ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

4 συμβουλές της μαμάς σου που δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις

Η μαμά μας είναι η ηρωίδα μας. Είναι αυτή που μας έδωσε για πρώτη φορά μπρόκολο αλλά και αυτή που μας έδωσε κρυφά σοκολάτα και μας έλεγε παραμύθια όταν δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Η αγκαλιά της είναι το απόλυτο καταφύγιο και όσο και να διαφωνούμε μαζί της και να τσακωνόμαστε δεν θα σταματήσουμε ποτέ να την αγαπάμε και να ακούμε τις συμβουλές της.

Κάποιες φορές όμως χρειάζεται να βάλουμε κάποια όρια και να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν είμαστε πια μικρά παιδιά που δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν. Βέβαια το να αντιληφθεί ένας γονέας ότι πλέον είσαι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος και ότι έχεις τις δικές σου απόψεις, θέσεις και επιλέγεις ΕΣΥ τι θα κάνεις με τη ζωή σου είναι λίγο πιο δύσκολο από το να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε 20 λεπτά με τα πόδια, ενώ χιονίζει και φοράς μαγιό και σαγιονάρες. Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που λένε οι μαμάδες μας και γιατί δεν χρειάζεται να τις ακολουθήσεις. (Συγνώμη μαμά, αλλά δεν έχεις πάντα δίκιο)

1. ”Πρέπει να παντρευτείς μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία”

Μπορεί κάποτε να ήταν αδιανόητο μια γυναίκα να μείνει ανύπαντρη μέχρι τα 28 ή τα 30 αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ναι, η μαμά σου, ο μπαμπάς σου, η γιαγιά σου, η θεία και η γειτόνισσα θα έχουν για πάντα διαφορετική άποψη από εσένα σε αυτό το θέμα, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να παντρευτείς όταν νιώσεις ΕΣΥ έτοιμη και όχι γιατί σε πιέζει ο οικογενειακός σου κύκλος.

2. ”Θα μετανιώσεις πικρά αν δεν γίνεις μάνα”

Για κάποιο λόγο όταν μια γυναίκα λέει ότι δεν θέλει να αποκτήσει παιδιά, όλοι της κάνουν πατ πατ στην πλάτη λέγοντάς της ”Καλά, τα λες τώρα αυτά κάτσε να περάσουν τα χρόνια και θα αλλάξεις γνώμη”. Αν είσαι μοναχοπαίδι ενδέχεται να βιώσεις ψυχολογικό πόλεμο από τους γονείς σου και σίγουρα η μαμά σου θα σου πει πολλές φορές ”Εμένα πότε θα με αξιώσει ο θεός να δω ένα εγγονάκι” αλλά να θυμάσαι ότι η ζωή είναι δική σου και εσύ αποφασίζεις αν και πότε θα γίνεις μάνα.

3. ”Μην ξοδεύεις τα χρήματά σου”

Δεν έχει σημασία αν είσαι 30 χρονών, δουλεύεις και ζεις ανεξάρτητα τα τελευταία δέκα χρόνια, αν θέλουν να ανακατευτούν στις οικονομικές αποφάσεις οι δικοί σου θα το κάνουν. Ορισμένες φορές μπορεί να έχουν δίκιο και είναι λογικό, γιατί έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από σένα και εννοείται ότι θα ακούς τις συμβουλές τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σου πουν ΠΩΣ θα ξοδεύεις τα χρήματά σου.

4. ”Μην κουρεύεσαι έτσι”

Μπορεί να σου φαίνεται χαζό, αλλά πολλές μαμάδες θεωρούν ότι έχουν ακόμα λόγο στην εμφάνισή σου γιατί νομίζουν ότι είσαι ακόμα 5 χρονών και μπορούν να αποφασίσουν εκείνες για σένα. Τις περισσότερες φορές δεν είναι κακοπροαίρετες αλλά ενδέχεται να σε πληγώσουν με τα σχόλια τους, για αυτό όταν το κάνει αυτό φρόντισε να της ξεκαθαρίσεις ότι αυτό δεν την αφορά.