OPINIONS

Η Μέγκι Ντρίο είναι δυο μέτρα γυναίκα, σπουδαγμένη και ο (μ)πήχης της για τους άνδρες είναι ψηλά

Η Μέγκι Ντρίο μίλησε σε τηλεοπτικές κάμερες για την προσωπική της ζωή και τη δυσκολία του να βρει ένα σύντροφο ο οποίος να ανταποκρίνεται στα κριτήρια που έχει θέσει για μια ευτυχισμένη σχέση. Η παίκτρια του GNTM που έκανε αίσθηση για την συμπεριφορά της και τις εκρήξεις θυμού της στο παιχνίδι (και επιπλέον για λέξεις όπως ο μπήχης που εφηύρε κατά τη διάρκεια του reality μοντέλων του Star) έχει κριτήρια και υψηλά στάνταρ αφού τα προσόντα της το δικαιολογούν, όπως είπε στις δηλώσεις της που προβλήθηκαν από το Πρωινό.

 

«Γίνεται να μην έχω αυστηρά κριτήρια στους άντρες; Δύο μέτρα ωραία κοπέλα, σπουδαγμένη, να μην έχω κριτήρια κι εγώ; Εννοείται πως έχω κριτήρια», εξήγησε η Μέγκι Ντρίο που έχει κάνει Νομικές Σπουδές στη Βρετανία εξού και το σπουδαγμένη. «Θέλω έναν άντρα να με κρατάει… κεφάλι. Να μπορεί να με αντέχει, γιατί η καριέρα μου είναι δύσκολη, οι απαιτήσεις μου είναι δύσκολες, ταξιδεύω συχνά και δεν είναι εύκολο για έναν άνδρα» συμπλήρωσε η ίδια και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μηνύματα και τις προτάσεις που δέχεται από άνδρες που θέλουν απλά να της κρατούν τα ψώνια.

Διάβασε κι αυτό: Είσαι επιφανειακή, υπάκουη, κατίνα; Είσαι στη μόδα

Μην αναρωτιέσαι τι συμβαίνει και πώς οι σπουδές, η μόρφωση και η ευγένεια συνδέονται ή όχι σε αυτή τη ζωή με το πώς θα βρεις σύντροφο. Καλά κάνει η Μέγκι Ντρίο και έχει τα δικά της κριτήρια αν ο σκοπός της ζωής της είναι να βρει το άλλο της μισό και μαντεύουμε πως αυτός είναι ο απώτερος σκοπός αφού έχει ήδη βρει το νυφικό της. «Τον άντρα δεν τον βρήκαμε όμως και δε θα τον βρούμε» είπε γελώντας η Μέγκι Ντρίο που αυτό το διάστημα έχει επικεντρωθεί στην καριέρα της ως μοντέλο. Το παν όμως είναι να έχεις κριτήρια.

Και ο μόνος τρόπος να έχεις κριτήρια είναι να είσαι τουλάχιστον 2 μέτρα, να έχεις σπουδάσει τουλάχιστον μια νομική και να είσαι ωραία. Αν δεν πληροίς εσύ τα κριτήρια, πώς περιμένεις να έχεις αναπτύξει τα δικά σου; Πώς περιμένεις να βρεις άντρα κορίτσι μου; Και καταλήγουμε στο γνωστό και μη εξαιρετέο συμπέρασμα: Μια γυναίκα χρειάζεται τον κατάλληλο άντρα για να νιώσει ολόκληρη. Και επιπλέον η μόρφωση η αληθινή, αυτή που σε κάνει έναν ευγενή άνθρωπο που συμβιώνει με αρμονία με τους συνανθρώπους του στην κοινωνία και η καλλιέργεια, μία δεν πιάνουν μπροστά στα εκατοστά του ύψους και την εμφάνισή σου. Νόμιζες πως είχαμε ξεφύγει από όλα αυτά; Πώς να ξεφύγουμε όταν τα προγράμματα που παρακολουθούμε και τα προγράμματα που αναδεικνύουν τους νέους celebrities στη ζωή μας έχουν να κάνουν αμιγώς με την εμφάνιση; Όταν προβάλλονται πρόσωπα όπως αυτό της Μέγκι που όταν ήταν συγχυσμένη δεν προλαβαίναμε να πατήσουμε το off στην τηλεόραση πριν εκραγεί αλλά κατά τα άλλα 2 μέτρα ωραία κοπέλα είναι, άρα όλα καλά.

