OPINIONS

Ο Σάκης ψάχνει manager. Αυτά είναι τα SOS θέματα

Ήταν μια μικρή ανακοίνωση. Σύντομη, απλή, λιγόλογη. ("Μετά από 10 χρόνια επαγγελματικής συμπόρευσης, κλείνει ένας κύκλος μιας εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας, θέλω να ευχαριστήσω, μπλα μπλα, μπλα μπλα…"). Συναισθηματικά, ήταν κάτι λίγο  περισσότερο από χωρισμός και λίγο λιγότερο από "κανονικό" διαζύγιο. Σημειολογικά, η διακοπή της συνεργασίας του Σάκη Ρουβά με την Progressive PR (γενικά) και με τον Κωνσταντίνο Καφίρη (ειδικότερα), είχε την βαρύτητα και την οδύνη ενός μικρού "θανάτου". Aυτό που μόλις πέθανε,  ήταν το glam.

Όλοι γνωρίζουν πως οι – μέχρι σήμερα- “περίοδοι” του τραγουδιστή είναι δύο: πρώτα, η περίοδος Ψινάκη, του ανθρώπου που ουσιαστικά “ανακάλυψε” τον Σάκη Ρουβά στην Κέρκυρα, στις αρχές των 90s (σ.σ. βέβαια, κατά μια άλλη εκδοχή, το πρόσωπο που “ευθύνεται” γι’αυτό, ήταν ο Δάκης, ο οποίος τον έφερε στην Αθήνα και τον σύστησε στον επιχειρηματία του Show Center). Ο Ηλίας, στάθηκε στο πλευρό του, ως φίλος, μέντορας, καθοδηγητής και άτυπος manager του, ως το 2004 – το διάστημα, δηλαδή που η καριέρα του Σάκη Ρουβά απογειώθηκε, μέσα από μια σειρά πιασάρικων pop songs και “στρατηγικών” μικρών προκλήσεων. Ήταν η εποχή που ο Σάκης ήταν ο Σάκηηηης, το υπερ- αγόρι των αγοριών, η πρώτη αφίσα στο εφηβικό δωμάτιο, παλμός, λυγμός, καημός ερωτικός.  Ο Σάκης “μας” – ο Σάκης όλων των γυναικών και καθεμιάς ξεχωριστά –  είδωλο μακρινό, όνειρο ανεκπλήρωτο.  Ο άντρας με το χαμόγελο- υπερόπλο, με κείνα τα χείλια που ανασηκώνονταν λίγο στις άκρες, όταν τραγουδούσε το “Σ’έχω ερωτευτεί”. Ο performer με τα προχωρημένα dance moves που αντέγραφες μπροστά στον καθρέφτη. Ο σταρ που δημιουργούσε μια στρατιά από νεαρές ορκισμένες fans – τις “Ρουβίτσες”- που ούρλιαζαν, έκλαιγαν και ορμούσαν να του σκίσουν τα ρούχα μετά από κάθε συναυλία.

 NDP Photo Agency

Με τον πρώτο του μάνατζερ, Ηλία Ψινάκη και τη Νάνα Μούσχουρη.

Εκείνη ήταν η περίοδος της λιμουζίνας, του κότερου, της επεισοδιακής και απρόθυμης στρατιωτικής θητείας. των πονηρών φημών, της συναυλίας στην Πράσινη Γραμμή, στην Κύπρο και της φούστας Valentino – μικρών, επικοινωνιακών “σκανδάλων” που συντηρούσαν το όνομα “Ρουβάς” στον αφρό. Ο  Σάκης, τότε, σιωπούσε. Αργότερα, όταν μίλησε, είπε : “Δεν ήμουν συνηθισμένος στην κακοπροαίρετη κριτική. Με χτυπούσαν αλύπητα, επειδή απλά δεν με έκαναν κέφι, ή, απλά, επειδή είχαν άλλη άποψη! Αυτό μου στοίχισε, τα πρώτα χρόνια! Με έφερε εκτός ισορροπίας. Τώρα, με τα media, νομίζω ότι είμαι πιο επικοινωνιακός”.

