VIRAL

Αυτή η μαμά παραλίγο να συλληφθεί γιατί θήλαζε το μωρό της δημόσια

Η Savannah Skula είναι μητέρα δύο παιδιών, 20 μηνών κι ενός μήνα, αντίστοιχα. Μία εξαιρετικά άβολη και άσχημη εμπειρία που είχε πρόσφατα επανέφερε στο προσκήνιο των social media το θέμα του δημόσιου μητρικού θηλασμού και την εντελώς άνευ λόγου επίθεση που δέχονται οι μητέρες που θέλουν να θηλάζουν τα μωρά τους σε κοινή θέα, όχι γιατί το έχουν βίτσιο, αλλά επειδή όταν ένα μωρό πεινάει και κλαίει, πρέπει να φάει επιτόπου. Συν ότι ο κατ' οίκον περιορισμός κατά τη διάρκεια της γαλουχίας οδηγεί συχνά στη σύντομη διακοπή του θηλασμού και την απομάκρυνση των μητέρων από αυτόν.

Η νεαρή γυναίκα από την Georgia ενώ ψώνιζε σ’ ένα σούπερ μάρκετ, χρειάστηκε να θηλάσει το μικρό της γιο. Ένας αστυνομικός την πλησίασε και της είπε πως αν συνεχίσει θα αναγκαστεί να τη συλλάβει για ασέλγεια και προσβολή της δημοσίας αιδούς. Η Savannah τότε ενημέρωσε τον κύριο αστυνομικό πως ο νόμος της Georgia επιτρέπει το δημόσιο θηλασμό. Ένας μάρτυρας κατέγραψε με το κινητό του το περιστατικό.

 

Αργότερα εκείνο το απόγευμα, η μητέρα μοιράστηκε αυτή την ταπεινωτική στιγμή στο Facebook. Εννοείται πως όλοι, γνωστοί και άγνωστοι είχαν να πουν μια κουβέντα υποστήριξης προς τη Savannah και πολλά επικριτικά σχόλια προς το όργανο της τάξης.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τ’ αυτιά του σερίφη της περιοχής, ο οποίος επίσης μέσω facebook ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του υφιστάμενού του και προσκάλεσε τη Savannah στο τμήμα για να δώσουν τα χέρια.

Δύση, 2016. Μακάρι αυτή να είναι η τελευταία φορά που κάτι το τόσο φυσιολογικό εκλαμβάνεται σαν σεξουαλικά φορτισμένη εικόνα επιδειξιομανίας που προσβάλλει κιόλας…