ΜΑΛΛΙΑ

Μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Imaxtree Imaxtree

Από τη μία πλευρά αισθάνεσαι την έντονη λιπαρότητα στις ρίζες των μαλλιών σου. Από την άλλη, πιάνοντας τα μήκη και ιδιαίτερα τις άκρες τους τις βρίσκεις αρκετά ξηρές έως αφυδατωμένες. Αν αυτός ο συνδυασμός είναι βγαλμένος από τη ζωή σου, αυτό το άρθρο σε αφορά άμεσα.

 

Στην επιδερμίδα, η συνύπαρξη λιπαρότητας και έλλειψης νερού σε συγκεκριμένες ζώνες, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη και μας παραπέμπει στο μεικτό τύπο. Στα μαλλιά, συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να έχεις περάσει τα δάχτυλά σου από τη ρίζα έως τις άκρες, διαπιστώνοντας αυτή την ανομοιογένεια. Το θέμα είναι σε κάθε περίπτωση πως η φροντίδα τους πρέπει να γίνει πιο «εξειδικευμένη». Κάπως έτσι, παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 σημεία που πρέπει να προσέξεις.

 

Άλλαξε ρουτίνα στο λούσιμο

Προσπάθησε να απλώνεις το σαμπουάν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τριχωτό της κεφαλής και γενικότερα στις περιοχές που παράγεται περίσσεια σμήγματος. Για παράδειγμα, στο πρώτο 1/4 με 1/3 του μήκους των μαλλιών σου.

Βάλε στη beauty ρουτίνα σου πιο εξειδικευμένες σειρές μαλλιών

Όπως και στην επιδερμίδα, έτσι και στη ρουτίνα των μαλλιών μας, υπάρχουν πλέον στην αγορά εξειδικευμένα προϊόντα που στοχεύουν ακριβώς στο «πρόβλημά» μας. Φρόντισε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς (σαμπουάν, conditioner, μάσκα κλπ) να περιέχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και φυσικά έλαια που να ρυθμίζουν το σμήγμα και όχι θειικά άλατα ή σιλικόνη – καθώς αυτά απομακρύνουν τη λιπαρότητα σε σημείο που μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή να προκαλέσουν υπερπαραγωγή σμήγματος. Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι λοιπόν να επιλέξεις μία σειρά που ναι μεν θα απομακρύνει τη λιπαρότητα αλλά θα διατηρεί την υγρασία και τη λάμψη στα μαλλιά.

Προσοχή με το conditioner

Δεν είναι μόνο η επιλογή των σωστών προϊόντων, είναι και η «στρατηγική» χρήση τους στα μαλλιά σου. Για παράδειγμα, το conditioner φρόντισε να το απλώνεις στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών σου και όχι κοντά στο τριχωτό του κεφαλιού σου, που είναι έτσι κι αλλιώς πιο λιπαρό. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες των μαλλιών σου, καθώς εκεί, εντοπίζεται η μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Αν είναι πολύ αφυδατωμένες και σπάνε, τότε βάλε στο πρόγραμμα κάθε εβδομάδα να κάνεις εντατικά μία μάσκα- θεραπεία.