Αλλά θα μου πεις τι περίμενα από μία εκπομπή που ασχολείται με το modelling; Να μην επικεντρώνεται στην εμφάνιση; Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ Γιώργος Πλειός είχε πει κάποτε σε συνέντευξή του: «ο γενικός κανόνας που ισχύει στα ΜΜΕ είναι ότι η γυναίκα και ο ρόλος της στην κοινωνία σε σχέση με τον άνδρα παρουσιάζεται μέσα από τις καθιερωμένες αντιλήψεις. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι σε γενικές γραμμές οι γυναίκες περισσότερο ή λιγότερο παρουσιάζονται με κάποιον βαθμό διακρίσεων. Οι διακρίσεις αυτές δε σχετίζονται τόσο με τα δικαιώματα όσο με ότι τους αναγνωρίζονται ορισμένοι ρόλοι εργασιακοί, πολιτικοί και όχι κάποιοι άλλοι».

«Σε ό,τι αφορά στους επαγγελματικούς ρόλους παρουσιάζονται με μεγάλη συχνότητα στη θέση της δασκάλας, της νοσοκόμας, της αεροσυνοδού, της οικιακής βοηθού, της πωλήτριας κ.ο.κ. Δε θα δούμε σε τηλεοπτικά σίριαλ συχνά γυναίκες να οδηγούν ταξί, λεωφορεία ή να πιλοτάρουν αεροπλάνα. Σε καμία περίπτωση δε θα δούμε γυναίκες στον κλάδο των κατασκευών.Υπάρχουν επαγγέλματα που θεωρούνται περισσότερο γυναικεία και γι’ αυτό παρουσιάζονται οι γυναίκες συχνά ως μοντέλα ή επαγγέλματα που θεωρούνται ανδρικά, για παράδειγμα οι bartenders. Επίσης υπάρχουν επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται από ένα βαθμό ερωτισμού, που και πάλι θεωρούνται περισσότερο γυναικεία, ή επαγγέλματα που άπτονται του αθλητισμού που θεωρούνται ανδρικά», έλεγε ο ίδιος.

Βγαίνοντας λοιπόν από ένα πρόγραμμα που ενισχύει την ύπαρξη αυτών των στερεοτύπων, η Μέγκι είπε να κρατήσει τη σημαία των στερεοτύπων ψηλά. Η εμφάνιση είναι αυτό που εξασφαλίζει τον καλό γαμπρό που θες να απαιτήσεις, τι δεν καταλαβαίνεις;

Οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών που πρόσφατα ήρθαν στη χώρα μας για να διαπιστώσουν πώς τα πάμε βρε αδερφέ με την ισότητα είπαν πως χρειάζονται προσπάθειες για να αλλάξουν οι ισχύουσες κοινωνικές νόρμες και τα έμφυλα στερεότυπα μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος και των μέσων ενημέρωσης. Έτσι απλά το αφήνω εδώ, ως τροφή για σκέψη. Γιατί προς το παρόν προσπάθεια δε βλέπω. Ίσως στο μέλλον. Ίσως του χρόνου, πάντως σίγουρα όχι με την επαναφορά του GNTM 2 στις οθόνες μας. Εκεί που ακόμα περισσότερα κορίτσια θα προσθέσουν μία ακόμα περγαμηνή στις τέλειες αναλογίες τους, αυτή της διασημότητας, στο δρόμο της αναζήτησης καλού γαμπρού.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram/meggindrio