OPINIONS

Ο Στέλιος Κουδουνάρης φίμωσε παίκτρια του My Style Rocks με μονωτική ταινία. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά

Instagram/grmystylerocks

Ο κόσμος των reality μόδας της ελληνικής τηλεόρασης σίγουρα έχει βρει αρκετούς τρόπους να μας εκπλήσσει. Στην περίπτωση του My Style Rocks το βάρος έχει δοθεί στις παίκτριες, τις κρυφές αντιπαλότητες μεταξύ τους που εκδηλώνονται καμιά φορά στο πλατό, και στις κόντρες τους με την κριτική επιτροπή. Συνταγή κλασική για το κοινό που αγαπά τα reality. Μία από τις παίκτριες που συχνά εμπλέκεται σε διαμάχες με την κριτική επιτροπή είναι η Ιωάννα Σιαμπάνη.

Η Ιωάννα έχει δεχθεί πολλές φορές παρατηρήσεις από τους κριτές του My Style Rocks που την κατηγορούν ότι αντιγράφει τα look με τα οποία εμφανίζεται ενώπιόν τους καθημερινά. Την τελευταία φορά ο Στέλιος Κουδουνάρης της έδειξε μία φωτογραφία με ένα look που έμοιαζε με το δικό της κι εκείνη ξέσπασε σε κλάμματα και αποχώρησε από το πλατό. Αυτή τη φορά δεν έκλαιγε, γέλαγε την ώρα της κριτικής από τον Στέλιο Κουδουνάρη με τον οποίο διαφωνούσε. Και διαφωνούσε τόσο που έκανε τον Στέλιο Κουδουνάρη να σηκωθεί από την καρέκλα του και να της φιμώσει το στόμα με μονωτική ταινία. Μαζί της γελούσαν και οι υπόλοιποι.

Σίγουρα η Ιωάννα Σιαμπάνη δεν πόνεσε, δεν πληγώθηκε και δεν έκλαψε με όσα συνέβησαν στο πλατό του My Style Rocks. Ωστόσο η εικόνα δημιουργεί αμηχανία. Την χρονιά που όλοι μιλάνε όσο ποτέ άλλοτε για το πόση σημασία έχει η φωνή των γυναικών να υψώνεται ανεμπόδιστη, απέναντι σε όλα όσα απειλούν τα δικαιώματά της, την αυτοδιάθεσή της, τις βασικές ελευθερίες της, μία τέτοια σκηνή ακόμα και με εύθυμη διάθεση,  δεν μπορεί παρά να φαίνεται περίεργη. Όπως φάνηκε το look της Ιωάννας στον Στέλιο Κουδουνάρη πάνω κάτω.

Και σίγουρα δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ γιατί σε μια μαγνητοσκοπημένη εκπομπή, που κάποιος μπορεί να δει και να ξαναδεί μια σκηνή, αυτή η περίεργη στιγμή τελικά κρατήθηκε στο μοντάζ.

Ο διάλογος κριτή και παίκτριας κορυφώθηκε ως εξής…

Ιωάννα Σιαμπάνη: «Επειδή ήμουν σίγουρη ότι θα μου λέγατε για τη γούνα, είναι μία γούνα που ok μπορεί να λέτε ότι δεν μου πάει και με καταπίνει, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ. Και επειδή είναι έτσι το στυλ της oversized δεν θεωρώ ότι είναι απαγορευτική να τη φοράνε και πιο μικρόσωμες κοπέλες. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν σας άρεσε ε;»

Στέλιος Κουδουνάρης: «Όχι. Θα μπορούσες να την μεταποιήσεις λίγο, να την κοντύνεις και να είναι ωραία».

Ιωάννα Σιαμπάνη: «Αυτό μου αρέσει όμως που είναι έτσι»

Στέλιος Κουδουνάρης: «Είναι μια πάρα πολύ ωραία γούνα. Αλλά φαντάζεσαι τι θα γίνεται αν ο καθένας βγαίνει στο δρόμο να φοράει ότι του αρέσει; Καταρχάς δεν θα είχε νόημα αυτή η εκπομπή. Γιατί αν φοράμε ότι μας αρέσει, χωρίς αν υπολογίζουμε αν ταιριάζει με τον σωματότυπο μας, αν ταιριάζει εκεί που πάμε, με την ώρα που πάμε, τότε τι κάνουμε εδώ; Τρώμε τις ώρες μας. Βάσει του δικού σου σωματότυπου αυτή η γούνα είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρεις που πας άρα μάλλον είναι λίγο υπερβολικό αυτό το ντύσιμο. Η τσάντα δεν ταιριάζει καθόλου, τα παπούτσια φαίνονται πάνω στο σώμα σου πολύ μεγάλα, είναι όλο πολύ περίεργο αυτό που βλέπουμε ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ ωραίο».

