CELEBRITIES

3 είδη παιχνιδιών για τους πρώτους μήνες του μωρού

123rf

Μέσα σε όλα εκείνα που απασχολούν η νέα μαμά είναι και το παιχνίδι. Έρχεται η στιγμή που ηρεμείς από όλα τα διαδικαστικά, βρίσκεις μία ισορροπία και αρχίζεις να απολαμβάνεις το νεογέννητο μωρό σου. Τι κάνεις όμως με ένα μωρό στην αγκαλιά; Ωραία τα νανουρίσματα και τα κουνήματα, αλλά όταν δεν κοιμάται πια πολλές ώρες κάπως πρέπει να απασχοληθεί. Σίγουρα, η κάθε μαμά βρίσκει τους δικούς της τρόπους για να ψυχαγωγήσει το μωρό της. Αντιλαμβάνεται καλύτερα τι του αρέσει και τι όχι και με την μικρή μου εμπειρία μπορώ να σου πω ότι η νέα μαμά γίνεται αρκετά εφευρετική.

Διάβασε ακόμα: Τα 3 gadgets που λύνουν τα χέρια κάθε νέας μαμάς

Πέρασα πολλές ώρες να αναζητώ τα σωστά παιχνίδια για τον μπέμπη. Μην ξεχνάς ότι σε αυτή την ηλικία, το παιχνίδι έχει άκρως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και βοηθά το μωρό να αναπτύξει τις πρώτες του δεξιότητες, να ανακαλύψει τις δυνατότητές τους και τις αισθήσεις του. Έτσι λοιπόν, κατέληξα με ένα σωρό παιχνίδια που πλέον βρίσκονται παντού στο σπίτι, αλλά ο μπέμπης μέχρι τους έξι μήνες είχε αδυναμία σε πολύ συγκεκριμένα και μάλιστα στα πιο απλά.

Η κουδουνίστρα με ήχους και φως

123rf

 

Τυχαία κάποια στιγμή του πήρα μία κουδουνίστρα που όταν την κουνάς αλλάζει ήχους. Μεταξύ των παρεμβάλλονται και τραγουδάκια ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει ένα μικρό φωτάκι που αναβοσβήνει. Αυτό το μικρό παιχνιδάκι που δεν σου γεμίζει το μάτι είναι η αλήθεια είναι ακόμα το αγαπημένο του παιχνίδι. Το βαριέται πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα, ενώ τις δύσκολες στιγμές των κολικών, της γκρίνιας και της δυσκολίας στο φαγητό, η κουδουνίστρα ήταν εκεί να διευκολύνει την κατάσταση.

Τα soft books

123rf

 

Αυτά τα μαλακά, υφασμάτινα βιβλιαράκια με τις μεγάλες εικόνες και τα έντονα χρώματα είναι ιδανικά γι’ αυτούς τους μήνες. Επειδή πλένεται, το μωρό μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως μασητικό (ο μπέμπης το χρησιμοποιεί αρκετά γι’ αυτό τον σκοπό) ενώ τα χρώματα και οι διαφορετικές υφές που τυχόν έχουν οι σελίδες του θα του τραβήξουν την προσοχή και θα ερεθίσουν την αίσθηση της αφής.

Μαξιλαράκια στήριξης

123rf

 

Υπάρχουν πλέον στην αγορά ειδικά για βρεφικές ηλικίες μαξιλαράκια που βοηθούν το μωρό να στηρίζει μπρούμυτα για αρχή, ενώ είναι χρήσιμα και για τη συνέχεια που θα αρχίσει να κάθεται. Αν το μωρό σου είναι λίγο ζωηρό, τότε αυτό το παιχνιδάκι θα το λατρέψει. Θα του επιτρέψει, ενώ είναι μπρούμυτα, να σηκώνει τα χεράκια του. Δοκίμασε να του βάλεις μικρά παιχνίδια και μασητικά κοντά. Θα δεις ότι θα προσπαθεί να τα φτάσει κι όταν τα καταφέρει θα απολαύσεις το χαμόγελο της επιτυχίας.

Plus: Το βρεφικό γυμναστήριο δεν το έχω συμπεριλάβει γιατί μάλλον είναι εκτός συναγωνισμού. Θα απασχολήσει για αρκετά λεπτά το μωρό και αναμφίβολα είναι το πιο χρήσιμο παιχνίδι για τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Είμαι σίγουρη ότι με ένα μωρό στο σπίτι έχεις κι εσύ φτιάξει έναν λιλιπούτειο παιδότοπο. Ωστόσο, θα έχεις παρατηρήσει ότι το μωρό έχει τις αδυναμίες του και πολλά από τα παιχνίδια απλά στολίζουν το δωμάτιο. Μην ανησυχείς όμως. Θα έρθει κάποια στιγμή και η ώρα τους. Εσύ αρκεί να του θυμίζεις αυτά για τα οποία αδιαφορεί και φυσικά να του δείχνεις πώς να παίξει. Δεν θα αργήσει να βρει ενδιαφέρον και σε αυτά.

Δοκίμασε τα παραπάνω -αν δεν το έχεις κάνει ήδη-  και είμαι εδώ για να ακούσω τα παιχνίδια που κάνεις εσύ με το μωρό σου, αυτοσχέδια ή μη.