OPINIONS

Θα τα σπάσω όλα για το κέρατο (μου);

Μακάρι να μπορούσα να σας διαβεβαιώσω πως αυτό το άτιμο ''για πάντα'' υφίσταται. Λυπάμαι αν σας κατεβάζω από το σύννεφο αλλά τίποτα δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα όσο κι αν το θέλουμε, όσο κι αν το πιστεύουμε, όσο κι αν το προσπαθούμε.

Μπορείς απλώς να το κάνεις να διαρκέσει περισσότερο. Να του δίνεις το φιλί της ζωής κάθε φορά που ρέπει προς την καταστροφή και να το επαναφέρεις μέχρι το επόμενο συμβάν. Ο έρωτας και το πάθος δεν είναι συναισθηματικές μονιμότητες. Είναι εκρήξεις με αρχή, μέση και φυσικά τέλος που είναι πολύ πιθανό να στιγματιστούν από την απιστία ή λέγε με απλά κέρατο Όταν ξεκινούν τα ”θα αργήσω το βράδυ αγάπη μου”΄να ξέρεις πως το πουλάκι έχει πετάξει. Αυτή η περίπτωση είναι ιδανική γιατί ξέρεις με τι έχεις να κάνεις, αν κινηθεί ύπουλα και δεν καταλάβεις τίποτα τότε είναι τα δύσκολα και τα περίπλοκα. Με όποιον τρόπο κι αν φτάσει στα αυτιά σου πρέπει να το διαχειριστείς, πάνω από όλα με γνώμονα την ψυχική σου γαλήνη.

Third Wheel 0026.jpg 

Η σκηνή έχει ως εξής: Μόλις το έχεις πληροφορηθεί και το έχεις εξακριβώσει κιόλας. Πρέπει να είσαι σίγουρη για την απιστία του συντρόφου σου και όχι να βασίσεις την απόφασή σου σε υποψίες. Έχεις στοιχεία για το κέρατο και είσαι ένα βήμα πριν την αποκάλυψη; Ανάλογα με το χαρακτήρα σου και το στιλ σου θα υπάρξουν οι ακόλουθες αντιδράσεις. Βρες τη δική σου και πάρε ιδέες (αχρείαστες να ‘ναι) αλλά καλού κακού να έχεις έτοιμο το ρεπερτόριό σου.

Και θέλω να τα σπάσω όλα

Είσαι από αυτά τα κορίτσια που δεν ελέγχουν τα νεύρα τους και δεν μπορούν να μείνουν αμίλητα ιδίως όταν πρόκειται για κέρατο. Να τον δει η λεγάμενη με μάτια μαύρα να δούμε αν τον θέλει και σε σκούρα version. Όχι χρυσό μου. Μπορεί να διαλύσεις το σπίτι και οι φωνές σου να ακουστούν 7 οικοδομικά τετράγωνα παρακάτω, αλλά παραμένεις κυρία. Αν δεν εκραγείς με τον άπιστο, πότε θα εκραγείς; Το δικαιούσαι και δε θα ακούσεις και κουβέντα. Έχει λερωμένη τη φωλιά του και θα υποστεί τον άγριο χαρακτήρα σου αγόγγυστα. Φώναξε, βρίσε, ξέσπασε και μην το κρατάς το μαράζι μέσα σου γιατί θα κάνεις ρυτίδες.

1.jpg 

Απαξιώ και να σε βρίσω

Τα θαλάσσωσε, σε πρόδωσε, σε έκανε να αισθανθείς άσχημα και να φτάσεις στο σημείο να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου. Σιγά μην του δώσεις τη χαρά να σε δει έξω φρενών. Είσαι να σκάσεις αλλά θα κρατηθείς και θα τον απαξιώσεις. Ούτε το βλέμμα σου δε θα δει και έτσι θα τον κάνεις χίλια κομμάτια αποδεικνύοντάς του πως εσύ δεν είσαι καμία τυχάρπαστη. Τέτοιο κορίτσι έχασες αγαπητέ μου και τώρα ζήσε με τις τύψεις (αν είναι γουρούνι σιγά μην έχει τύψεις). Θα μαζέψεις τα υπάρχοντά σου με αξιοπρέπεια που τσακίζει κόκκαλα και θα αποχωρίσεις όσο αθόρυβα μπήκες στη ζωή του.

Η δύναμη της συγχώρεσης

Δεν είπε καμία πως είναι εύκολο αλλά συμβαίνει και μάλιστα αρκετά συχνά. Δεν είσαι αδύναμη, ούτε έρμαιό του αν αποφασίσεις να του δώσεις μία ακόμη ευκαιρία. Δεν έχετε ακούσει πως η απιστία σώζει γάμους; Η θεραπευτική απιστία λειτουργεί ως διεγερτικό και κρατά ζωντανό το πάθος. Αν καταφέρεις να κάνεις στην άκρη την πικρία σου μπορεί και να σου βγει σε καλό. Η αμηχανία, οι αμφιβολίες και οι δεύτερες σκέψεις θα είναι εκεί για να σε τυραννήσουν. Αν τα κατάφερεις θα ανακηρυχθείς αγία, αν όχι τουλάχιστον προσπάθησες.

3.jpg 

Με το ίδιο νόμισμα

Σε κεράτωσε; Θα το πληρώσει και μάλιστα με το ίδιο νόμισμα. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί και θα το σκεφτεί πολύ περισσότερο την επόμενη φορά που θα διανοηθεί να ξενοκοιτάξει, όχι να κάνει. Η τακτική του ίδιου νομίσματος είναι άλλωστε και χιλιοτραγουδημένη. Ενδεικτικά σας αναφέρω το σουξέ της Άντζυς Σαμίου. Μία σου και μία μου, θα το μετανιώσεις, με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσεις. Μία σου και μία μου, τώρα πια το ξέρεις και γι’ αυτό που έκανες θα υποφέρεις.

Έτσι είσαι; Θα το μετανιώσεις φρικτά

Έψαξες τα κινητά και τα ακίνητα, βρήκες κραγιόν στο πουκάμισο και μία απόδειξη από ξενοδοχείο της Λάρισας που υποτίθεται δεν είχε πάει ποτέ. Δε θα πεις κουβέντα και θα συμπεριφθείς όπως τον παλιό καλό καιρό, τότε που όλα κυλούσαν ομαλά. Θα κινηθείς ύπουλα γιατί αυτό που σου έκανε θα το μετανιώσει φρικτά. Χωρίς να κάνεις σαματά θα αδειάσεις τους κοινούς σας τραπεζικούς λογαριασμούς και θα πάρεις όλα τα έπιπλα από το σπίτι, αφήνοντάς τους μία απαξιωτική επιστολή. Θα πέσει από τα σύννεφα και πολύ θα το χαρείς.

 

Εσύ τι θα έκανες αν μάθαινες τα κατορθώματά του;