Τελικά, μπορείς να μείνεις έγκυος ενώ έχεις περίοδο;

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις ενώ έχεις περίοδο, ξανασκέψου το.

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία προβληματίζεσαι στη διάρκεια της περιόδου σου, όπως οι αφόρητοι πόνοι, ποια σερβιέτα ή ταμπόν είναι καλύτερα για τη ροή σου, ακόμα και τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σου.

Ωστόσο, αν είσαι από εκείνες που δεν απαρνιούνται το σεξ στη διάρκεια της περιόδου τους, τότε σίγουρα θα έπρεπε να αρχίσεις να προβληματίζεσαι και για μία πιθανή εγκυμοσύνη.

Είναι πολύ πιθανό να προκύψει εγκυμοσύνη, αν δεν χρησιμοποιείς προφυλάξεις, ακόμα και αν έχεις περίοδο. Η πρώτη μέρα της εμμήνου ρύσεως θεωρείται η πρώτη μέρα του κύκλου σου. Έτσι, μια γυναίκα με τακτικό μηνιαίο κύκλο, τυπικά έχει ωορρηξία τη 14η ή 15η μέρα του κύκλου της, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση να συλλάβει (εφόσον κάνει σεξ) πέντε μέρες πριν και μία μέρα μετά την ωορρηξία της.

Αυτό συμβαίνει για το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει περίπου πέντε μέρες στον τράχηλο και τη μήτρα. Παρόλ΄αυτά, κάποιες γυναίκες έχουν μικρότερο σε διάρκεια περιοδικό κύκλο και κατά συνέπεια η ωορρηξία τους συμβαίνει νωρίτερα.

Αν είσαι κι εσύ μία από αυτές τις γυναίκες και η περίοδός σου διαρκεί 6-7 μέρες, στη διάρκεια της οποία κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις σε μια από τις τελευταίες ημέρες της περιόδου, έχεις μεγάλες πιθανότητες να μείνεις έγκυος.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, την επόμενη φορά που δεν θα μπορείς να κρατήσεις τις ορμές σου και νομίζεις ότι είσαι ασφαλής από πιθανή εγκυμοσύνη λόγω περιόδου, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείς για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