VIRAL

Η αντίδραση της κόρης της όταν ψώνιζε μπικίνι, θα σε κάνει να δεις αλλιώς το σώμα σου

Όταν μεγαλώνουμε, ο τρόπος που οι μαμάδες μας μιλούν για το πώς βλέπουν το σώμα τους, ή κρίνουν το δικό μας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα σχέση που θα αναπτύξουμε εμείς με τον εαυτό μας και την εικόνα που έχουμε για το κορμί μας.

Η Brittney Johnson, πήγε για ψώνια με την κόρη της, προκειμένου να αγοράσει αυτό το δύσκολο “ρούχο” που ονομάζεται μαγιό και αρνείται να κρύψει οποιαδήποτε ατέλεια. Η αντίδραση της κόρης της σε αυτό που έβλεπε στον καθρέφτη, έκανε την Brittney να νιώσει ότι έχει κάνει πολύ σωστή δουλειά με την ανατροφή της μικρής και είπε να κάνει ένα Post στο facebook, προκειμένου να παραδειγματιστούν κι άλλες μαμάδες και να δείξουν σε όλα τα κορίτσια τον τρόπο να αγαπούν τον εαυτό τους.

Όταν πήγαμε στο mall, η κόρη μου φορούσε το τσαντάκι της, τα ωραία παπούτσια της και το όμορφο φόρεμά της. […] Και τότε φόρεσα ένα μαγιό και μετά ένα δεύτερο και ένα τρίτο. Έβγαλα φωτογραφίες για να στείλω στις φίλες μου και να μου πουν “ναι ή όχι”, επειδή είμαστε περίεργες και έτσι κάνουν τα κορίτσια. Και τότε έβγαλα και αυτή τη φωτογραφία. Βλέπεις εκείνο το γλυκό κοριτσάκι στη γωνία; Με μισοανεβασμένο το φόρεμα, να φοράει το πάνω μέρος του μπικίνι που είχα διαλέξει; Σταμάτησα για λίγο να δω τι θα πει και όταν γύρισε στον καθρέφτη είπε “Ουάου, λατρεύω το cheetah print! Νομίζω είμαι όμορφη. Το πιστεύεις κι εσύ;”, τότε πρόσεξα ότι λέει μόνο ό,τι ακούει. Ό,τι βλέπει. Της λέω ότι είναι όμορφη κάθε μέρα. Είναι ευγενική στο mall, επειδή της λέω ότι είναι ευγενική οπουδήποτε. Φέρεται σωστά στην ουρά στα ταμεία, επειδή με ακούει να φέρομαι με ευγένεια σε όλους τους αγνώστους, οπουδήποτε. Κάνει κοπλιμέντα σε ανθρώπους που δεν ξέρει, επειδή της αρέσει η αίσθηση που έχει όταν τα ακούει εκείνη. Κι όταν είμαστε σε ένα δοκιμαστήριο με μαγιό, έρχεται εκείνη η στιγμή που έχω τη δύναμη να πω “ουάου πώς πάχυνα έτσι φέτος” Ή “ουάου μου αρέσει πολύ το κοραλί πάνω μου”. Και αυτές οι λέξεις περνούν κατευθείαν στον εγκέφαλο της κόρης μου.

Όταν έχει να κάνει με τους τρόπους, να είσαι παράδειγμα προς μίμηση.

Όταν έχει να κάνει με την ευγένεια, να είσαι παράδειγμα προς μίμηση.

Κι όταν έχει να κάνει με την εικόνα του σώματος, να είσαι παράδειγμα προς μίμηση. Δεν φοράω το μηδέν. Και δεν θα το βάλω ποτέ. Έχω μεγάλα μπούτια και τεράστια οπίσθια και για κάποιο λόγο το μεσαίο κομμάτι του κορμιού μου μαυρίζει περισσότερο από το υπόλοιπο. Αλλά αυτό το σώμα έφτιαξε ένα άλλο ολοκληρωμένο σώμα. Είμαι δυνατή. Έχω πολλές δυνατότητες. Και είμαι χαρούμενη. Δε χρειάζεται να είμαι όμορφη σαν εσένα, επειδή είμαι όμορφη σαν εμένα. Και όσο μεγαλώνει η κόρη μου και αντιμετωπίζει κριτική, θα της υπενθυμίζω πάντα ότι το κορίτσι που είναι το πιο όμορφο είτε με μπικίνι, είτε με ολόσωμο, είτε με onesie, είναι αυτό που είναι χαρούμενο. Γιατί μόνο αυτό έχει σημασία. Και θέλω να κοιτάζει τον εαυτό της κάθε μέρα και να λέει “Ουάου, νομίζω πως είμαι πολύ όμορφη!, γιατί ΚΑΘΕ κορίτσι αξίζει να το νιώθει αυτό“.