OPINIONS

Χωρισμένοι κι οι δυο κάνε μόνο το σωστό: Τι να αποφύγεις όταν πια φύγεις

Χώρισες; Σε χώρισε; Τον χώρισες; Πλακωθήκατε; Συναινετικά; Τον σκέφτεσαι; Ούτε καν; Τι συμβαίνει; Βγήκατε, μπήκατε και τώρα ο καθένας σπίτι του;

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, μη σε παίρνει από κάτω. Η ζωή είναι μικρή και δεν υπάρχει χρόνος για μεγάλα δράματα. Ναι, σου στοίχισε, φυσικό και επόμενο. Όπως λένε και οι σοφοί του είδους, κάθε χωρισμός είναι και ένας μικρός θάνατος.

Είτε σοβαρή, είτε χαλαρή κι αν ήταν η σχέση σας, μία επένδυση την είχες κάνει. Συναισθηματική για τις ρομαντικές, χρονική για τις πιο κυνικές της παρέας. Δίνεις κάτι από τον εαυτό σου, αφήνεις κομμάτι σου στα χέρια του άλλου και θέλεις όλο αυτό να πετύχει. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα ευχάριστη η κατάληξη.

Δύσκολα τον βρίσκεις, εύκολα τον χάνεις. Έτσι είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Δεν υπάρχει μονιμότητα, δεν υπάρχει πρόβλεψη, δεν υπάρχει πλάνο. Τη μια μαζί, την άλλη χωριστά. Μην πείτε πως δεν το έχετε ζήσει;

1.jpg 

Και φτάνουμε στο σημείο που η σχέση δεν πήγαινε άλλο και εσύ δεν ήσουν, ή δε θα έπρεπε να είσαι, διατεθειμένη να την τραβάς από τα μαλλιά. Κάνεις το βήμα, παίρνεις την απόφαση και επέρχεται ο χωρισμός. Δεν θα εξετάσουμε τον τρόπο, αλλά το μεταβατικό στάδιο. Ας το ονομάσουμε το ”μετέωρο βήμα του χωριστού”.

Θα μιλήσουμε για την περίοδο, λίγο μετά το μεγάλο μπαμ. Για εκείνες τις ημέρες που τον μισείς, τον θέλεις, τον ξεχνάς, σου λείπει, τον βρίζεις και τον αναζητάς παράλληλα. Πρόκειται για το πιο δύσκολο κομμάτι και πιο επώδυνο κομμάτι κάθε σχέσης. Είναι το σημείο που πολύ εύκολα μπορεί να γίνει η @@@@.

Αφού ακούσεις το παρακάτω τραγούδι περί τις 20 φορές, μπορείς να διαβάσεις τις δικές μας 10 συμβουλές. Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στο μετά.

 

1. Άσε τα πισωγυρίσματα. Ποτέ δεν βγήκε σε καλό το ξαναζεσταμένο φαγητό και δεν εννοούμε μόνο τον προσφάτως χωρισθέντα. Η επιστροφές στα παλιά αφορούν και σε παλαιότερους δεσμούς σου. Άσε κάτω το τηλέφωνο και μην πληκτρολογείς τον αριθμό του Κώστα που τα είχατε πριν 3 χρόνια. Να το ξεπεράσεις πρέπει, όχι να βάλεις κι άλλα στο κεφάλι σου.

2. Μην προσπαθείς να υπνωτίσεις το κινητό σου. Θα πάθεις κύφωση πουλάκι μου, σταμάτα να στέκεσαι πάνω από το ακουστικό και να περιμένεις να σε πάρει. Μην ελέγχεις τα μηνύματα, τα mail, το facebook, το twitter και τα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος κάθε πέντε λεπτά. Είναι ζωή αυτή;

3. Μην ακούς την Άννα Βίσση. Είναι η απόλυτη αλλά σε θέματα σχέσεων δεν μας τα λέει καθόλου καλά. ”Και στον πρώτο που θα βρω μπροστά μου θα δοθώ” δε λέει; Όχι και πάλι όχι. Δε θα ρίξετε τα δεδομένα σας εξαιτίας μία απογοήτευσης. Αυτά τα γρήγορα και θολωμένα έχουν ξεκάνει κόσμο και κοσμάκη.

4. Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια, στο δικό σου θα κάνουν πίσω; Ξέχνα τις καταχρήσεις που σε βυθίζουν στη λήθη. Δηλαδή αν καπνίσεις πέντε πακέτα τσιγάρα, πιεις και 37 ποτήρια κρασί θα τα ξαναβρείτε; Αποκλείεται. Και να σε ψάχνει για να σου ζητήσει την επανένωση το πιο πιθανό είναι να βρίσκεσαι στον Ευαγγελισμό για πλύση στομάχου και να μιλάς σαν τον Βασίλη Καρρά. Πόσο σικ.

5. Μη γίνεις σαν βόδι για χάρη του. Άσε κάτω τα σοκολατάκια και φάε μία ριζογκαφρέτα, θα τον ξεπεράσεις κι έτσι. Βυθίσου στο πένθος σου αλλά φάε υγεινά. Μόλις το ξεπεράσεις και πάθεις κατάθλιψη με το νούμερο που θα δείξει η ζυγαριά. Και μόνη και με περιττά κιλά; Ε, όχι. Για μία εικόνα ζούμε αγαπητές μου. Να σε δει και σε μαύρα χάλια για να τον επιβεβαιώσεις; Θα σε δει θεά και θα σκάσει που σε έχασε. Αυτή είναι σωστή τακτική.

6. Καλύτερα το 11880. Βγες, πιες, δισκέδασε, γίνε χάλια κι αν νιώσεις την ανάγκη να του τηλεφωνήσεις, πάρε το 11880. Μην τον καλέσεις επουδενί. Στην τελική πάρτε εμένα να τα πούμε, πάρε την ανηψιά της θείας της ξαδέρφης σου και όχι το αντικείμενο του πόθου. Σε έπεισα ή να χτυπηθώ κάτω σαν το χταπόδι; Όλες το κάναμε, όλες το μετανιώσαμε.

7. Άσε την κλάψα. Κι άλλες χώρισαν και δεν πέθαναν. Μην μονοπωλείς τη συζήτηση και μην μιλάς συνέχεια για τον Κώστα. Θες να χάσεις και τις φίλες σου; Δεν είσαι και καμία κοκομοίρα. Η ζωη συνεχίζεται.

8. Τα καψουροτράγουδα απαγορεύονται αυστηρώς. Κλαις εσύ, να κλαίει και το κλαρίνο πάνω από το κουφάρι του ανεκπλήρωτου έρωτά σας; Πολύ cult για 2014 και ρίχνουν στα Τάρταρα και την ψυχολογία. Η playlist να έχει μόνο ανεβαστικά κομμάτια.

9. Οι ρομαντικές ταινίες ας λείπουν. Δες τον Εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες και πέσε για ύπνο. Καληνύχτα.

10. Μην κάνετε σεξ πριν διασαφηνισθεί η κατάστασή της. Αυτό δε χρειάζεται ανάλυση. Ξέρω, ξέρεις, ξέρει, ξέρουμε, ξέρετε, ξέρουν.