OPINIONS

Ψεύτικη η εγκυμοσύνη της Meghan Markle; Από την αποθέωση στο κράξιμο, μία δούκισσα δρόμος

AP Photo/Matt Dunham

Αποθέωση. Αποτροπιασμός. Η απόσταση δεν είναι όσο μεγάλη θα πίστευες με μία πρώτη ματιά. Έννοιες αντίθετες εκ διαμέτρου που έρχονται κοντά, αρκεί να δοθεί μία αφορμή. Γνώμες είναι αυτές κι αλλάζουν. Από τη μία μέρα στην άλλη; Ο χρονικός ορίζοντας της μέρας, μία ακόμα υπερβολή. Λεπτά χρειάζονται. Μην ξεχνάς την αφορμή. Η ενδελεχής εξέτασή της μπορεί να σε οδηγήσει στην απάντηση που πυροδοτεί την αλλαγή της κοινής γνώμης. Μία κοινή θνητή που έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας, ένας γάμος πριγκιπικός, ένα παραμύθι με πρωταγωνίστρια εκείνη. Η Meghan Markle έγινε η γυναίκα που μπήκε στις ζωές μας στις 27 Νοεμβρίου του 2017, όταν και ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα Harry. Η νέα Diana, η χειραφετημένη γυναίκα που δεν υπακούει τους κανόνες του πρωτοκόλλου και θέλει να ακολουθήσει το δικό της δρόμο στο παλάτι, ένα παράδειγμα φεμινιστικού λόγου.

Σύννεφα, πολλά σύννεφα. Τώρα βυθίζομαι. Ρίχνε προτού βυθιστώ. Βυθίζομαι σε ύπνο. Κατοστάρι είπαμε μαντάμ. Μπορεί να κοιμόμαστε αλλά βλέπουμε. Βυθίζομαι σε πολύ βαθύ ύπνο. Ρίξε κι άλλο. Τώρα τα βλέπω όλα. Ζήσαμε το όνειρο για μήνες ολάκερους, ας επιστρέψουμε στην κυκλοθυμική μας πραγματικότητα κι ας δούμε την «αλήθεια» κατάματα. Το λαϊκό δικαστήριο στήθηκε για να δικάσει (και να καταδικάσει ως φαίνεται) εκείνη που επευφημούσε.

Anthony Devlin/Pool via AP

Anthony Devlin/Pool via AP

Δεν είναι το πρόσωπο, είναι όλο όσα φέρει. Αν στο μείγμα προσθέσεις τη χθόνια χαρά από τις ρωγμές στην απόλυτη ευτυχία τότε έχεις ορίσει το πλαίσιο. Η συνωμοσιολογία είναι λυτρωτική. Προσφέρει στον άνθρωπο μια θεωρία για όσα δεν μπορεί να κατανοήσει και νιώθει ότι τον απειλούν. Η Meghan Markle δεν είναι όσα φοβόταν το παλάτι, είναι μία αφορμή να εναποθέσεις τη χολή στο πληκτρολόγιο και να βγάλεις το άχτι σου.

Η Meghan Markle φορά ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης; Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του διαδικτύου κάνει λόγο για ψεύτικη εγκυμοσύνη και κατηγορεί το παλάτι για σκευωρία. Μάλιστα, παραπέμπουν και σε φωτογραφικές «αποδείξεις». Ας βγουν οι μεζούρες για να μετρήσουμε κοιλιά, γοφούς και περιφέρεια. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η Meghan χρησιμοποιεί μια ψεύτικη κοιλιά και υπάρχει παρένθετη μητέρα η οποία θα γεννήσει το μωρό της. Γιατί νομίζεις πως υπάρχουν τόσες εντάσεις στο παλάτι.

Η Meghan Markle δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τους Βρετανούς. Όσοι τη συνέκριναν με την πριγκίπισσα Diana δεν είχαν υπολογίσει πόσο μοιραία θα ήταν η σύνδεση αυτών των δύο γυναικών. Η Diana κατάφερε να μεταμορφώσει τη βρετανική μοναρχία αφού όσο ήταν εν ζωή δέχθηκε ανηλεή πόλεμο ακόμα και από τους Βρετανούς που μετά θάνατον την λάτρεψαν. Τα μεγέθη δυσανάλογα αλλά επί της ουσίας το νόημα είναι ακριβώς το ίδιο. Γυναίκες που δεν «κούμπωσαν» στην εικόνα και θέλησαν να το κάνουν με το δικό τους τρόπο. Κι όπως έλεγε και η Diana: «η ζωή είναι ένα ταξίδι» αν εσύ θέλεις στις αποσκευές σου να κουβαλάς βαρίδια, η απόφαση είναι ξεκάθαρα δική σου. Δες τη ζωή με άλλα μάτια και τότε όλα θα γίνουν πιο αληθινά. Πόση αλήθεια μπορεί κανείς να αντέξει; Η επιλογή και πάλι στο δικό σου χέρι.

Chris Jackson/Pool via AP

Chris Jackson/Pool via AP

«Ας μου το εξηγήσει κάποιος. Βαρέθηκα να ακούω ψέματα από αυτήν την προδότρια», γράφει χρήστης του twitter. «Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της δούκισσας του Sussex. Αυτός είναι ο πραγματικός της χαρακτήρας. Είναι τόσο ψεύτικη και βρώμικη. Και μόνο που την κοιτάω, αρρωσταίνω. Νιώθω αηδία» θα γράψει κάποιος άλλος με περισσή ειλικρίνεια.

 

Η ψεύτικη εγκυμοσύνη είναι που φέρνει την αναστάτωση στο σόι και τη διαμάχη μεταξύ κουνιάδων και συνυφάδων καλύπτοντας το ψέμα. Οι φήμες υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως ο πρίγκιπας Harry να μην το γνωρίζει ή ότι είναι και αυτός συνεργός της «αφού η Meghan τον κάνει ό,τι θέλει».

Αυτή η τελευταία φράση επιβεβαιώνει την τάση για στεγανά. Άφατος φθόνος σε μία κούρσα σφετερισμού του παραμυθιού. #CharlatanDuchess, #moonbump και #megxit. Hashtags που γίνονται viral και απεγνωσμένοι χρήστες που νιώθουν προδωμένοι ενώ ζητούν να λάμψει η αλήθεια. Τους πνίγει το αίσθημα δικαίου και να απαιτούν την αποκατάσταση της κανονικότητας. Αρκετά ήταν η Meghan στο απυρόβλητο. Λιθοβολισμός δια πληκτρολογίου. Να στρέφεσαι εναντίον του διπλανού σου. Αξία ανεκτίμητη.

Clodagh Kilcoyne/Pool via AP

Clodagh Kilcoyne/Pool via AP

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Matt Dunham