OPINIONS

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι μία από εμάς, τελεία και παύλα

Η Μαίρη δεν είναι ένα πρόσωπο που επιλέξαμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι. Έπεσε μόνο ένα όνομα. Το δικό της. Και μας αγάπησε όσο την αγαπούσαμε πριν καν τη γνωρίσουμε. Όπως είχε πει ο Ross στη Rachel: «It’s always been you Rach».

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η Μαίρη Συνατσάκη είναι το ιδανικό πρόσωπο για Ambassador του Ladylike. Θα μπορούσα να πω ότι, κατά τη γνώμη μου, είναι το ιδανικό πρόσωπο για ambassador οποιουδήποτε πράγματος αφορά νέες γυναίκες σήμερα. Γι’ αυτό είμαι εκτός από χαρούμενη, πραγματικά περήφανη που πλέον θα ανήκει στην ομάδα μας. Γιατί είναι το πρόσωπο που μπορεί να υποστηρίξει τις ανησυχίες, το χιούμορ και τις ευαισθησίες του Ladylike. Γιατί όπως το Ladylike δεν είναι μόνο κραγιόν και μόδα, αλλά τα λατρεύει, έτσι και η Μαίρη δεν είναι άλλο ένα φρέσκο προσωπάκι. Είναι τόσα πολλά περισσότερα.

Όταν λέμε ότι η Μαίρη Συνατσάκη είναι μία από εμάς, αυτό αφορά όλα όσα είμαστε και όλα όσα οφείλουμε να είμαστε οι γυναίκες του 2017. Τι είναι αυτό; Υγιείς στο σώμα και στο πνεύμα. Γεμάτες αγάπη και σεβασμό για τον εαυτό μας και τους άλλους. Γεμάτες αγάπη για την ελευθερία να είμαστε όλοι αυτό που θέλουμε, επιλέγουμε, γεννηθήκαμε να είμαστε.

Αυτό είναι η Μαίρη Συνατσάκη. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τη ζωή με τη θετικότητα και την σοβαρότητα που της αξίζει. Που δεν φοβάται να είναι όμορφη για να μην την πούνε χαζή. Που δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα. Που δε φοβάται να κυκλοφορήσει χωρίς μακιγιάζ, μήπως της πούνε ότι «τελικά δεν είναι όπως στην τηλεόραση». Ούτε φοβάται να υποστηρίξει τις απόψεις της μήπως της την πέσουν –αυτό το τελευταίο να ξέρετε, είναι από τα πιο σπάνια πράγματα για ένα διάσημο πρόσωπο. Αυτό ακριβώς πρεσβεύουμε και εμείς εδώ στο Ladylike. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή, όλες αισθανθήκαμε ότι η Μαίρη ήταν πάντα εδώ.

Στην πρώτη μας συνάντηση, λοιπόν, επιβεβαιώθηκα. Aπό τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας μας ένιωσα πολύ άνετα. Η Μαίρη άλλωστε είναι τόσο cool που δεν μπορείς να νιώσεις άβολα μαζί της. Γελούσαμε και λέγαμε τα δικά μας σα να γνωριζόμασταν καιρό. Ακριβώς το ίδιο αισθάνθηκαν και τα υπόλοιπα κορίτσια όταν την συνάντησαν για πρώτη φορά. Άρχισαν αμέσως να μιλούν για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ και να στοιχηματίζουν για το πόσα χρυσά αγαλματίδια θα κερδίσει το La La Land, να βάζουν και να ξαναβάζουν στο repeat το Shape of You του Ed Sheeran, να σχολιάζουν πού έφαγαν το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα και σε ποιο νησί θέλουν να λιαστούν το καλοκαίρι. Με όλες μας ταυτίστηκε με περισσότερους από έναν τρόπους.

 

Όπως θα έχεις καταλάβει, η Mairiboo διαφέρει πολύ από τον όρο ”διάσημη” που έχεις στο μυαλό σου. Αφού σου το ξαναείπα τόσες φορές: Η Μαίρη είναι μία από εμάς.  Και όταν λέω «εμάς», εννοώ και εσένα μαζί.

~ Η Μαίρη θα πάρει 2-3 κιλά, από Δευτέρα θα αρχίσει δίαιτα και τελικά το βράδυ της Τρίτης θα τη βρει να χαζεύει βιντεάκια στο YouTube με ένα κουτί Red Velvet Cupcakes στην αγκαλιά της, όπως η Δέσποινα.

