OPINIONS

Ξεπερνιέται το ghosting ποτέ;

Η γλώσσα αποτελεί μυώδες όργανο το οποίο καλύπτεται από βλεννογόνο για τη μεταφορά της προσλαμβανόμενης τροφής. Βοηθά στη μάσηση και στην κατάποση και περιέχει αισθητήρια όργανα για τη γεύση. Εκτός αυτού, η γλώσσα παίζει σημαντικό ρόλο στην άρθρωση των λέξεων κατά την ομιλία. Αυτά τα πολύ χρήσιμα διαβάζουμε στην wikipedia για αυτό τον περίεργο μυ που έχουμε στο στόμα μας. Σήμερα, θα σου μιλήσω για την λειτουργία που αναφέρεται τελευταία στον παραπάνω ορισμό. Η γλώσσα είναι ο βασικός τρόπος να ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.

Ακόμα και αν εσύ το ξέρεις, υπάρχουν μερικοί άντρες που τους ξεφεύγει που και που. Στα δύσκολα ή στα εύκολα, αποφασίζουν να γίνουν μπουχός και να μην πουν λέξη. Εσύ μένεις άναυδη να σκέφτεσαι τι μπορεί να έκανες, ποιο ήταν το λάθος, τι μπορεί να νιώθει, αν έπαθε κάτι και ένα σωρό πράγματα που όπως με ενημερώνουν από το κοντρόλ δε θα σου φέρουν ικανοποιητικές απαντήσεις.

Το ghosting υπάρχει εκεί έξω και είναι ανεξήγητο, ανυπόφορο και ηλίθιο. Έχει συμβεί αν όχι σε όλες, σε πολλές και έχει οδηγήσει αρκετές σε ντιβάνια ώστε να καταλάβουν σε τι έχουν φταίξει τελοσπάντων για να περνάνε αυτή την παράλογη διαδικασία. Δεν έχω ιδέα αν είναι γένους αρσενικού ούτε αν υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση. Ξέρω ότι δεν πρέπει να του δίνεις αξία.

Έχοντας περάσει από φάση που και εγώ έχασα ίχνη άντρα έτσι απλά ένα πρωί, μπορώ να σου πω με σιγουριά: δεν αξίζει πάνω από βδομάδα προβληματισμού το συγκεκριμένο πρόσωπο. Μηηηη μπεις σε διαδικασία να δικαιολογήσεις. Προφανώς και μπορεί να έχασε το κινητό του, προφανώς και μπορεί για δικούς του λόγους να έσβησε το προφίλ του στο Instagram, στο Facebook, στο Linked In και όπου αλλού φαντάζεσαι αλλά αν ήθελε θα σε είχε βρει. Γιατί, μάντεψε, αυτό κάνουν οι άντρες που ενδιαφέρονται, είναι σωστοί και σέβονται όσους ανθρώπους συναναστρέφονται.

Το πρόβλημα με το ghosting δεν είναι ότι σου ρίχνει κάποιος χυλόπιτα, το ξέρω. Είναι ότι σε κάνει να νιώθεις σχεδόν ανύπαρκτη. Αλλά δεν είναι δικό σου λάθος – εκτός κι αν είναι, εκεί μιλάμε για προκλητό ghosting δεν είναι του θέματος μας. Αν εσύ φερόσουν αρκετά φυσιολογικά, ήσασταν μαζί και απλά ένα πρωί σήκωσες τηλέφωνο και τον αναζήτησες μέχρι και στα έκτακτα των νοσοκομείων, τότε μιλάμε για το σωστό ghosting.

 

Σύμφωνα με πάρα πολύ έγκυρες πληροφορίες, ένας άντρας που εξαφανίζεται έτσι, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί πάλι έτσι μετά από αρκετό καιρό. Εσύ, όμως, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι δε θα ξεχάσεις όσα ένιωσες εκείνες τις ώρες που πραγματικά σου απέδειξε ότι δε δίνει μια για το τι νιώθεις, τι πιστεύεις, τι κάνεις. Γιατί βεβαίως, χέστηκε τι έκανες ένας άντρας που έγινε μπουχός. Είμαι απόλυτη, γιατί αν αφήσεις χαραμάδα αισιοδοξίας την πάτησες και είναι πολύ πιθανό να ζήσεις την ίδια ιστορία δεύτερη φορά. Νομίζεις δε θα σκεφτεί ότι αφού είσαι εκεί μετά από τέτοιο δράμα, θα είσαι και μετά από ένα ακόμα;

Καμία γυναίκα δεν αξίζει ghosting. Δεδομένου ότι το ανθρώπινο είδος έχει την τύχη να μπορεί να επικοινωνήσει όσα νιώθει, το τέλος ακόμα και στην πιο σύντομη σχέση οφείλει να μπαίνει με λέξεις. Αν όχι “δε σε θέλω” τουλάχιστον “δεν είμαι σε φάση” (ναι χίλιες φορές από το “ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;”).

Μοιράσου όσα έζησες, φιλοσόφησε για τους άντρες, πιες και μια μπύρα και πήγαινε παρακάτω ακόμα και αν σου φαίνεται παλούκι στην αρχή. Ξεπερνιέται το ghosting στο εγγυόμαι. Απλά δεν πρέπει να ξεχαστεί! Αν σε παρηγορεί, δεν είσαι η μόνη που το έπαθε, ούτε η μόνη που φέρθηκε άψογα και της απάντησαν με μούντζα. Αλλά η ζωή συνεχίζεται και το οφείλεις στον εαυτό σου, η επόμενη μέρα να σε βρει έτοιμη για το καλύτερο. Και προς Θεού, μακριά από φόβους ότι θα σου ξανασυβεί. Δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι. Ευτυχώς.