OPINIONS

Τόλμησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και εμφανίστηκε με παντελόνι;

Eurokinissi

Γενικά, εδώ είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να προμοτάρουμε το "female empowerment". Μας αρέσει να βλέπουμε δυναμικές γυναίκες να ξεχωρίζουν, προσπαθούμε να αντιστεκόμαστε στο άδικο, από διάφορες απόψεις, ενώ εκφράζουμε τη γνώμη μας με ειλικρίνεια και, όχι τόσο αντικειμενικότητα -την άποψη μας λέμε-, αλλά με την ελπίδα ότι βλέπουμε και τις δύο όψεις του νομίσματος. Και για να μπω στο θέμα, όλα αυτά προέρχονται αφού διαβάσαμε τα σχόλια για το πρόσφατο look της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Διάβασε ακόμη: Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη φόρεσε στιβάνια με καφτάνι και μόλις έκανε την καλύτερη εμφάνιση του Αυγούστου

Eurokinissi

Eurokinissi

Ταξίδεψε στη Γαλλία μαζί με τον σύζυγό της και Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και λόγω της εμφάνισης που έκανε όταν συνάντησε τους Emmanuel και Brigitte Macron, νιώσαμε την ανάγκη να την υπερασπιστούμε.

Δες ακόμη: Οι αβάσταχτες ρυτίδες της Brigitte Macron

Το τι επιλέγει μια γυναίκα να φορέσει γίνεται πολύ πιο εύκολα «στόχος», συγκριτικά με έναν άνδρα, από την, κοινότοπη συχνά, άποψη ότι ένας άνδρας δεν θα πολυασχοληθεί με την εμφάνισή του, όπως μια γυναίκα. Αυτό από μόνο του το βρίσκω κάπως καταδικαστικό, αλλά δεν είναι το θέμα σε αυτή την περίπτωση. Το θέμα είναι ότι η Μαρέβα, γρήγορα σχολιάστηκε αρνητικά, από άνδρες και γυναίκες (άτιμη γυναικεία αλληλεγγύη) για το γεγονός ότι φόρεσε παντελόνι. Ότι δεν ήταν αρκετά επίσημη η εμφάνισή της για την περίσταση; Ότι το ριγέ τη «χοντραίνει»; Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ έχω καταλάβει τον λόγο που μια τόσο κομψή εμφάνιση δημιουργεί προβληματισμούς.

Eurokinissi

Eurokinissi

Aκόμη: Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη: 6 πράγματα που δεν ξέρεις για τη σύζυγο του νέου πρωθυπουργού

Δε λέω, δεν αρέσουμε σε όλους, εννοείται πως το look της δε γίνεται ν’ αρέσει σε όλες και σε όλους, αλλά οι κακεντρεχείς σχολιασμοί είναι αυτοί με τους οποίους διαφωνώ. Πολλοί θεώρησαν τη στιλιστική της επιλογή ως «μη ενδεδειγμένη για την περίσταση», και εν έτει 2019 προσπαθώ να καταλάβω τι ενδείκνυται ως ΟΚ για μια τέτοια περίσταση. Ένα σκούρο μπλε σακάκι, μεταξωτή μπλούζα με κομψό φιόγκο και ασπρόμαυρο ριγέ παντελόνι δε θεωρείται “appropriate” για την περίσταση; Όταν η Michelle Obama φοράει τις αστραφτερές γεμάτες κρύσταλλα Swarovski μπότες Balenciaga και εκθειάζεται από τους κριτικούς χαρακτηρίζοντάς την ως “style icon” (που και είναι) είναι ΟΚ, αλλά όταν μια γυναίκα σαν την Μαρέβα επιλέγει να φορέσει παντελόνι και όχι φούστα ή φόρεμα για να συναντήσει τον προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, είναι μεμπτό;

Eurokinissi

Eurokinissi

Και αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι πρέπει η συγκεκριμένη να συγκριθεί στο στιλ με την εξίσου καλοντυμένη Brigitte Macron, μιας και «κατάφερε» να σταθεί δίπλα σε μια τόσο stylish γυναίκα όπως την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Γιατί πρέπει να συγκριθούν οι δυο γυναίκες και αυτομάτως να δημιουργήσουμε μια άτυπη, έμμεση κόντρα για το στιλ τους, όταν θα έπρεπε να δημιουργούμε ένα πρόσφορο έδαφος κουβεντιάζοντας -όχι συγκρίνοντας- και εκφράζοντας την άποψη μας για τις εμφανίσεις των δυο γυναικών;

Η δική μας άποψη, λοιπόν, σχετικά με το look της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη είναι ότι το ’70s εμπνευσμένο σύνολό της ήταν μια «όαση» στα κλασικά σκουρόχρωμα κοστούμια και συντηρητικά φορέματα που μπορεί να θεωρούνται πρέποντα για μια τέτοια περίσταση. Ο συνδυασμός των αποχρώσεων του μπλε-μπορντό-άσπρου, που ίσως να ήταν και μια έμμεση και πολύ διακριτική ωδή στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, εκφράζει μια σοφιστικέ διάθεση, ενώ όλο το σύνολό της εκπροσωπεί άψογα το προσωπικό στιλ της.

Αν θα αλλάζαμε κάτι, θα ήταν τα μαύρα peep toe πέδιλά της. Ένα πιο ενδιαφέρον σχέδιο, πιστεύουμε θα αναδείκνυε καλύτερα το κομψότατο σύνολό της. Αυτή είναι η δική μας άποψη και τίποτα άλλο.

 

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi