. Το θυμόμαστε βγάζοντας ένα δυνατό επιφώνημα. Συνήθως είμαστε εκτός σπιτιού. Ανοίγουμε τα δεδομένα, ψάχνουμε σαν τρελοί wifi και τελικά τα καταφέρνουμε.

10. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ

 

Παρόλο που αρκετές φορές αντλούμε μεγάλη ευχαρίστηση από το γεγονός ότι τα καταφέρνουμε παρά το ότι ασχολούμαστε ό,τι πρέπει να ασχοληθούμε στο παρά πέντε, βαθιά μέσα μας θέλουμε να αλλάξουμε. Θέλουμε να μπορέσουμε κάποτε να διαχειριστούμε το χρόνο καλά και να μη χρειάζεται ούτε να μας κράζουν ούτε να ανεβάζουμε παλμούς σε καθημερινή βάση. Κάθε φορά λέμε δε θα το ξανακάνουμε αλλά κοίτα να δεις που στο παρά πέντε αλλάζουμε γνώμη.