OPINIONS

Τραϊάνα Ανανία πώς τολμάς να μιλάς για dick pics; Αφού σε όλες τις γυναίκες αρέσουν

Instagram/traianaanania

«Προκλητική», «καυτή»και «σέξι» ήταν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που άκουγε κάποτε η Τραϊάνα Ανανία, όταν αποφάσισε να χορέψει τσιφτετέλι στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου. Η ίδια είπε μετά πώς έπαθε «υστερία» αφού ο χορός της έγινε viral. «Δεν βλέπω τον εαυτό μου όπως οι υπόλοιποι. Εκπέμπω κάτι το οποίο δεν ήξερα», είχε σχολιάσει το περασμένο καλοκαίρι σε τηλεοπτική συνέντευξή της. Οι μήνες πέρασαν, η Τραϊάνα τσαλακώθηκε ακόμα πιο πολύ, ξύρισε μέρος των μαλλιών της, μπήκε στο Nomads, δοκιμάστηκε και γύρισε πίσω. Αλλά μέρος του κόσμου συνέχισε να τη βλέπει όπως ήθελε. Όπως συνηθίζει να βλέπει κάθε γυναίκα συμφιλιωμένη με την εικόνα της, δυναμική, επιτυχημένη και με συχνή παρουσία στα social media. Ξέρεις για ποια εικόνα σου λέω, αυτή που συνοδεύεται με την ταμπέλα «Άμεσα διαθέσιμη».

Η Τραϊάνα Ανανία αποφάσισε σήμερα να μιλήσει για τα επακόλουθα αυτής της εικόνας, αυτής της στρεβλής αντίληψης που μπορεί να αποκτήσει κανείς παρακολουθώντας τη ζωή κάποιου στα social media, ή την εμφάνισή του σε μία εκπομπή, αυτή την αντίληψη που ποινικοποιεί τον ερωτισμό και το ανθρώπινο σώμα, και ταυτόχρονα το ευτελίζει. Για τα επακόλουθα που περιλαμβάνουν από τα «Τι κάνεις;» από αγνώστους στο Instagram, στα dick pics, και στη σεξουαλική παρενόχληση εντός και εκτός διαδικτύου. Μπορεί η αφορμή για όλα αυτά να ήταν ένα απλό «Καλημέρα τι κάνεις εσύ;», από έναν γνωστό ποδοασφαιριστή, αλλά όπως φάνηκε η Τραϊάνα είχε μαζέψει ήδη πολλά που θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους. Και το έκανε, μίλησε για τις χυδαίες φωτογραφίες που λαμβάνει στα social media, την σεξουαλική παρενόχληση στην εφηβεία της αλλά και πιο πρόσφατα, τα βλέμματα, τις βρισιές, τον σεξισμό που δέχεται. Και μπορεί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος να βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας αυτού του «Τι κάνεις» και του «Sorry που σας ενόχλησα» που ακολούθησε εκ μέρους του, αλλά όλα όσα έγραψε η ηθοποιός, άξιζε να ειπωθούν. Η μακροσκελής ανάρτησή της θα σου θυμίσει σίγουρα κάτι από αυτά που είτε έχεις ζήσει, είτε έχεις ακούσει να έχουν συμβεί στην φίλη σου, που έχεις δει να γίνονται στον κόσμο καθημερινά.

«Απ’την αρχή! Έλαβα ένα μήνυμα στα direct του Instagram.’Ενας άνδρας μετά από ένα like και ένα follow, μου έστειλε μήνυμα… Μου έστειλε « Καλημέρα! Τι κάνεις εσύ;»… Λες και έχει καιρό να ακούσει νέα μου… Λες και είμαστε φίλοι ή συνεργάτες ή γνωστοί ή πρώην… Ή όλα μαζί τα προηγούμενα… Ατύχησε όμως γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν είναι -συν ότι αυτή τη φορά δεν διάβασε το μήνυμα κάποια που ίσως και να έσκιζε το βρακί της για κάποιον που κλωτσάει μια μπάλα,διακρίνεται και αμείβεται υψηλά.

 

Όπως και να ‘χει το θέμα δεν είναι προσωπικό καθώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την καριέρα του ανθρώπου αυτού και το σημερινό αποτελεί το γνωστό κερασάκι.Με τον τρόπο που του απάντησα μπορεί να έχασα την ευκαιρία μου να με καλέσει vip στα μπουζούκια την επόμενη Κυριακή ή κάποια άλλη Κυριακή και να γνωριστούμε (εικάζω την έκβαση της γνωριμίας βάσει της εμπειρίας μου σε παρόμοια περιστατικά)… Απεναντίας μου είπε «Είσαι άρρωστη που ανέβασες τη συνομιλία μας θα κινηθώ δικαστικώς»… Θα μπορούσε να μου ζητήσει ταπεινά να το κατεβάσω … Όμως όχι ήθελε να με κάνει να φοβηθώ να νιώσω ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΜΩΡΕΕΕΕ… Κοινοποίησα τη συνομιλία όπως πολύ συχνά κάνω σε περιπτώσεις που με εξοργίζουν. Δεν ήθελα να κάνω κάποια διάκριση επειδή είναι επώνυμος. Έχω ξεχειλίσει από ολα αυτά τα καθημερινά. Ίσα ίσα ένας λόγος παραπάνω περίμενα αυτός ο διάσημος να υποπτεύεται τι περνάω κάθε μέρα… Έχω σιχαθεί όλη αυτή την ευκολία και το θράσος μερικών και ότι πω παρακάτω αφορά τους άνδρες που έστω και μια φορά έχουν εκμεταλλευτεί την εκ φύσεως υπεροχή του ανδρικού τους φύλου ως προς τη δυνατότητα του να επιβάλλεται ΣΩΜΑΤΙΚΑ στο γυναικείο» λέει η Τραϊάνα Ανανία και μετά η γλώσσα της γίνεται πιο σκληρή καθώς διηγείται τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει δεχτεί στη ζωή της:

