OPINIONS

Οι δίαιτες, δεν είναι για να τις μοιράζεσαι

Όλες το έχουμε κάνει. Κάνει μια φίλη μας μια δίαιτα, αμέσως, να την δοκιμάσουμε. Είναι το μόνιμο άγχος των περισσότερων γυναικών. Να χάσουμε κιλά και κυρίως λίπος. Οι δίαιτες όμως είναι αυστηρά προσωπικές.

Θα μου πείτε, σίγουρα έχεις φίλους διαιτολόγους και θέλεις να μας πείσεις να τους δώσουμε τα λιγοστά λεφτάκια μας. Έχω φίλους, συνεργάτες και έχω πάρει πολλές συνεντεύξεις από διαιτολόγους, διατροφολόγους και συμβούλους υγείας γενικά. Αλλά, δεν το κάνω γι αυτό.

Το αντίθετο, επειδή έχω μιλήσει πολλές φορές μαζί τους, επειδή εκτός από δημοσιογράφος είμαι και γυμνάστρια και έχω μιλήσει πολλές φορές με γυναίκες που λιώνουν στο γυμναστήριο για να χάσουν κιλά, αλλά η διατροφή ή η δίαιτα της φίλης τους δεν τις βοηθάει, γι’ αυτό, γράφω. Αλλιώς γυμνάζομαι και τρώω εγώ, αλλιώς η φίλη μου η Νίκη Χάγια. Μπορεί να κάνουμε τις ίδιες ακριβώς ασκήσεις και το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό. Έτσι ακριβώς δουλεύουν και οι δίαιτες. Μπορεί εκείνη να χάσει, αλλά εγώ όχι, κάνοντας ακριβώς και τρώγοντας τα ίδια πράγματα. Κι αυτό διότι εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά της όποια δίαιτας η κάθε μία είναι μοναδική. Για μία μόνο γυναίκα. Η δίαιτα πρέπει να προσαρμόζεται στον ξεχωριστό τρόπο ζωής του καθενός, στο καθημερινό πρόγραμμα του, στο αν γυμνάζεται ή όχι, αν κοιμάται ή όχι, αν πίνει νερό ή όχι, αν έχει θυρεοειδή (π.χ.) ή όχι…

friends-dieting_0.jpg 

Ναι, τρώμε τα γεύματα μας ανά σχεδόν τρεις ώρες, όχι λιγότερο από δυόμισι ή παραπάνω από τέσσερις, πίνουμε πολλά υγρά, ξέρουμε ότι η πίτσα παχαίνει, ξέρουμε ότι το βράδυ καλό είναι να μην τρώμε και πολύ, ωραία είναι αυτά τα βασικά, αλλά ας πούμε, η δική μου διατροφολόγος μου λέει καλύτερα το πρωί να τρώω μήλο, την ίδια ώρα που εσένα σου λέει να τρως μπανάνα. Γιατί φρούτα δεν είναι και τα δύο; Ναι, φρούτα είναι και τα δύο, αλλά όταν εγώ ζήτησα την βοήθεια μιας ή ενός ειδικού, κάτσαμε κάτω και είδαμε τις δικές μου ανάγκες σε ισορροπημένη διατροφή και επομένως χάσιμο λίπους (για παράδειγμα) κι όχι ολόκληρης της παρέας ή των φιλενάδων μου στο γραφείο.

Dieting-Friends.jpg 

Θέλετε να χάσετε κιλά στο γυμναστήριο, να συμβουλευτείτε έναν γυμναστή. Άλλη θέλει να χάσει λίπος, άλλη θέλει να σφίξει, άλλη είναι μικρή, άλλη μεγάλη, άλλη χοντρή, άλλη αδύνατη, άλλη έχει κυτταρίτιδα, άλλη όχι, το σώμα μας δεν είναι ίδιο με καμίας άλλης και έχει διαφορετικές ανάγκες. Δεν πρέπει να υποβάλλουμε το  κορμί μας σε δοκιμασίες που έχουν φτιαχτεί για κάποιο άλλο. Κάθε σώμα έχει τις δικές του ανάγκες και μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα.

Τι μου ήρθε και τα λέω όλα αυτά;

Ε, τι άλλο; Το άγχος της παραλίας.

Τι άλλο, βρε κορίτσια; Αυτό που κάθε τέτοια εποχή μας διαλύει. Και να μας “έκοβε” σε λίπος, καλά θα ήταν. Σε ενέργεια μας “κόβει”… Λόγω πείνας, βεβαίως, βεβαίως.

Οι δίαιτες αυτή την εποχή κυκλοφορούν γύρω μου πιο πολύ κι από τα προγνωστικά του Μουντιάλ. Μην κάνετε το σώμα σας μπαλάκι από γήπεδο σε γήπεδο. Θα το χάσετε το παιχνίδι από τα αποδυτήρια.

Παίξτε μπάλα μόνη σας.