OPINIONS

10 λόγοι γιατί η Melania Trump δεν θα γίνει ποτέ Michelle Obama

Όμορφη, chic αλά Jackie, αλλά «ξύλινη», άτολμη, ελάχιστα επικοινωνιακή. Ιδού γιατί η νέα Πρώτη Κυρία, δεν θα έλεγε ποτέ την φράση «όταν οι άλλοι μας ρίχνουν χαμηλά, εμείς κοιτάμε ψηλά».

1. Διότι δεν είναι Αμερικανίδα 

Για την ακρίβεια, είναι δεύτερη (μετά την σύζυγο του προέδρου των ΗΠΑ John Quincy Adams, Louisa) Πρώτη Κυρία που έχει γεννηθεί εκτός ΗΠΑ, (στη Σλοβενία) ,η πρώτη που κατάγεται από πρώην κομμουνιστική χώρα. Και η πρώτη που έχει ποζάρει γυμνή, φορώντας μόνο τα διαμάντια της, πάνω σε ένα γούνινο χαλί. Όπως έκανε η Μelania – τότε Knauss, νυν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ –  για το εξώφυλλο του  βρετανικού GQ, το 2.000.

2. Διότι, προφανώς δεν είναι «Princeton material»

Ή, έστω είναι λιγότερο από ό,τι ήταν η Michelle Levon Robinson όταν έφτασε εκεί– ένα μαύρο κορίτσι, κόρη μιας γραμματέως, από τα περίχωρα του Σικάγο, που, παρ’όλα αυτά δεν επέτρεψε σε κανέναν να της πει πως ήταν λιγότερο έξυπνη από τους άλλους. Η Melania, αν πιστέψουμε τις βιογραφίες της, είναι κόρη ενός δαιμόνιου εμπόρου αυτοκινήτων και μιας, σχεδιάστρια μόδας (ή, κατά μια άλλη εκδοχή, εργάτριας σε μια βιοτεχνία ρούχων) Έκανε την πρώτη της πασαρέλα στα 5 της, και το πρώτο της διαφημιστικό στα 16 της. Στα 18 υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο με πρακτορείο του Μιλάνου – ενδιαμέσως, ισχυρίζεται, ότι σπούδασε σχέδιο και αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της  Λουμπλιάνα. Μάλλον με υπερταχύρρυθμα.

3. Υποτίθεται πως είναι πολύγλωσση

Στο CV της αναγράφεται πως μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, σλοβένικα και σερβοκροάτικα. Στην πραγματικότητα εκφράζεται μόνο στ’αγγλικά, με βαριά προφορά.  Και δεν μπορεί τίποτα, σε καμιά γλώσσα, αληθινά συγκινητικό, αξιομνημόνευτο ενδιαφέρον.

4. Λένε πως έχει εξαιρετικό ταλέντο στο σχέδιο

Το 2010, η σειρά με τα κοσμήματα που σχεδιάζει (φθηνά αντίγραφα των πανάκριβων δικών της) και που διατίθεται από το αμερικανικό δίκτυο τηλεπωλήσεων QVC, ξεπούλησε σε λιγότερο από μια ώρα από το λανσάρισμά της. Οι φίλοι της από τα παλιά επιμένουν πως «η Μelania δεν είναι καμιά κενή και άπληστη bimbo, απλώς έχει μυαλό μόνο για ό,τι την ενδιαφέρει πραγματικά». Δηλαδή, τα κοσμήματα.

5. Η αγάπη της για το κιτς

Παρά την τριβή της με την τέχνη, διακόσμησε το condo της στο Trump Tower, σαν μια ανεπανάληπτη, μπαρόκ ωδή στο κιτς. Ένα χρυσό κλουβί. Και έμεινε εκεί.

6. Η ικανότητά της στις μεταρρυθμίσεις

Αν κρίνουμε από την πρώτη αλλαγή στη διακόσμηση του Λευκού Οίκου, (σ.σ. τις χρυσές, ντραπέ κουρτίνες στο Οβάλ Γραφείο, το χρυσό χαλί με τις κλάρες και το μπροκάρ ύφασμα), αυτή θα είναι, σίγουρα, μια δύσκολη τετραετία για τις ΗΠΑ. Και αισθητικά.

7. Η σχέση της με τον εαυτό της

Το πρώτο που ζήτησε η Πρώτη Κυρία, πριν την μετέγκατάστασή της στον Λευκό Οίκο, ήταν ένα beauty room – γκαρνταρόμπα, με τον κατάλληλο  φωτισμό, για να προετοιμάζεται για τις δημόσιες εμφανίσεις της.

8. Δεν αντιδρά στις ανεκδιήγητες δηλώσεις του Trump

Όταν ξέσπασε το πρόσφατο Trump scandal, με τις ανεκδιήγητα σεξιστικές δηλώσεις του συζύγου της, για τις γυναίκες («Ιf you grab them by the pussy …”κ.λπ), το μόνο που σχολίασε στο CNN, ήταν πως «ο Donald μίλησε όπως μιλάνε τα αγόρια μεταξύ τους, και ότι «καθοδηγήθηκε  από τον δημοσιογράφο για να πει βρώμικα και άσχημα λόγια”. Σε άλλη συνέντευξη, στο κανάλι Fox News, είπε ότι είχε συγχωρέσει τον σύζυγό της για τις δηλώσεις του στο βίντεο, που αρχικά δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Washington Post. «Εκείνες οι λέξεις, μου ήταν προσβλητικές και δεν ήταν σωστές. Και μου ζήτησε συγγνώμη. Και εγώ (…) δέχθηκα τη συγγνώμη του. Και το ξεπεράσαμε» (!!!!). Και βέβαια, δεν πήρε ποτέ θέση για το “nasty woman” που είχε ως στόχο την Hillary Clinton

9. Δεν έχει και δεν εκφράζει ποτέ, καμία σοβαρή άποψη για τα δημόσια πράγματα

Κι όποτε το έκανε, απέτυχε παταγωδώς να εμπνεύσει το ακροατήριό της – το peak ήταν ο λόγος της, στο πρόσφατο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, το καλοκαίρι, που, όπως αποκαλύφθηκε, περιείχε μεγάλα «κλεμμένα» αποσπάσματα από άλλη ομιλία της Michelle Obama.

10. Ντύνεται βαρετά

Aκόμα και η εμφάνισή της – ιδιαίτερη κομψή, εμφάνιση μοντέλου με τέλειες αναλογίες – δεν έχει, μέχρι στιγμής, κανένα twist, από εκείνα που θα την αναδείκνυαν ως Πρώτη Κυρία – fashion icon. Φαίνεται πως προσπαθεί πάρα πολύ για να είναι σωστή, από το να είναι τολμηρή και ευφάνταστη.