OPINIONS

Οι αβάσταχτες ρυτίδες της Brigitte Macron

Gerard Julien, Pool via AP

Καταμεσής του θέρους βουτιές σε νερά γαλανά νερά και βουτιές ζυμωτού ψωμιού σε λάδι χωριάτικης με κάπαρη κι όλα τα συναφή. Οι μόνες σου σκέψεις; Σε ποια παραλία θα πάτε σήμερα για μπάνιο και σε ποια ταβέρνα θα φάτε. Καταμεσής του θέρους τι άλλο να σε νοιάξει. Γιατί να σε απασχολήσει κάτι άλλο. Χαλάρωση. Εδώ σε έχω. Κράτα τη λέξη. Ακόμα κι εν μέσω Αυγούστου θα την πατάξουμε τη χαλάρωση.

Από ήθη, μέχρι ρυτίδα. Δε χαλαρώνουμε, δεν χαλαρώνουμε. Τσίτα. Ώρα για βουτιές στην προσωπική ζωή αγνώστων σε εμάς ανθρώπων. Ώρα να κρίνουμε και να κατακρίνουμε. Ώρα να θυμηθούμε πως εμπόδια ακλόνητα στην κοινωνική εξέλιξη, είναι η υποκρισία και τα διπλά κριτήρια.

Διάβασε ακόμα: H Μοντέρνα Οικογένεια του Emmanuel Macron και της Brigitte Trogneux και η συλλογική υποκρισία

Να ξεμπροστιάσουμε επιτέλους την Brigitte Macron που μετά από τρίωρη αισθητική επέμβαση στο φημισμένο Αμερικανικό Νοσοκομείο στο Παρίσι είναι ολοκαίνουργια από πάνω μέχρι κάτω. Πού ακούστηκε; Να μαζέψει τις ρυτίδες της γιατί αν θυμάσαι είναι και κατά πολύ μεγαλύτερη του συζύγου της, Emmanuel Macron.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, όπως το Le Point, η πρώτη κυρία της Γαλλίας επισκέφθηκε τον χειρουργό της κλινικής στις 16 Ιουλίου ενώ την επόμενη ημέρα επέστρεψε με κομβόι τριών οχημάτων και συνοδεία τουλάχιστον τεσσάρων σωματοφυλάκων και «υποβλήθηκε σε τρίωρη επέμβαση, υπό γενική αναισθησία». Ρε γαμώτο δε μάθαμε τι έφαγε για πρωινό όμως. Να ζήτησε αυγά ποσέ; Κροκ μεσιέ; Κρουασάν ω σοκολά;

Πήγαν όλα καλά να σου πω κι έκανε και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση. Πηχυαίοι τίτλοι μάς ενημέρωσαν πως η Brigitte Macron εμφανίστηκε μετά την αισθητική της επέμβαση. Και ζουμ στις φωτογραφίες για να δούμε τι πείραξε. Κι επειδή ζούμε και στην εποχή του ξεχειλωμένου πολίτικαλ κορέκτ τα ρεπορτάζ κότσαραν κι ένα «κούκλα» δίπλα στο όνομα της Brigitte και κάποια άλλα πρόσθεσαν πως ό,τι κι αν έκανε είναι διακριτικό.

Gerard Julien, Pool via AP

Gerard Julien, Pool via AP

Επιστρέφοντας στα διπλά κριτήρια και την υποκρισία. Γιατί να μας ενδιαφέρει αν μία γυναίκα (ή ένας άντρας) θα κάνει αισθητική επέμβαση; Ρητορικό το ερώτημα στην περίπτωση της Macron. Είναι κι αυτά τα 25 χρόνια που του ρίχνει του Emmanuel που κάπως μας θολώνουν. Αν ήταν μία σέξι 25άρα το πράγμα θα άλλαζε. Δημόσιο πρόσωπο θα μου αντιτάξεις. Το ότι είναι δημόσιο πρόσωπο δε σημαίνει πως έχουμε το δικαίωμα να την κάνουμε φύλλο και φτερό θεωρώντας πως έτσι κάνουμε μία καλοπροαίρετη κριτική. Είχε κάνει κι ένα σφράγισμα πριν δύο χρόνια, πώς μας ξέφυγε έτσι; Από κριτικές μπουχτίσαμε. Σε αυτοκριτικές χωλαίνει το σύστημα.

Η περήφανη 66χρονη Brigitte ανοίγει πρώτη τα χαρτιά της για προλάβει καλοθελητές. Σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο Emmanuel Macron στον δρόμο για το προεδρικό μέγαρο» του Nico­las Pris­sette, το οποίο εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2016, ένας κοντινός φίλος του ζευγαριού ανέφερε μία ατάκα της Macron με αφορμή την ηλικία της. «Πρέπει ο Emmanuel  να κερδίσει το 2017, γιατί στις εκλογές του 2022 το πρόβλημα θα είναι πώς θα φαίνεται το πρόσωπό μου». Στα μέσα του 2019 μιλώντας στο περιοδικό Elle είχε αναφερθεί στις ρυτίδες της. «Φυσικά, τρώμε μαζί πρωινό, εγώ με τις ρυτίδες μου, αυτός με τη φρεσκάδα του, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Gerard Julien, Pool via AP

Gerard Julien, Pool via AP

Με ρυτίδες ή χωρίς. Με χαλάρωση ή χωρίς. Με κυτταρίτιδα ή χωρίς. Με ραγάδες ή χωρίς. Με σεβασμό ή χωρίς. Με ευγένεια ή χωρίς. Με ειλικρίνεια ή χωρίς. Με ψυχραιμία ή χωρίς. Η ζωή μας είναι γεμάτη δίπολα. Εσύ θα αποφασίσεις σε ποια πλευρά θα την ζήσεις. Με ή χωρίς;

 

Κεντρική Φωτογραφία: Gerard Julien, Pool via AP