Αυτό το “τώρα”, δηλαδή η “περίοδος Καφίρη”, ανέτειλε μετά το 2004, όταν πια η σχέση του Σάκη με τον Ηλία είχε κλονιστεί οριστικά. Και ήταν, σαφέστατα μια περίοδος όπου ο τραγουδιστής άρχισε να κάνει διαφορετικές επαγγελματικές επιλογές, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα προφίλ πιο ώριμο, μουσικά πιο σοβαρό.

NDP Photo Agency

Κωνσταντίνος Καφίρης και Σάκης Ρουβάς.

Μεγαλώνοντας, ο Σάκης έγινε Sakis. Δεν ήταν το αγόρι μας πια, το φλογερό νεανικό είδωλο, δεν ήταν καν άνθρωπος, έγινε ιδέα- ¨Ο απόλυτος Έλληνας σταρ-  ένας τίτλος που τον συνόδευε μονίμως κατ’απαίτηση του τελειομανούς manager του, ο οποίος “σιδέρωνε” μεθοδικά όλα τα photoshoots και τις συνεντεύξεις του Σάκη Ρουβά στον ελληνικό Τύπο. Ο Sakis δεν ήθελε να τραγουδάει “Αίμα, Δάκρυα και Ιδρώτας”, αλλά να ψάλλει το “Άξιον Εστί” και να παίρνει βραβεία αρχαίου δράματος. Γύρισε λίγες ταινίες, έκανε πολλά παιδιά, παντρεύτηκε με κουμπάρους το ζεύγος Βαρδινογιάννη και παρουσίασε και show στην τηλεόραση. Κι αυτό ακόμα του το συγχώρησε το πιστό κοινό του – στο κάτω κάτω λίγος glam Sakis είναι απαραίτητος σε “τσαλακωμένους” καιρούς.

Το πρόβλημα – αυτό δηλαδή που θα αντιμετωπίσει ο επόμενος manager του τραγουδιστή– είναι κυρίως ένα: με το να διεκδικεί να γίνει ταυτόχρονα σταρ, ηθοποιός, φιλάνθρωπος και opinion leader, ο Sakis το κατάφερε στο περίπου. Είναι, ας πούμε σίγουρα δημοφιλής τραγουδιστής, αλλά δεν είναι ακριβώς ποπ, ούτε ροκ, ούτε λαϊκός και το “διάλειμμα” με τον Θεοδωράκη δείχνει απλώς πως δεν είναι focused μουσικά. Είναι περίπου ηθοποιός – υπό την έννοια ότι μπορεί να έχει στο ενεργητικό του κάποιες ταινίες και ένα θορυβώδες πέρασμα από την αρχαία τραγωδία, αλλά μάλλον του λείπει η διάθεση να αφοσιωθεί στην υποκριτική.  Είναι πρόσωπο της τηλεόρασης, (σ.σ. όπου, επιτέλους το κοινό του έχει την ευκαιρία να τον δει να μιλάει αποκαλύπτοντάς μας τον χαριτωμένο εαυτό του), αλλά δεν είναι επαγγελματίας παρουσιαστής. Φυσικά, ΕΙΝΑΙ σταρ, τα κορίτσια ουρλιάζουν ακόμα όταν τον βλέπουν και οι παίκτριες του The Voice λιώνουν όταν “κάνει αυτό το δαιμονικό πράγμα με το χαμόγελό του” – έτσι το περιέγραψε η Έλενα Παπαρίζου. Αλλά ο “Σάκης- είδωλο” και ο “Sakis απόλυτος σταρ” είναι φαινόμενα που έχουν περάσει ήδη στην ιστορία. Mακάρι ο Σάκης των 45 ετών να αποδειχτεί ένας πραγματικά ωραίος τύπος. Έτσι απλά.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency