ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Οι πιο απολαυστικές γρανίτες του καλοκαιριού για να φτιάξεις με το παιδί σου

Υπάρχει παιδί που δεν λατρεύει το παγωτό; Δύσκολο. Εδώ που τα λέμε βέβαια, δεν είναι μόνο τα παιδιά που "τρελαίνονται" για παγωτό, αλλά και οι μεγάλοι. Ωστόσο, κανένας γονιός δεν θέλει να δίνει στο παιδί του παγωτό με πολλή ζάχαρη, συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Ευτυχώς, υπάρχουν πάντα νόστιμες και υγιεινές λύσεις για όλα.

Στην προκειμένη περίπτωση, η λύση είναι οι λαχταριστές γρανίτες. Μια τέλεια επιλογή για ένα δροσιστικό και ταυτόχρονα θρεπτικό σνακ. Τα βασικά που θα χρειαστείτε είναι φρούτα και φυσικά νερό, το οποίο προσφέρει σε αφθονία η ΕΥΔΑΠ. Και αν έχεις καλούπια για γρανίτες, ακόμα καλύτερα. Το πιο τέλειο όμως είναι ότι η διαδικασία για να φτιάξεις τις πιο απολαυστικές γρανίτες είναι εξαιρετικά εύκολη, τόσο που μπορείς να βάλεις στο “παιχνίδι” και το παιδί σου και να περάσετε χρόνο μαζί.

Ας περάσουμε στο “κυρίως πιάτο”. Επειδή η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και περισσότερο, σου δίνουμε πέντε ιδέες για σπιτικές γρανίτες που θα σε δροσίσουν και θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ακολούθησε τις οδηγίες μας και θα μας θυμηθείς.

#1: Γρανίτα φράουλα

Θα χρειαστείς:

500 γρ. φράουλες

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 ml. νερό

χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβεις τις φράουλες στη μέση και αφαιρείς το κοτσανάκι τους από την κορυφή. Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το βάζεις στις ειδικές φόρμες για γρανίτες και ακολούθως στην κατάψυξη. Είσαι έτοιμη!

#2: Γρανίτα βύσσινο με γιαούρτι και μέλι

Θα χρειαστείς:

Λίγα βύσσινα

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Λίγο νερό

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το βάζουμε στην κατάψυξη στις ειδικές φόρμες μέχρι να παγώσει και οι γρανίτες είναι έτοιμες!

#3: Γρανίτα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Θα χρειαστείς:

2 μεγάλες ή 3 μικρές μπανάνες

3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα καρύδια

Λίγο νερό

Εκτέλεση:

Βάλε τις μπανάνες και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθέτησε το μείγμα στις ειδικές φόρμες και ακολούθως στην κατάψυξη. Μετά από 30 λεπτά μπορείς να πασπαλίσεις με τα ψιλοκομμένα καρύδια και στη συνέχεια να τοποθετήσεις ξανά στην κατάψυξη μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.