VIRAL

Αυτή η γυναίκα αποδεικνύει ότι η “τέλεια μαμά” δεν είναι απαραίτητα και τόσο τέλεια

Η Cierra Fortner έχει δύο παιδιά και μια ψυχική ασθένεια. Τίποτα όμως δεν δείχνει να σπιλώνει την εικόνα της "τέλειας μαμάς" για τους τρίτους που τη βλέπουν έξω στο δρόμο. Έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι προκειμένου να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Αυτό το "ξεκαθάρισμα" φυσικά και έγινε viral, αφού έκανε πολλές μητέρες να ταυτιστούν μαζί της.

Όταν λοιπόν η ταμίας του σούπερ μάρκετ το οποίο επισκέπτεται η Cierra της είπε πόσο τακτοποιημένη φαίνεται η ζωή της, εκείνη χαμογέλασε.

Λίγη ώρα μετά έκανε ένα ποστ στο facebook, στο οποίο απομυθοποιεί την εικόνα της “τέλειας μητέρας”, κάνοντας μια λίστα με όλες εκείνες τις στιγμές αδυναμίας, που την κάνουν να νιώθει πως ενώ κάνει τα πάντα από αγάπη για τα παιδιά της, τελικά δεν μπορεί να τα έχει όλα τακτοποιημένα. Και τελικά, δεν πειράζει και καθόλου.

Σήμερα ήμουν στο Walmart κι έκανα τα εβδομαδιαία μου ψώνια, όταν η ταμίας μου είπε “Σε βλέπω εδώ όλη την ώρα, τα παιδιά σου είναι πάντα χαριτωμένα, με σωστή συμπεριφορά κι απλά δείχνεις να τα έχεις όλα τόσο τακτοποιημένα και στη θέση τους”. Εκείνη τη στιγμή απλά την ευχαρίστησα και χαμογέλασα επειδή αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αλλά καθώς οδηγούσα προς το σπίτι ήθελα να της πω περισσότερα για μένα.

Θέλω να ξέρει ότι παλεύω από μια καθημερινή διαταραχή προσωπικότητας, με άγχος και κατάθλιψη και έχω κάνει δύο φορές απόπειρα αυτοκτονίας.

Θέλω να ξέρει ότι δεν μπορώ πάντα να σηκωθώ από τον καναπέ να τα ταΐσω κάτι περισσότερο από κρύα πίτσα και δημητριακά.

Θέλω να ξέρει ότι ο γιος μου αργεί στο σχολείο 3 στις 4 μέρες επειδή ξεχνάω συχνά τι μέρα και τι ώρα είναι, παρά το τεράστιο ημερολόγιο της κουζίνας.

Θέλω να ξέρει ότι βιώνω πολλές από εκείνες τις στιγμές που “Χάνω τ’ αυγά και τα πασχάλια” και κλειδώνομαι στο μπάνιο και κλαίω.

Θέλω να ξέρει πως δεν ήμουν πάντα και η πιο ενεργητική μαμά επειδή δούλευα 80 ώρες την εβδομάδα και πήγαινα στο σχολείο και ο Jayce περνούσε πολλές μέρες και νύχτες με τους παππούδες του.

Θέλω να ξέρει πως δεν έχω λούσει τα μαλλιά μου εδώ και τρεις μέρες και τα παιδιά μου δεν έχουν κάνει μπάνιο εδώ και δύο.

Θέλω να ξέρει ότι βιαζόμουν να φύγω από εκεί γιατί είχα ξεχάσει την τσάντα με τις πάνες σπίτι και ο Brenton πεινούσε.

Θέλω να ξέρει ότι μόλις φτάσαμε στο πάρκινγκ, το παιδί με τη “σωστή συμπεριφορά” αποφάσισε να σταθεί όρθιο στο καρότσι και εγώ δεν πρόσεχα μέχρι που τον έπιασα σχεδόν μόλις χτύπησε στην άσφαλτο.

Αλλά περισσότερο απ’ όλα, θέλω να ξέρει ότι δεν τα έχω όλα τακτοποιημένα και μάλλον δεν θα το καταφέρω και ποτέ. Δεν γνωρίζω καμία μητέρα εκεί έξω που να τα έχει όλα στην εντέλεια, αλλά ό,τι κι αν κάνουμε το κάνουμε με αγάπη για τα παιδιά μας και αυτό ακριβώς είναι που σε κάνει την τέλεια μαμά και στα μάτια των παιδιών σου δείχνει ότι τα έχεις όλα σε τάξη.

Από μια εξουθενωμένη μαμά, τα πας τέλεια, επιτρέπεται να καταρρεύσεις, και να αφήσεις τα παιδιά σου να φάνε αηδίες, αλλά να φροντίζεις πάντα τον εαυτό σου“.