VIRAL

Αυτή η φωτογραφία θα σου δείξει έναν απλό τρόπο για να αποκτήσεις το κορμί των ονείρων σου

Η Sharny Kieser δεν ένιωθε άνετα να φορέσει το μπικίνι της επειδή είχε ραγάδες. Η εικόνα που είχε για το σώμα της, την εμπόδιζε από το να κάνει όλα όσα αγαπάει. Όμως ο άντρας και τα έξι παιδιά της, της έδειξαν τον τρόπο να αποκτήσει το κορμί των ονείρων της.

Η συζήτηση στην οποία κρυφάκουσε τον άντρα της να λέει ότι αγαπάει τις ραγάδες της, έπαιξε κομβικό ρόλο στο να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και βλέπει τον εαυτό της η Sharny.

Αγάπησε όλα όσα σήμαιναν αυτά τα σημάδια για τον άντρα της, τα παιδιά της και τελικά και για την ίδια. Είναι ό,τι σημαντικότερο έχει, αφού δείχνουν την αγάπη και την αυτοθυσία μιας μάνας, προκειμένου να φέρει στον κόσμο τα παιδιά της. Έτσι, κατάφερε να αποβάλλει την ηττοπάθεια και να κάνει το πρώτο βήμα για την αλλαγή. Ξεκίνησε διατροφή και γυμναστική και απέκτησε το σώμα που πάντα ήθελε.

Διάβασε το υπέροχο κείμενό της παρακάτω, και ξανασκέψου το την επόμενη φορά που δε θα σου αρέσει κάτι στο κορμί σου.

Δεν έβρισκα τον λόγο να γυμναστώ, αφού το κορμί μου ήταν γεμάτο ραγάδες. “Τι νόημα έχει να έχω ένα τέλειο σώμα αν δεν φορέσω ποτέ μου μπικίνι”, σκεφτόμουν. Αν με καλούσαν ποτέ στην παραλία ή σε κάποιο πάρτι σε πισίνα, έλεγα πάντα όχι. Στην δύσκολη περίπτωση που δε θα μπορούσα να το αποφύγω, θα έμενα μέσα και θα βοηθούσα με το φαγητό και το καθάρισμα. Φορούσα πάντα σορτς και T-shirts. Ευχόμουν τόσο πολύ να μπορέσω μια μέρα να φορέσω μπικίνι. Τότε μια μέρα, κρυφάκουσα τον υπέροχο άντρα μου να εξηγεί σε μερικούς φίλους του γιατί πίστευε πως οι ραγάδες είναι όμορφες. Ήταν κομμάτι του να είσαι γυναίκα. Ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης αγάπης που έχει μια μητέρα, ώστε να σημαδέψει το δικό της κορμί για να φέρει στη ζωή ένα παιδί… και εξηγούσε και όσο μιλούσε τόσο περισσότερο καταλάβαινα. Μισούσα τον εαυτό μου για όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίους με αγαπούσε. Το σώμα μου δεν είχε καταστραφεί και δεν ήταν αποκρουστικό, αλλά είχε μεταμορφωθεί από το κορμί ενός εγωκεντρικού κοριτσιού, στο σώμα μιας αλτρουίστριας μητέρας και τα σημάδια ήταν δείγμα αυτής της μεταμόρφωσης. Μια καθημερινή υπενθύμιση ότι ήμουν μητέρα. Κοίταξα τις ραγάδες μου και ένιωσα περήφανη. Ένιωσα αγάπη. Την αγάπη του συζύγου και των παιδιών μου. Κάθε ένας από αυτά έχει ανατραφεί και έχει ζήσει πίσω από αυτές τις ραγάδες για εννέα μήνες. Ένιωσα περηφάνια. Ένιωσα αγάπη. Αγάπη για τον εαυτό μου. Το πιο τρελό πράγμα ήταν ότι όταν ξεκίνησα να αγαπώ τον εαυτό μου για αυτά που έχω τώρα, το σώμα που έχω τώρα, άρχισα να μου φέρομαι καλύτερα. ΉΘΕΛΑ να τρώω υγιεινά. ΉΘΕΛΑ να γυμνάζομαι, ΉΘΕΛΑ να κάνω όσα αγαπώ. Αλλάζοντας απλά τον τρόπο που βλέπω τον εαυτό μου, με αγάπη και περηφάνια αντί για μίσος, βρήκα το πιο απλό κίνητρο για να νοιαστώ για το σώμα μου. Εξαιτίας μιας πολύ μικρής αλλαγής στον τρόπο σκέψης μου, έγινε κάτι μαγικό. Απέκτησα το σώμα που πάντα ονειρευόμουν. Το σώμα που πίστευα πως ήταν αδύνατο να έχω, αφού είχα παντού ραγάδες, ήταν για μένα πραγματικότητα. Βέβαια, η αρχή έγινε με το να με αγαπήσω πρώτα. Ήμουν ευγνώμων για ό,τι είχα, και δεν ευχόμουν για κάτι καλύτερο“.