Ιωάννα Σιαμπάνη: «Είχα σκεφτεί total red να το παίξω αλλά επειδή δοκίμασα κόκκινο ζιβάγκο και πουκάμισο…»

Στέλιος Κουδουνάρης: «Είναι πολύ ωραίο το ροζ με το κόκκινο αλλά είναι όλα λάθος μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι ότι έχεις κάνει μια εικόνα υπερβολική χωρίς ισορροπία»

Ιωάννα Σιαμπάνη: «Εμένα δεν μου φαίνεται υπερβολική αλήθεια»

«Ένα λεπτό, ένα λεπτό πραγματικά. Εντάξει δεν γίνεται» είπε ο Στέλιος Κουδουνάρης κόλλησε την ταινία στα χείλη της παίκτριας και γύρισε στη θέση του για να της βάλει 1.

Ταυτόχρονα η Μπέττυ Μαγγίρα συμπλήρωνε ότι ο κριτής θα έπρεπε να έχει μαζί του και έναν ασημένιο μαρκαδόρο για να της ζωγραφίσουν και χείλη. Κλίμα ευφορίας.

Είμαι εγώ παράξενη που δεν νιώθω καμία ευφορία; Είμαι παράξενη που σκέφτομαι πώς θα φαινόταν αυτή η σκηνή σε κάποιον που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν ακούει το video, δεν ακούει τα γέλια, δεν ξέρει το τηλεοπτικό προϊόν αυτό που τόσο αγαπά το χιούμορ -με δέκτη των αστείων πάντα τις παίκτριες, που καθημερινά δίνουν το παρών σε πολύωρα γυρίσματα και περιμένουν υπομονετικά την κριτική. Είμαι παράξενη που σκέφτομαι πώς σε έναν διαφορετικό τόπο στον κόσμο πιθανώς ακόμα και σήμερα αυτό που βλέπω στην τηλεόραση να γίνεται ως αστείο να είναι ο μικρότερος καθημερινός εφιάλτης των γυναικών;

Μόνο σε εμένα φαίνεται περίεργη η εικόνα ενός άντρα που σηκώνεται, προχωράει προς μία νεαρή γυναίκα, κόβει ένα κομμάτι μονωτική ταινία και της κλείνει το στόμα, on camera;

Θα μου πεις, τι σχέση έχει το My Style Rocks με τους αγώνες των γυναικών και τα δικαιώματά τους; Άμεση θα σου πω, αφού θεωρεί τον εαυτό του τηλεοπτικό προϊόν, το οποίο απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα που αγαπά τη μόδα. Και δεν είναι κακό αυτό, το να αγαπάς τη μόδα,  κακό είναι μία γυναίκα να παρουσιάζεται τόσο «αντιδραστική» και «φλύαρη» που προκαλεί η ίδια και με τις ευλογίες των υπολοίπων γύρω της τη φίμωσή της ως μόνη λύση για να «συμμαζευτεί». Κακό είναι να δείχνουμε ότι ένα μη λεκτικό «σκάσε» σε μία γυναίκα είναι θεμιτό, ίσως και αστείο.

Γυναίκες οι αντιδραστικές, γυναίκες οι φλύαρες, γυναίκες αυτές που αν κρατούσαν το στόμα τους λίγο κλειστό θα είχαν τον σεβασμό και την εύνοια των ανδρών. Εικόνες, σκέψεις, λόγια και πράξεις, που δυστυχώς επιβιώνουν μέχρι τις μέρες μας. Και πραγματικά δεν έχω καμία διάθεση να παρεξηγήσω την πρόθεση του Στέλιου Κουδουνάρη, ούτε τα γέλια της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και της Μπέττυς Μαγγίρα που ακούγονται, ούτε καν την ίδια την παίκτρια που αντιμετώπισε με γέλιο όλο αυτό το σκηνικό. Μπορεί απλά να ήταν ένα αστείο που δεν πιάνω. Η αλήθεια, όμως, είναι πώς σε μια εποχή,  που αντί να φιμώνουμε περαιτέρω τις γυναίκες ψάχνουμε τρόπο να τις ενισχύσουμε, να τις προτρέψουμε να μιλούν, να υποστηρίζουν τη γνώμη τους και να κυνηγούν τα όνειρά τους, αρνούμαι να πιάσω αυτό το είδος χιούμορ. Αρνούμαι να πάψει να μου φαίνεται περίεργη αυτή η εικόνα. Κι ελπίζω να μην είμαι μόνη.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Stelioskoudounarisofficial