VIRAL

To post μιας θετής μητέρας, θα μας μάθει τι σημαίνει να είσαι “μαμά”

Όταν η ανάδοχη μητέρα και blogger, Jamie, καλωσόρισε ένα θετό παιδί στο σπίτι της, τότε κατάλαβε τι πραγματικά σημαίνει να είσαι μαμά. Έκανε ένα post στο facebook γι' αυτή της την εμπειρία, το οποίο φυσικά έγινε viral, αφού η προσωρινή διαμονή της με το 2χρονο κορίτσι της έδωσε ένα μεγάλο μάθημα.

Αφού χαιρέτησε το κορίτσι το οποίο βρισκόταν σε ίδρυμα για πέντε μήνες στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής της, τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονταν στο σπίτι της Jamie, την καλωσόρισαν. “Περιπλανήθηκε με τα άλλα παιδιά για περίπου 11 λεπτά μέχρι που έτρεξε στο δωμάτιο με ένα χαμόγελο και είπε “Κοίτα μαμά!”, σε μένα, τη γυναίκα που γνώρισε πριν έντεκα λεπτά”, γράφει η Jamie.

“[…] Γι΄αυτό το μικρό κορίτσι, “μαμά” θα πει ο θηλυκός ενήλικας του σπιτιού, η γυναίκα που φτάνει κάτι το οποίο εσύ δεν μπορείς, και σου γεμίζει το ποτήρι με χυμό. Όταν έχεις πέντε μαμάδες σε πέντε μήνες, δεν έχεις μάθει ακόμα τι ακριβώς θα πει “μαμά”.

Μαμά θα πει να κοιμάσαι στους ώμους της, να σου φιλάει τα ξεφλουδισμένα γόνατά σου, να σου μαθαίνει την αλφάβητο. Μαμά θα πει να σε βοηθάει με τις ασκήσεις σου, να ψιθυρίζετε για τους φίλους, να κάθεστε μαζί έξω από τα δοκιμαστήρια ρούχων. Μαμά θα πει να σε βγάζει φωτογραφίες στην ορκωμοσία, να σε αγκαλιάζει την ημέρα του γάμου σου, να χαϊδεύει τα εγγόνια της. Μαμά θα πει ασφάλεια. Μαμά θα πει δέσμευση. Μαμά θα πει αγάπη για πάντα.

Είναι μόνο δύο χρονών όμως, με μια βιολογική μητέρα που δουλεύει σκληρά για να την πάρει πίσω και μια ανάδοχη μητέρα έτοιμη να την αναλάβει όποτε χρειαστεί. Αυτό το μικρό κορίτσι ήλπιζε ότι θα μάθαινε πως μια μητέρα δεν είναι μόνο ο τρόπος να φωνάζεις τη γυναίκα που σε βοηθάει και ότι θα ξεχνούσε πως το ‘μαμά’ είναι μόνο ένα όνομα. Αυτό το μικρό κορίτσι θα γνώριζε τι σημαίνει μαμά. Αυτό το μικρό κορίτσι θα είχε μια μαμά.