ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Γεννήθηκε μόλις στις 25 εβδομάδες κύησης και όμως κατάφερε να επιζήσει

Όταν η 37χρονη Victoria Bradley έφερε στον κόσμο την κόρη της τον περασμένο Απρίλιο, σε μόλις 25 εβδομάδες κύησης, οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί ότι το μικροσκοπικό μωρό, που γεννήθηκε κάτι παραπάνω από πρόωρα, δεν θα κατάφερνε να επιζήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πόδι της νεογέννητης Francesca Bradley-Curran είχε μέγεθος όσο κι ένα αντρικό μόριο σε φυσιολογική κατάσταση. Σύμφωνα με σχετικό νόμο στη Μ. Βρετανία, τα μωρά που γεννιούνται πριν καν το χρονικό όριο της άμβλωσης δε θεωρούνται “βιώσιμα”, εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών επιβίωσης, πράγμα που σημαίνει ότι αν το κοριτσάκι είχε γεννηθεί 48 ώρες νωρίτερα, δε θα λάμβανε τη βοήθεια των γιατρών για να επιβιώσει.

Ωστόσο, 9 μήνες μετά, το κορίτσι – θαύμα έχει επιβιώσει από μηνιγγίτιδα, σήψη και δύο καταρρέοντες πνεύμονες ενάντια σε όλες τις προβλέψεις αλλά και προσδοκίες. Μάλιστα, η διοίκηση του μαιευτηρίου έδωσε στη μητέρα του μωρού μία πλάκα με τα αποτυπώματα των πελμάτων του, καθώς δεν περίμεναν ότι θα ζήσει.

 

Έχουν περάσει 17 εβδομάδες από τότε που η Francesca πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι καλά. “Είναι υπέροχο να την έχω τελικά στο σπίτι“, δηλώνει τώρα η μητέρα της. “Δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρει. Είναι τρομακτικό να σκέφτομαι ότι αν είχε γεννηθεί 48 ώρες νωρίτερα δεν θα προσπαθούσαν καν να τη σώσουν“, συμπληρώνει.

 

Κι αν δεν είναι μεγαλείο ότι το μωρό που χρειάστηκε 11 λεπτά για να πάρει την πρώτη του ανάσα τελικά ζει και είναι υγιές, τότε τι είναι;