~ Η Μαίρη θα παρακολουθήσει το καινούριο επεισόδιο GIRLS, ενώ παράλληλα θα το σχολιάζει στο Τwitter, και δε θα κοιμηθεί μέχρι να συζητήσει με τις κολλητές της όλες τις εξελίξεις με τον Adam και την Jessa, όπως η Νάνσυ.

~Η Μαίρη θα αγοράσει το πιο hot κραγιόν της σεζόν, το πιο stylish φόρεμα και τα πιο sexy ψηλοτάκουνα και τελικά θα βγει ραντεβού άβαφη, φορώντας το αγαπημένο της φαρδύ τζιν και τα χιλιοφορεμένα sneakers της, γιατί πολύ απλά έτσι νιώθει άνετα εκείνη τη στιγμή, όπως η Χριστίνα. 

~Η Μαίρη θα πάει στο Athens Pride μαζί με τις φίλες και τους φίλους της, γιατί στηρίζει την άποψη πως ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν μπορούσαμε όλοι να αγαπήσουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά το διπλανό μας, όπως η Μάριον.

~Η Μαίρη θα πεταχτεί στο ταβάνι μόλις ακούσει ότι έρχονται οι Radiohead στην Ελλάδα, όπως η Μαριλέλλα και ναι, δε θα σταματήσει να μας το λέει, να παίζει το Street Spirit στο repeat και να μας προκαλεί κατάθλιψη στο γραφείο, να το ποστάρει και να μιλάει γι’ αυτό μέχρι να περάσει ένας μήνας από τη συναυλία τους.

~Η Μαίρη θα φορέσει το πιο πολύχρωμο t-shirt της την ημέρα που τα βλέπει όλα μαύρα, που νιώθει πρησμένη, που δεν της στρώνει το μαλλί και θα χαμογελά σε όλους, όπως η Έφη.

~ Η Μαίρη θα χρειαστεί να δουλέψει τα σαββατοκύριακά της και δε θα είναι κατσουφιασμένη, αντιθέτως θα το διασκεδάσει όσο μπορεί, όπως η Σία.

~Η Μαίρη θα τσακωθεί με τη φίλη της και δε θα της κρατήσει μούτρα για μέρες. Θα πάρει μια σακούλα σοκολάτες και θα πάει αμέσως σπίτι της να λύσουν την  παρεξήγηση τρώγοντας μέχρι να σκάσουν, όπως εγώ.

Και όπως όλες μας, θα κλάψει όταν χωρίζει, θα ξυπνήσει και δε θα μπορεί να βλέπει την εικόνα της στον καθρέφτη, θα χορέψει 80s Μαντόνες χοροπηδώντας στο κρεβάτι της με τις πιτζάμες της, τραγουδώντας με τη βούρτσα για μικρόφωνο για να ανεβάσει τη διάθεσή της σε μια κακή μέρα, θα ζηλέψει αν κάποια κοιτάξει το αγόρι της, θα αναλύσει το ίδιο sms 30 φορές με την κολλητή της για το τι εννοούσε όταν έστειλε ένα απλό «τι κάνεις;», θα πάθει χαμό αρχικά και μετά «δε βαριέσαι θα βάλω μεϊκάπ» για το σπυράκι που θα δει πρωί-πρωί στο μάγουλο πριν από μία μεγάλη συνάντηση, θα υποστηρίξει σφόδρα τις απόψεις όταν ακούει οπισθοδρομικές δηλώσεις χωρίς να τη νοιάζει ποιος ακούει και ποιον δυσαρεστεί, θα μοιραστεί κείμενα που την εμπνέουν, τραγούδια που την κάνουν να ερωτεύεται, αλλά και τραγούδια που την κάνουν να τα σπάει στο αυτοκίνητο και να την κοιτούν οι άλλοι οδηγοί. Θα έρθει για meeting με φόρμα, αθλητικά και χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Θα πει αστεία, θα κάνει χαζομάρες, θα σου δείξει με ενθουσιασμό καινούρια πράγματα γεμάτα χρυσόσκονη, μονόκερους και κοριτσίστικα χρώματα.

Όπως θα έχεις καταλάβει, η Mairiboo διαφέρει πολύ από τον όρο ”διάσημη” που έχεις στο μυαλό σου. Αφού σου το ξαναείπα τόσες φορές: Η Μαίρη είναι μία από εμάς.  Και όταν λέω «εμάς», εννοώ και εσένα μαζί.

Την 1η Μαρτίου, η άνοιξη στο Ladylike έρχεται μαζί με τη Μαίρη Συνατσάκη και δε φαντάζεσαι πόσο χαρούμενες είμαστε για αυτό.

Ladylike says boo

xx