OPINIONS

Xάσαμε την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ΣΤΟΠ

Όταν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου πρωτομπήκε στο Survivor, το πιο ακριβό πράγμα που κουβαλούσε μες στα μπαγκάζια της ήταν ο μύθος της – πράγμα που, αν το καλοσκεφτείς, είναι κάπως αστείο, εφόσον μιλάμε για το παιχνίδι-επιτομή του reality επιβίωσης. Ήταν ο μύθος μιας (πρώην) παντοδύναμης παρουσιάστριας, η οποία βρέθηκε στο τιμόνι μιας εκπομπής σχεδόν χωρίς να το θέλει, έμεινε χωρίς να το αξίζει και στη διαδρομή της «εξαφάνισε» όποιον συγκρούστηκε μαζί της. Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά.

Από αυτή την άποψη, η επιστροφή στην τηλεόραση της πιο “love to hate” περσόνας των τελευταίων χρόνων, (και μάλιστα όχι σε κάποιο πλατό, αλλά στις καλύβες του Αγίου Δομίνικου) ήταν αναμενόμενο να  γεννήσει προσδοκίες. (σ.σ. Είναι ενδεικτικό πως την ημέρα που η Κωνσταντίνα μπήκε στο παιχνίδι, το hashtag #Spyropoulou, σκαρφάλωσε στην κορυφή των Twitter trends. Την ίδια ώρα, το #SurvivorGr,  ήταν τρίτο στη λίστα). Το κοινό ήθελε και περίμενε να δει την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου να βρέχεται, να πεινάει, να κρυώνει, να τρώει χαλασμένες καρύδες ή να παλεύει να βάλει ένα χαζό μπαλάκι σε ένα καλάθι – κυρίως όμως ήθελε να δει την εκθρονισμένη «σκοτεινή» τηλε-βασίλισσα», σε αντίστιξη με τον μύθο της. 

Και, αντί γι αυτό, τι είδε ; Ένα ανέκδοτο με μια ξανθιά. 

Ελάτε, ας το παραδεχτούμε : η Κωνσταντίνα που αγαπήσαμε, η ντίβα που καθάριζε τους συνεργάτες της πιο γρήγορα κι από μια γαβάθα με φασολάκια δεν θα κοιμόταν στα σανίδια μιας ψαράδικης καλύβας, μαζί με άλλα δώδεκα ζευγάρια βρώμικα, βρεγμένα αθλητικά παπούτσια, κι έχοντας φάει μισή πατάτα ή μια κουταλιά ρύζι, ούτε αν της κόλλαγες ένα πιστόλι στον κρόταφο. Η «Ντίνα» που αποθεώνει το twitter, είναι, μάλλον, το εξωγήινο καλοκάγαθο πνεύμα που κατέλαβε το κορμί της πρώτης:  δεν πεινάει, δεν κρυώνει, δεν παραπονιέται, κάνει πλάκα με τα κιλά της, κόβει καρύδες και πλένει τα κουζινικά, κάθεται στην άκρη και φωνάζει πρόθυμα όλα τα «ζντο»,  αγωνίζεται όποτε της πουν (και ενίοτε κερδίζει), διακρίνεται στα κουίζ και προτάσσει πάντα το καλό της ομάδας. Κατά βάση, δεν είναι πολύ αθλητική, ούτε πολύ κοινωνική και μοιάζει λες και το μυαλό της είναι διαρκώς στον πλανήτη της – κάνει χαζές ερωτήσεις ή άκαιρα αστεία, με τα οποία γελάει συνήθως μόνη της. Της το συγχωρείς, όμως, διότι είναι θετική, αισιόδοξη, πεισματάρα, μαχητική και δεν τα παρατάει στις δυσκολίες. (Για την ψιλή, τσιριχτή φωνούλα, συγγνώμη, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα….)

 

Κι έτσι, φορώντας το χαμόγελο της ανέμελης, χαριτωμένης, χαζοβιόλας  που δεν ξέρει πόσες γυναίκες φτάνουν σε οργασμό στο σεξ («Μόνο 29% ; Δηλαδή οι άλλες δεν τελειώνουν;» (!)), η ντίβα- Ντίνα δεν άργησε να γίνει «Ντινάρα». Πλέον, οι fans της δηλώνουν πως βρίσκουν «συγκινητικές» τις προσπάθειές της και ανακουφιστική την παρουσία μιας «κανονικής» γυναίκας, σε ένα παιχνίδι όπου οι περισσότερες υποψήφιες, είναι ένα φεστιβάλ μυών και τεστοστερόνης. Ακόμα και η απαίτησή της να παίζει περισσότερο (παρότι, σαφώς  είναι η λιγότερο γυμνασμένη από τα άλλα κορίτσια της ομάδας της ) φαντάζει πλέον δίκαιη, μετά από – σχεδόν-  έναν μήνα – που «σαπίζει» στον πάγκο, προσπαθώντας να μην δίνει στόχο.

Τι απέγινε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, οέο ; Υπάρχει μια απάντηση – ή μάλλον τρεις : α) βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο, αφού όλοι μας, μέχρι χτες, υποφέραμε από ομαδική παραίσθηση και μανία καταδίωξης, β) ναι, είναι στον άγιο Δομίνικο, κρυμμένη κάτω από τις φοινικιές, αφού ο ΣΚΑΪ έχει επιδοθεί στο πιο έξοχο, «χειρουργικό» ξεσκόνισμα- καθάρισμα – γυάλισμα τηλεοπτικού προφίλ στην ιστορία (σ.σ. εύλογα, αν, επιστρέφοντας η Κωνσταντίνα θα αναλάβει – όπως γράφεται  – να παρουσιάσει τη δεύτερη σεζόν του My Style Rocks) ή γ) τις τελευταίες εβδομάδες, η πραγματική Κωνσταντίνα Σπυροπούλου κάνει παρέα στην μικρή αδελφή του Φοξ Μόλντερ, σε κάποιο εξωγήινο διαστημικό σταθμό.

 

Φοξ, ένα έχω να σου πω: ποτέ μην υποτιμάς μια ξανθιά.