OPINIONS

Τέτοια αποτοξίνωση δεν έχεις ξανακάνει

Πρόσφατα μιλούσα με την αδερφή μου, την Αλεξία, και μου έλεγε παίρνοντας το ύφος ενός κοιμισμένου σπιτόγατου, πως πόσο ωραία θα ήταν να υπήρχε κάποιος που μόλις γυρνούσες από τη δουλειά να σου έβγαζε τα ρούχα, να σε πήγαινε σηκωτή στο μπάνιο, μετά να σε σκούπιζε με μία αφράτη πετσέτα, να σου έκανε ένα ωραίο μασάζ, να σου έβαζε καθαρές πιτζάμες και μετά να σε έπαιρνε και να σε έβαζε για ύπνο.

Ομολογώ ότι μία τέτοια υπηρεσία θα ήταν καταπληκτική. Σατανική θα ήταν αν περιελάμβανε και μαγειρευτό φαγητό και πλύσιμο πιάτων – όμως ας μείνουμε στην αρχική αυτή ιδέα, του να σε καλομαθαίνει κάποιος και να σε έχει στα πούπουλα. Δεν το χρειάζεσαι; Κυρίως αυτή την εποχή, που η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού μοιάζει όνειρο μακρινό και η κραιπάλη των γιορτών κυλά ακόμα μέσα στις φλέβες σου. Επιπλέον να πούμε ότι ο Φεβρουάριος είναι δύσκολος μήνας και από ψυχολογικής άποψης. Όλα αυτά σκεφτόμουν και εγώ και όταν η γλυκιά Γεωργία Κικεντζή από το Assai Beauty Experience & Spa, το οποίο είχα επισκεφθεί λίγο πριν την εκπνοή του 2015, μου μίλησε για ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης που θα με κάνει να νιώσω φρέσκια και υγιής και ξεκούραστη, είπα “εδώ είμαστε κυρία μου!”.

Το ραντεβού κλείστηκε στο πι και φι και βρέθηκα για ακόμα μία φορά στον πιο χαλαρωτικό χώρο κοιμάσαι και βλέπεις όνειρα γλυκά του Assai στο Χαλάνδρι. Αλήθεια σας λέω και μόνο που μπαίνεις στο στενό της Δελφών και σε υποδέχεται μια ψιψίνα λίγο πριν ανοίξεις την πόρτα του υπέροχου αυτού day spa, καταλαβαίνεις ότι ο παράδεισος σε περιμένει και έχει άρωμα ylang ylang.

“Αυτό που θα κάνουμε σήμερα είναι να απομακρύνουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό και για να το πετύχουμε αυτό θα ξεκινήσουμε με την αλκαλοποίηση του”, με ενημερώνει η εξαιρετική Ειρήνη Θαλασσινού. “Λόγω όλων των προηγούμενων γιορτινών ημερών, όπου απολαμβάνουμε δίχως όρια πολλές φορές γλυκά, ζύμες και αλκοόλ, το περιβάλλον του οργανισμού μας γίνεται όξινο. Στόχος μας σήμερα είναι το όξινο να το κάνουμε αλκαλικό για πετύχουμε την αποτοξίνωσή μας”. Και πάνω ακριβώς στην ώρα, που μου δημιουργήθηκε η απορία “και πώς θα το καταφέρουμε” ήρθε το τσάι.

 

Έτσι ξεκινά το πρόγραμμα. Με τσάι και συμπάθεια. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε τσάι. Το τσάι είναι με πράσινο τσάι,
κάρδαμο, γλυκάνισο, τζίντζερ αποξηραμένο,
άγριο τριαντάφυλλο, αποξηραμένες φλούδες
λεμονιού και κανέλα, ωστόσο όλη η ουσία του είναι στο νερό, το οποίο έχει μέσα λάιμ, αγγούρι και έναν ειδικό αλκαλοποιητή.

 

Και μόλις το πιες και φας και το κομματάκι τζίντζερ, έρχεται η ώρα για να βγάλεις τα ρούχα σου, να χωθείς μέσα στην αφράτη λευκή πετσέτα και να μπεις μέσα στο χαμάμ. Αυτό ακριβώς έκανα φίλη. Ένα απολαυστικό ατμόλουτρο όπου έριχναν πάνω μου μία πούδρα από Αγιουβερδικά βότανα όπου αναμιγνυόταν με αιθέρια έλαια από γεράνι, ylang ylang, lemongrass και gingembre. Για 25 ολόκληρα λεπτά έδινα χάδια σε όλο μου το σώμα. Ένιωσα την αγάπη των βοτάνων να εισχωρεί στα κύτταρά μου και να τα οξυγονώνει. Ναι. Δεν υπερβάλλω.

 

Και μόλις ολοκληρώθηκε το section του χαμάμ και έκαναν ένα ντουζ με χλιαρό νερό, ήμουν έτοιμη για την επόμενη “πίστα”. Ένα μασάζ σώματος και προσώπου, όπου τέσσερα χέρια δούλευαν πάνω μου. Το σώμα μου απολάμβανε ένα απαλό και περίτεχνο μασάζ στο σώμα και στο πρόσωπο που όπως ενημερώθηκα στοχεύει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Με το λεμφικό μασάζ ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλοντας έτσι στην αποβολή τοξινών, την αποσυμφόρηση των οιδημάτων και την αποκατάσταση της κυτταρίτιδας στο σώμα. Εδώ αναστενάζουμε!

Και προχωράμε…

Γιατί όχι. To pampering δεν έχει τέλος. Η αποτοξίνωση ολοκληρώθηκε με αρωματοθεραπεία στο πρόσωπο, λεμφικό μασάζ όπου δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες, αποβάλλει τις τοξίνες και κάνει το δέρμα να αναπνέει ελεύθερα, και με μία μάσκα από τεχνικό δέρμα εμπλουτισμένο με υαλουρονικό.

 

Άνοιξα τα μάτια μου και με είδα λαμπερή και χωρίς καμία θαμπάδα και ναι έτοιμη να πάω για ύπνο.

“Μετά από μία τέτοια detox θεραπεία καλό είναι να ξεκουραστείς και να μην έχεις έντονο πρόγραμμα. Το after effect μπορεί να είναι πολλή ενέργεια είτε έντονη κούραση, ανάλογα τον οργανισμό”, μου λέει η Γεωργία – προφανώς γιατί με είδε ένα βήμα πριν αρχίσω να μετράω προβατάκια.

 

Να σου πω τώρα για το αποτέλεσμα όλου αυτού; Υπέροχο, απαλό δέρμα σε όλο το σώμα και ένα πρόσωπο λευκό, χωρίς ίχνος μαύρου κύκλου και καθόλου θαμπάδα. Ένιωσα μπιμπελό!

Αν θέλεις και εσύ να κάνεις ό,τι έκανα εγώ πάρε μέρος τώρα στο διαγωνισμό μας! Τρεις τυχερές μπορούν να κερδίσουν

Φωτογραφίες: Gertrude Gary Milk