«Είμαι μια γυναίκα. Είμαι μια γυναίκα 29 χρόνων που από πάντα δεχόμουν σεξιστικά σχόλια, σεξιστικές απειλές, ματιές με λαγνεία να με ξεβρακώνουν, βρισιές πολλές μια συνεχόμενη απειλή στην ατμόσφαιρα από ανδρικά μόρια γύρω μου».

«Γυναίκα που πνίγεται καθημερινά από επιθετικές φωτογραφίες με ανδρικά μόρια σε στύση με επικεφαλίδες «Κοίτα τι μου έκανες», «θα σε σκίσω μωρή καριόλα», «αν δε σε δω να πεθαίνεις από το γ@ να μη με λένε Βασίλη », «Θέλω να σε γαμήσω μωρή πουτάνα» και διάφορα ξερατά με Καλησπέρες, Καλημέρες και σχόλια από ανώμαλους, προβληματικούς. Στο δρόμο να περπατάω και να ακούω λέξεις και φράσεις κάθε μέρα. Ο Θεός «άνδρες» σας έδωσε παραπάνω μύες για να κυνηγάτε τροφή να δημιουργείτε ηπείρους, να αντέχετε τις κακουχίες, να νικάτε κινδύνους υπεράνθρωπους, να προστατεύετε γυναίκα και παιδί.

Ήμουν 14 όταν παρενοχλήθηκα σεξουαλικά από τον υπάλληλο του δήμου που δούλευε στο μπαλέτο που πήγαινα. Πριν 7 χρόνια ένας μασέρ μου έβαλε χέρι και όταν τον σταμάτησα μου είπε «Έλα αφού σε όλες αρέσει» και μετά έκλαιγε για να μην το μάθει η γυναίκα του… ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ. ΤΟ «ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ» ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ που είναι ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΗ και δεν την θέλω έχω σιχαθεί…

Κάθε φορά που σχολιάζετε και ξερνάτε τις ορέξεις σας πάνω μας ,τραυματιζόμαστε δεν κολακεύομαστε. ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΤΙΛΑ. Μην ξεδιπλώνετε άλλο την τραγική πλευρά σας αγόρια και άνδρες. Ψαχτείτε στους ψυχολόγους και δουλέψτε με την πάρτη σας. Αν η μάνα σας σας κακομεταχειρίστηκε και έχετε βγεί σα σκατά θεραπευτείτε please. Μην διαιωνίζετε το πρόβλημα. Οχι άλλη σκατιλα please.

ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΕΣΑ από την ιδιότητα μου ως καλλιτέχνης ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ.ΟΛΟ ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣ.

Το γεγονός ήταν η αφορμή να μιλήσω. Ολοι το ξέρουν ότι μιλάω ανοιχτά για όλα. Είναι επειδή παρατηρώ και συμπονώ τον άνθρωπο. Θέλω και Ελπίζω στην εξέλιξη.

Με αγάπη Τραϊάνα Ανανία».

Μπορεί να γίνεται σκληρή, μπορεί να γίνεται αφοριστική, μπορεί ακόμα και να πέφτει στην παγίδα να βάζει όλους τους άνδρες, όλες τις «καλησπέρες» κι όλα τα «τι κάνεις;» στο ίδιο τσουβάλι, αλλά ανάμεσα στις γραμμές της η Τραϊάνα Ανανία, μέσα από την οργή της, μιλάει για τον σεξισμό με τρόπο ευθύ και αληθινό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι όλοι οι άνδρες ίδιοι. Αλλά κάποιοι από αυτούς θεωρούν όλες τις γυναίκες προσβάσιμες και διαθέσιμες στις σεξουαλικές ορέξεις τους. Καμιά φορά τα πράγματα μένουν σε ένα αναπάντητο «Τι κάνεις;» που μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα. Άλλες φορές φτάνουν μέχρι την απόλυτη υποτίμηση της έννοιας της συναίνεσης εκ μέρους των γυναικών και αγγίζουν το έγκλημα. Το φλερτ φυσικά θα περάσει και από τα social media μην αυαταπατόμεθα και καλά κάνει, στο σήμερα ζούμε, αλλά η Τραϊάνα Ανανία με όλα όσα έγραψε, βάζει το λιθαράκι της στο να πούμε σε όλους αυτούς που θεωρούν αθώο φλέρτ την παρενόχληση, ότι είναι καιρός να σιωπήσουν. Και ελπίζουμε φωνές σαν της ηθοποιού να συνεχίζουν να υψώνονται μέχρι τη στιγμή αυτής της ησυχίας.