ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μακιγιάζ: 4 tricks του 1 λεπτού που θα σου φανούν σωτήρια

Imaxtree

Πολλά πράγματα στη ζωή δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο. Όταν πρόκειται δε, για το μακιγιάζ πάντα υπάρχει κάτι νέο να μάθουμε από τους αγαπημένους μας makeup artists και τα tutorials που κυκλοφορούν στο Instagram και το TikTok.

 

Παρακάτω, λοιπόν, συγκέντρωσα 4 tricks στο μακιγιάζ που εκτός από πολύ χρήσιμα και πρακτικά, θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις πολύτιμο χρόνο. Τι λες;

-Το βήμα πριν τη μάσκαρα που θα κάνει τη διαφορά στις βλεφαρίδες σου

Μπορεί να χρειάζονται μόλις 10-15 δευτερόλεπτα, όμως- ψέματα δεν θα πούμε- οι περισσότερες από εμάς, παραλείπουμε αυτό το βήμα. Παρόλα αυτά, οι makeup artists επιμένουν πως αν θέλεις οι βλεφαρίδες σου να δείχνουν και να είναι ακόμη πιο μακριές και καμπυλωτές, μερικά περάσματα με το ψαλιδάκι βλεφαρίδων από τις ρίζες έως τις άκρες αρκούν για να δεις τη διαφορά- ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιήσεις μάσκαρα στη συνέχεια. Εξάλλου, όταν οι βλεφαρίδες είναι ήδη γυριστές, μπορείς να απλώσεις λιγότερη μάσκαρα, δίνοντας μια πιο φυσική όψη στο eye look σου. Προσοχή, βέβαια, στις κινήσεις και στη δύναμη που θα ασκήσεις για να μην τραυματίσεις τις βλεφαρίδες σου. Όσο πιο πολύ πιέζεις δεν σημαίνει πως οι βλεφαρίδες σου θα γίνουν πιο γυριστές. Το αντίθετο, μάλιστα.

-Το κόλπο με το setting spray στο μακιγιάζ

Παραδοσιακά, τα setting sprays (aka spray σταθεροποίησης) χρησιμοποιούνται ως το τελευταίο βήμα στο μακιγιάζ για να το σταθεροποιήσουν και να το διατηρήσουν φρέσκο και αναλλοίωτο περισσότερη ώρα. Αρκετοί makeup artists, βέβαια, συμφωνούν ότι η χρήση τους όχι μόνο δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο εκεί, αλλά προτείνουν να τα χρησιμοποιούμε πριν απλώσουμε το foundation (στην αρχή δηλαδή, του μακιγιάζ) μιας και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν ένα flawless φινίρισμα, με λιγότερο εμφανείς πόρους. Μην ξεχνάς άλλωστε, πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις  κατά τη διάρκεια της ημέρας για ένα άμεσο boost ενυδάτωσης ή ένα γρήγορο φρεσκάρισμα του makeup σου.

-Μην παραλείπεις το ρουζ στο μακιγιάζ

Το ρουζ είναι από τα αγαπημένα μας καλλυντικά, αλλά και από αυτά που «αποκλείονται» συχνά από το καλοκαιρινό νεσεσέρ μας μπροστά στο contouring, το bronzer, το highlighter κλπ. Ένα έξυπνο tip για να δίνεις λίγο χρώμα υγείας στα μάγουλα και γενικότερα στο πρόσωπό σου- σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει το ρουζ σου- είναι, να απλώνεις λίγο από το κραγιόν σου (να μην είναι nude ή σκούρο) στα μάγουλα και το πάνω κινητό βλέφαρο των ματιών σου. Κι αν έπρεπε να διαλέξεις το ιδανικό ρουζ για το καλοκαιρινό νεσεσέρ σου, ένα κρεμώδες ρουζ, είναι αυτό που θα «ξυπνήσει» το πρόσωπό σου στη στιγμή!

-Το all time classic μυστικό για πιο φωτεινό βλέμμα

Ένα από τα πιο αγαπημένα tricks των makeup artists για πιο μεγάλα και φωτεινά μάτια και γενικότερα πιο ξεκούραστο βλέμμα είναι το λευκό μολύβι. Δοκίμασε να βάλεις λίγο στην εσωτερική γωνία του ματιού ή και σε ολόκληρη την κάτω γραμμή των βλεφάρων. Το λευκό θα «ανοίξει» το βλέμμα σου, δίνοντάς του περισσότερο φως.